Balık Pişirme de Püf Noktalar

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Balık Pişirme de Püf Noktalar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Balık pişirirken koku olmasın diye ne yapmalı?

Balığın en fazla kızartması yenir. Ancak balık kızartırken yayılan koku rahatsız eder. Balık kızartırken una katacağınız biraz Parmesan peyniri, balık kokusunu azaltacaktır. 

Balığın daha lezzetli olması için ne yapmalı?
Ayrıca, kızartılmış balığın daha lezzetli olması için de bir önerimiz var. Balıkları yıkadıktan sonra iyice kurulayıp, üzerilerine bir fırça ile ince bir tabaka halinde sıvı yağ sürdükten sonra una bulayın. Bu şekilde kızartacağınız balıklar yağ çekmeyeceği için daha lezzetli olacaktır.

Bir başka şekli balığı kızartacağınız zaman yerine galeta ununun içerisine tuz katıp harmanladıktan sonra, balığınızı önce galeta ununa bulayıp sonra kızartırsanız, balıklarınız gene yağ çekmeyecektir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.12.2014 08:38:27
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Tavuk Etini Lezzetlendirmek
Tavuk Etini Lezzetlendirmek
Tavuk etini lezzetlendirmek için ne yapmalı? Tavuğu kızartmadan, haşlamadan ya da ızgara yapmadan limon suyu ile ovun. Buzdolabına koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün pişirdiğinizde etinin çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, tavuk pişirirken ince kıyılmış dereotu, maydanoz gibi taze otları derisinin altına yerleştirirseniz, bitkiler yanıp kavrulmadan lezzetli bir...
»» devamını oku »»
Çileğin Faydaları ve Vitamin Deposu
Çileğin Faydaları ve Vitamin Deposu
En lezzetli çilek türü ve çilekte bulunan vitaminler Çilek, hoş kokusu ve hafif tadıyla bahar aylarının tazeliğini ferahlığını sunan bir meyve. Ama ne yazık ki çok nazik ve fazla dayanmıyor. Gelin biz de bu ay çileğin  bolluğundan ve tazeliğinden yararlanalım. Orta çağ'da Romalılar tarafından çok sevilen ve hatta ilaç niyetine de kullanılan çilek , kimyagerler tarafından...
»» devamını oku »»
Mutfakta Pratik Ölçü Brimleri
Mutfakta Pratik Ölçü Brimleri
Mutfakta pratik çözümler -  İyi yemek pişirmenin sırlarından biri de doğru malzemeyi doğru miktarda kullanmaktır. Siz de doğru ölçüm yapmak için, piyasada satılan hazır ölçü kaplarından alabilir ya da evinizdeki kaplardan sürekli kullanacağınız bir ölçü seti oluşturabilirsiniz. - Ölçüm tablosunda tüm su bardağı ve kaşık ölçüleri silme olarak verilmiştir. Silme, bardağı ve...
»» devamını oku »»
Donmuş Çikolata veya Yağ Nasıl Yumuşatılır?
Donmuş Çikolata veya Yağ Nasıl Yumuşatılır?
Donmuş tereyağı veya çikolatayı yumuşatmak için: Kahvaltı zamanı donmuş ve bir türlü yumuşamayan tereyağı, insanın sinirlerini bozar. Bekleyecek olsanız kahvaltının sonuna kadar da yumuşamaz. Donmuş tereyağınızı mikrodalga fırının "defrost" ayarında bekletip 1 dakika gibi bir zamanda kahvaltıda yenecek kıvama getirebilirsiniz. Ayrıca pasta veya sos yaparken kullanacağınız...
»» devamını oku »»
Yemek Nasıl Karıştırılmalı
Yemek Nasıl Karıştırılmalı
Yemek karıştırırken neye dikkat etmeli? Yemekleri karıştırırken hangi kaşıkla olursa olsun karıştırırız. Oysa, karıştırmamamız gerekir. Bunun için en iyisi tahta veya plastik kaşıklardır. Çünkü, metal kaşıklar, bazı yemekler için kimyasal tepki göstereceğinden renkleri bozulur, piştikleri zamanki renklerini kaybederler.
»» devamını oku »»
Yapışan Kağıdı Çıkartmanın Pratik Yolu
Yapışan Kağıdı Çıkartmanın Pratik Yolu
Buzluktan çıkan kıymaya yapışan kağıdı nasıl çıkartılır? Buzluktan çıkarılan kıyma , genellikle kağıdına yapışır. Kağıdı zorlamadan çıkarmanın da bir formülü var. Kağıda sarılı olan kıymayı, kısa bir süre soğuk suyun altında tutun. Kağıt yırtılınca da kıymayı böylece bir naylon torbaya koyun. Kıyma biraz ısınınca kağıt çıkacaktır.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder