Makyaj Teorileri

Kadınlar için MAKYAJ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Makyaj Teorileri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz MAKYAJ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Kalıcı ve doğru makyaj teorileri üzerine bilgiler
- Güneşte yanmış ciltler için hafif renkli nemlendirici, yüzünüzü korumaya ve doğal görünüş vermeye, mal bir zemine oranla daha fazla yardımcı olacaktır. Su geçirmez far ve rimel kullanmaya ve suya dalmadan Önce pudra kullanmamaya dikkat edin.

- Gündüz renklerinden geceye geçerken, makyajınızı çıkarmanız her zaman gerekli değildir. Bütün renkleri güçlendirin, bir miktar gümüş, altın veya parlak takı ilave ederek bu sorunu çözebilirsiniz.

- Elinizdeki far renklerine yeni bir renk katmak ve görünüşünüzü değiştirmek için allık göz farı olarak da kullanılabilir. Aynı şekilde, pembe ve portakal
rengi farlar da allık yerine kullanılabilir.

- Gri ve krem, gündüz makyajında ince, doğal bir görünüş verir, parlak ve açık renklerde çok iyi uyum sağlar. Yapılan bu makyajla geceye hazırlanmak için "2" numaralı makyaja bakın.

- Elmacık kemikleri üzerine kullanılan allık, yüzün daha dikkat çekici hale gelmesine yardımcı olur. Şayet kirpikleriniz oldukça seyrekse, daha sık fakat gene de doğal bir görünüm elde etmek için, takma alt kirpikleri üst göz kapağına kullanmayı deneyin.

- Beraber kullanılan portakal rengi ve kırmızı allık, enerjik bir görünüş veren alışılmadık bir bileşimdir. Parlak tonlar, koyu renk ciltlerde çok güzel görünür, fakat sarışınlarda da taze ve çarpıcı olabilir.

- Dudağınızı boyamadan önce üst dudağın üst çizgisini belirginleştiren bir far kullanılması, dikkati güzel bir ağza çekecektir.

- Gözlüklerle, göz makyajı sade fakat belirgin olmalıdır çok fazla renk kullanmayı denemeyin. Bu makyaj için gece görünümü elde etmek isterseniz 9 numaralı makyaja bakın.

- Kırmızı elbiseler, belirgin bir makyaj ve uygun bir kırmızıya boyanmış dudaklar ve tırnaklar gerektirir. Şayet kontakt lens takıyorsanız, krem veya kalem şeklindeki farları, pudra şeklinde olanlardan daha kullanışlı bulacaksınız. Gözlüklerle gündüz görünüm için 8 numaralı makyaja bakın.

- Altın rengi ilave ederek gündüz makyajını heyecan verici bir gece makyajına  dönüştürebilirsiniz; mesela, alt dudağın ortasına dokundurulan bir altın rengi, cazip bir somurtkanlık havası verir.

- Pudralamadan sonra pudralı görünüşü yok etmek için yüzü kuru bir süngerle hafifçe siliniz. Pudra şeklindeki farlar, özellikle spor yapıyorsanız, kalem veya krem şeklindeki farlardan daha kalıcıdır.

- Göz alıcı bir görünüm için, uygun rimel ve parlak renklerde göz farı deneyin. Makyajınızın geri kalan kısmını çok hafif tutarsanız, göz makyajınız daha da etkili olacaktır.

- Bir gece dışarı çıkarken, gözlerimizin uçlarım kaldırmak ve her zamankinden öte bir zarafet sağlamak için, üst kapakların dışına ortadan kesilmiş takma kirpik takmayı deneyin.

- Makyajınız kıyafetinizin temel rengine uydurmak bazen çok zordur. Örnekte mavi far gereğinden kuvvetli olabilir, bu nedenle, uyumlu bir görünüm vermek için kıyafetiniz yeşil ve bej renklerden seçilirse daha başarılı olur.

- Şapka giyerken, şapkanın yüz hatlarınızı gölgede bırakarak ön plana çıkmamasına dikkat edin. Şapkanın etkisini yumuşatmak için kuvvetli bir makyaja ihtiyacınız olacak. Sonuç oldukça çarpıcı şaşırtıcı olabilir.

- Bir gelinin ustaca ve güçlü makyaja ihtiyacı vardır, fotoğraf çektireceğinizi unutmayın. Makyajınızın bütün gün taze kalmasını sağlamak için, pudralamadan sonra, soğuk ve nemli bir süngeri (sırılsıklam değil) yüzünüzün üzerinde kısa bir süre tutarak sabitleyin ve sonra tekrar pudralayın.

Kaynak: A'dan Z'ye Makyaj Teknikleri  Yazan: Corci
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.01.2015 14:07:11
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Esmer Tenliler İçin Makyaj Önerileri
Esmer Tenliler İçin Makyaj Önerileri
Esmer tenli bayanlar nasıl makyaj yapmalı? Koyu tenle bütünleşen kızıl, sarı ve kahve rengi saçlarla güzelliğinizi yansıtırken size yakışacak olan bej,çikolata kahvesi gibi sıcak renkleri, mükemmel bir biçimde taşıyabileceğinizi belirtmek gerekir. Bu renkler cildi daha genç göstereceği kesinlik kazanmıştır. Ancak bu renkleri uygulamaya başlamadan önce birkaç noktaya dikkat...
»» devamını oku »»
Allık Sürerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Allık Sürerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Allık sürmenin püf noktaları - Allık sürerken yüzünüze eşit dağıtmak için fırçaya sürdükten sonra hafif hareketler ile fazla tozları silkeleyin.  - Allığı sadece elmacık kemiklerinizin üzerine ve burnunuza uygulayın.  - Burnunuzu küçük göstermek istiyorsanız burun ucunuza allık sürmeyin. - Allığın kalıcılığını arttırmak için yüzünüz hafif nemliyken uygulayın veya allık...
»» devamını oku »»
Pratik Makyaj
Pratik Makyaj
Evde pratik makyaj yapımı - Cildimize önce çok az cildinize uygun olan bir nemlendirici kullanalım. - Küçük noktalar halinde uyguladığımız nemlendiriciyi masaj yaparak yüzümüze yedirelim. - Eğer yüzümüzde kılcal damarlar ya da kızarıklıklar mevcutsa ince örtücü ile bunları kapatalım. - Cildinize uygun bir renk seçerek fondöteni ince bir tabaka halinde yüzümüze uygulayalım. -...
»» devamını oku »»
Kumrallar İçin Makyaj Önerileri
Kumrallar İçin Makyaj Önerileri
Kumral tenliler nasıl makyaj yapmalı? Kumral tende fondöten seçimi Kahve saçlılar için makyaj artistleri cildin dengeli bir görünüm kazanmasını sağlayan nötr bej tonlarını öneriyor. Renk çok açık ya da çok koyu ise fondötenin ciltte maske gibi görünmesini önlenemez. Uçuk pembe tonları cilde tazelik verir. Kumral tende a llık ve bronzer seçimi Allık cildin kusursuz ve taze...
»» devamını oku »»
Makyajımı Nasıl Temizlemeliyim Diye Soranlara
Makyajımı Nasıl Temizlemeliyim Diye Soranlara
Makyaj nasıl temizlenmeli Cildimiz vücudumuzun en hassas yerlerinden birisidir. Bundan dolayı da çok çabuk tahriş olabilir. Cildimizin tahriş olmaması için her zaman doğru ürünleri doğru şekilde kullanmak gerekir. Makyaj temizlemede en iyi ve kaliteli ürün hangisidir den önce en doğru şekilde makyaj nasıl temizlenir bunu bilmek gerekir. Özellikle yaz aylarında cilt kış...
»» devamını oku »»
Fondöten Nasıl Uygulanmalı
Fondöten Nasıl Uygulanmalı
Fondöten cilde nasıl uygulanmalı Sivilceleri, pürüzlü ciltleri kapatmak veya çilleri tamamen örtmek için fondöteni nasıl uygulamalıyız? - Fondöten düzgün ve lekesiz bir tabaka oluşturacaktır, böylece en güzel özelliklerinizi vurgulayabilirsinız. - Her kutuda iki ton vardır; bu iki renkten en az biri, sizin cildinizin tonu için uygun olacaktır. Aksi takdirde sizin için...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder