Çatal, Bıçak ve Kaşık Çeşitleri

Kadınlar için SOFRA DÜZENİ ve ADABI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çatal, Bıçak ve Kaşık Çeşitleri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SOFRA DÜZENİ ve ADABI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çatal, bıçak ve kaşık takımları çeşitleri ve kullanım şekilleri
Çatal, bıçak, kaşık takımlarının gümüş, kristof, madensel ve benzeri çeşitli kıymet ve kalitede türleri var ise de, büyük ziyafetlerde, zariflik, kullanış ve zenginlik bakımından bunların kristof, günlük kullanış için metal olanlarını seçmelidir. (Gümüşler sararmaları dolayısıyla kristoflar kadar kullanışlı değildirler).

Çatal, bıçak ve kaşık takımlarının da, yemeklerin cinslerine göre kullanılması gerekir. Büyüklü, küçüklü, çeşitli boy ve tipte olanları vardır.

Ordövr çatal, bıçak ve kaşıkları: Boyları 18 - 20 santim arasında olup meze ve benzeri gibi çerezlerin yenmesinde kullanılır.

Balık çatal ve bıçakları: Boyları aşağı yukarı 19-22 santim arasında olup ıstakoz, böcek ve her çeşit balık yemeklerinde kullanılır.

Yemek çatal, bıçak ve kaşıkları: Boyları 21-25 santim arasında olup yer çeşit çorba, et suyu, et, tavuk, sebze, pilav ve makarna gibi yemeklerde kullanılır.

Yemiş ve pasta çatal ve bıçakları: Boylan 17-18 santim arasında olup yemiş pasta ve alaturka tatlılarda kullanılır.

Dondurma kaşıkları: Boyları aşağı yukarı 13 - 14 santim arasında olup dondurmada kullanılır. Bununla beraber bu kaşıkların uçları düz olanları kompostolarda kullanılabilir.

Servis çatal, bıçak ve kaşıkları: Boyları aşağı yukarı 24 - 26 santim arasında olup ancak yemekleri servis tabaklarından yemek tabaklarına almak için kullanılır.

Kuverlerin hepsi yiyeceklerimizin değişikliği ile ilgili bir incelik göstermelidir. Bunların ıstakoz kaşığından buz kaşığına kadar birçok çeşidi vardır.

Böylece komple bir servise sahip olmak tabii ki çok lükstür. Gümüş veya kararmayan cins çatal, bıçak, kaşık servisleri 12 veya 24 adetliktir. 49 dan 189 parçaya kadar olabilir. Klasik modeller hiçbir zaman demode olmaz. Paslanmaz çatal, bıçak, kaşık servisleri hem bütçemize uygun hem de bakımları kolaydır. Stil bakımından porselen servisimize uygun olmalıdır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.12.2014 12:53:01
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Sofrada Servis Nasıl Yapılmalı
Sofrada Servis Nasıl Yapılmalı
Sofrada yemek servisi nasıl yapılır Sofrada yemek servisi sessiz olmalıdır. Personel varsa çoğunlukla servis olaysız geçer. Gündelik hizmetlimizin yardımından da yararlanabiliriz. Ona servis kurallarını hatırlatınız. - Önce ev sahibinin sağındaki ve solundaki hanımlara servis yapılır. Ev sahibesi sıcak yemekler için, servis edilen konuklara yemeğe başlamalarını söyleyebilir....
»» devamını oku »»
Sofrada İçecekler ve İkram Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sofrada İçecekler ve İkram Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sofrada içki servisi ve içme şekilleri nelerdir? Çok samimi aile yemekleri hariç, resmi veya yarı resmi sofralarda adi şişeler içinde şarap ve benzeri içkiler konulamayacağı gibi, sürahi içine konulacak şarap, diğer içki ve suyun da doldurulmuş olarak , servis edilmesi veya masaya konulması gerekir. Eksik veya yarı doldurulmuş sürahiler, karşısındakilere artık veya tasarruf...
»» devamını oku »»
Rafadan Yumurta Nasıl Yenmeli
Rafadan Yumurta Nasıl Yenmeli
Sofrada rafadan yumurta nasıl yenmeli? Kahvaltıda önümüze getirilen rafadan yumurtaları , içebilmek için, bunların üst kısımlarından irice bir delik açmak için kabuklarını, bıçakla değil de, ancak kaşıkla kırmamız gerekir. Yumurtayı içtikten sonra kabuğunun içindeki beyazları sıyırmak kesinlikle doğru olmadığı gibi, içerisi boşaltılmış yumurtanın boş kabuğunu da ancak...
»» devamını oku »»
Kahvaltı ve Çaylarda Kullanılan (Tartin) Ekmek Dilimleri
Kahvaltı ve Çaylarda Kullanılan (Tartin) Ekmek Dilimleri
Kahvaltı ve çaylarda kullandığımız ekmek dilimlerini nasıl yemeliyiz? (Tartin)  Kahvaltı veya ikindi çaylarında, masaya getirilen ekmek, ya da franclar, çok ince dilimlenmiş, hatta kızartılmış olarak getirilmelidir. Fakat, sırf kahvaltı ile ikindi çaylarına özgü olmak üzere, sofrada önümüze almamız gereken bu ince dilimleri, masa örtüsünün üstüne koymamız hiç bir şekilde...
»» devamını oku »»
Masa Örtüsü Çeşitleri ve Ölçüleri
Masa Örtüsü Çeşitleri ve Ölçüleri
Masa örtüleri kaç çeşittir Örtülerde çay ve yemek örtüsü olmak üzere iki çeşittir. Çay örtüleri : Boy ve en olarak yemek örtülerinden daha küçük ve desenli olmaktadır. Genellikle de çok desenli olanları pek beğenilmektedir. "Çay örtülerini", aynı zamanda, düz keten üzerine etrafı işlenmiş olağanüstü zarif olanları da vardır. Yemek örtüleri : Bu örtülerin de, dantel, keten,...
»» devamını oku »»
Balık Servisi ve Yenme Şekli
Balık Servisi ve Yenme Şekli
Balık nasıl servis yapılmalı ve nasıl yenmeli? Özellikle resmi davet ve büyük sofralarda balık verilecekse , hemen her servisin, yani her bir davetlinin tabağının sağ ve soluna, balık çatal ve bıçaklarını yerleştirmeyi unutmamamız gerekir. Özel davetlerde ise zorunluluk söz konusu değildir. Doğal olarak balık çatal bıçağı bulunmadığında. Fakat her ne şekilde olursa olsun,...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder