Ergonomi, İş Yerimiz ve Biz

Kadınlar için SAĞLIKLI YAŞAM bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Ergonomi, İş Yerimiz ve Biz hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAĞLIKLI YAŞAM kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Ergonomi, iş yerinde vücut sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler
Kısaca iş yerinde çalışanlar ile iş yerinin fiziki yapısı arasında uyum sağlamak anlamına gelen ergonomi, oldukça yeni bir bilim dalı. Ergonomi uzmanları günlük yaşantımızın büyük bölümünü geçirdiğimiz iş yerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlıyorlar. İş yerinde vücudu aşırı yüklenmeden korumak için bazı genel ergonomik kuralları vardır. İşte bunlardan bazıları: 

Boyu ayarlanabilen ofis eşyaları kullanın. Bedeniniz için rahat pozisyonlar arayın. Diz ve dirsekleri "nötral" ya da gevşek pozisyonlarda tutun. 

Aynı hareketleri çok fazla tekrarlamayın. Her 10-15 dakikada bir 30 saniye gibi sık ve kısa aralar verin. Telefonunuza cevap vermek için ayağa kalkın. 

Aynı pozisyonda çok uzun süre kalmayın. İşiniz gereği sürekli fare veya telefon kullanıyorsanız fareyi kullanan bileğinizi destekleyin veya telefon kulaklığı kullanın. 

Omuzlarınız gergin olmasın. 

Dizleriniz kalçanızla 90 derecelik açı yapacak şekilde oturmanızın bir zararı yoktur ancak hafifçe geriye dayanabilirsiniz. Gövdenizi öne doğru eğmeniz ise sırtınıza fazla yük bindirecektir. 

Koltuğunuz, ayaklarınızın yere basmasına izin vermelidir. Bacak pozisyonlarınızı sık sık değiştirin. 

Monitörünüz sizden mümkün olduça uzakta ama yazılanları görebileceğiniz bir mesafede dursun. Sırt ve bel ağrılarınız varsa monitörün yüksekliğini değiştirmeyi deneyin. 

Gözleriniz yoruluyorsa daha büyük bir ekrana ihtiyacınız olabilir. 

Klavyeniz bileğinizin yüksekliğinde veya daha aşağıda olsun. Koltuğunuzu yükseltmeniz veya masanızı alçaltmanız gerekebilir. 

Bilekleriniz keskin veya sert bir yere dayanmamalıdır. 

Klavyede çalışırken ön kollarınızın yere paralel olması (dirseklerin 90 derece açı yapması) önerilir. 

Farenizin klavye ile aynı düzeyde olmasına dikkat edin. 

Klavyede yazarken parmaklarınızı hafifçe kıvrık tutun. 

Unutmayın: İş yeri, ergonomi denkleminin sadece bir yanıdır. Araç kullanma, uyku pozisyonu ve hobileriniz gibi iş dışındaki aktivitelerinizi de gözden geçirin.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.12.2014 19:58:15
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Uykunun Kilo Verme Üzerindeki Etkisi
Uykunun Kilo Verme Üzerindeki Etkisi
Kilo verme denilince akla ilk olarak düzenli beslenme, sıkı bir diyet ve spor gelir. Düzenli uyku ise genellikle atlanır. Ancak unutulmamalıdır ki bütün bileşenler birbirini etkiler. Örneğin düzenli uyumadığınızda aldığınız besin miktarı artar veya sporsuz diyet yaptığınızda kas kaybınız daha fazla olarak kilo vermenizi durur. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için düzenli...
»» devamını oku »»
Yüksek Tansiyon Belirtileri ve Nedenleri
Yüksek Tansiyon Belirtileri ve Nedenleri
Yüksek tansiyondan nasıl korunmalı? Uzun yıllar hiç belirti vehmeden varlığını sürdürebilen yüksek tansiyon sessiz giden tehlikeli bir hastalıktır. Yüksek tansiyonun tehlikesi kalbi aşırı zorlamasından kaynaklanır. Tansiyon yükseldikçe güçsüzleşen kalp görevini yapamaz hale gelir. Enfarktüs ve inmelerin kökeni yüksek tansiyona bağlıdır. Yüksek tansiyon nasıl anlaşılır? Bir...
»» devamını oku »»
Yazın Belinize ve Sırtınıza Dikkat Edin
Yazın Belinize ve Sırtınıza Dikkat Edin
Yazın bel ve sırt ağrılarından korunmak için ne yapmalı? Günlük yaşantımızda vücudumuzun yükünü çeken omurga kemiğinin kıymetini pek bilmeyiz, onu normal yapısına aykırı hareketlere ve duruşlara zorlarız. Böylece sırt ve bel ağrılarına davetiye çıkartırız. Sırtımızı sağlığa kavuşturmanın ilk adımı, omurgamızı yormayan d oğru bir duruşa kendimizi alıştırmaktır. Ayaklar...
»» devamını oku »»
Sigaranın Zararlı Etkisini Azaltmanın Yolları
Sigaranın Zararlı Etkisini Azaltmanın Yolları
Sigaranın etkisini azaltmak için her yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın Her yemekten sonra dişleri fırçalamak öncelikle genelde diş sağlığı için son derece gereklidir. Fakat sigara içenlerin buna çok daha büyük bir özen göstermesi gerekir. Her şeyden önce diş minelerinin üzerindeki çatlaklara yerleşen nikotini önlemek açısından diş fırçalamak çok yararlıdır. Ayrıca...
»» devamını oku »»
Emeklilik
Emeklilik
Emeklilik nedir ve emeklilikte nelere dikkat etmek gerekir? Emekliliğin bir altın saati ve dilediğiniz gibi harcayacağınız bolca zamanı ifade ettiği günleri hatırlıyor musunuz? Şimdilerde ise daha çok sosyal yardımlaşma kurumlarında yapılan gönüllü işleri, seyahat planları yapmayı ve ev gezmelerinde çocuklarla eğlenmeyi ifade etmektedir.  Aramızda emeklilik yaşı gelmiş veya...
»» devamını oku »»
Güneşin Bronzlaşma Dışında Faydaları Nelerdir
Güneşin Bronzlaşma Dışında Faydaları Nelerdir
Güneşin bronzlaşma dışında yararları var mı? Bronzlaşma gibi "kozmetik" bir olay dışında güneş ışınlarının sayısız yararı vardır. Ultraviyolenin en iyi bilinen etkisi, ciltte D vitamini sentezini sağlamasıdır . D vitamini kemiklerin gelişimi için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Başta sedef hastalığı (psoriyazis) olmak üzere birçok deri hastalığı güneşin tedavi edici...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder