Tek Parça Kolay Bebek Hırkası Yapımı

Kadınlar için BEBEK YELEK, ELBİSE, HIRKA MODELLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tek Parça Kolay Bebek Hırkası Yapımı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BEBEK YELEK, ELBİSE, HIRKA MODELLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Tek parça pratik bebek hırkası nasıl yapılır
Daha önce kendime ördüğüm ve Tek Parça Tığ İşi Hırka Yapımı burada anlattığım hırkanın aynısını yeğenime de öreyim dedim. Kendime ördüğüm kadar uğraştırmasa da daha süslü olması için çabalayınca, harcanan emek aynı oldu. 

Önceki makalemde nasıl ördüğümü yazmıştım. Bu da aynısı ama ben tekrar bir bahsedeceğim. 150 zencir çekerek başladım hırkaya. Kol altına gelene kadar 150 zencir üzerine kafesler yaptım resimde görüldüğü gibi. Kol altı ayrımında önler ve arkayı ayırıp, üçünü ayrı ayrı kol boyu mesafesini ne kadar istiyorsam kafes örmeye devam ettim. Kol altlarını kendime yaptığım hırkanın aynı şeklinde kestim.

Ön kol altları için ilk sıra da bir tane örmeden bıraktım, ikinci sırada da bir tane ve ön kol altlarından toplamda iki kafes örmeden bırakmış oldum.

Arka kol altlarında da aynı işlemi uyguladım ama tek farkı, arka kol altlarında üç kafes örmeden bıraktım. Yani ilk sırada bir, ikinci sıra da bir ve üçüncü sıra da da bir şeklinde. Belirtmek isterim ki kesinlikle aynı anda iki kafes ve ya üç kafes  örmeden bırakmayın. O zaman kol altında  önüne geçilmez bir oyukluk oluyor.

Gövdeyi kol altı kesimlerinden sonra omuzlara kadar örüp tamamladım. Sonrasında kolların örüleceği arka omuz başından ön omuz başına kafes yaparak ördüm. Ben kollarda ilk üç sıra olan sayıda kafes ördüm. siz kol ağzına doğru geniş isterseniz hiç kesme yapmadan o şekilde örmeye devam edebilirsiniz.

Üç sıra bitiminde dördüncü sırayı örerken, tam kol altına gelen kısımdaki iki kafesin battığım noktalarına, zincir çekmeden sadece tığa ip dolayıp iki seferde çıkarak ördüm. Burada da belirteyim resimde görüldüğü gibi kafeslerin ortalarına batarak örmüyorum, eklem yerlerinin tepesine batarak örüyorum. Bu şekilde kol altında nereye battığım daha iyi anlaşılır. Böylelikle kol altında daraltma işlemine başlamış oluyoruz. Bu işlemi yaptığımız sıranın dönüşünde ise, daralttığımız iki kafesin, diğer kafesten tam orasına batarak örüyoruz. bu şekilde her sırada iki kafes keserek gitmiş oluyoruz ve bu işlemi kolu ne kadar daraltmak istiyorsanız o kadar devam ediyorsunuz. 

Gövdenin alt zemini hazır hale geldikten sonra üst kısmını da kafesleri doldura doldura örerek yapıyoruz. Aslında bu hırka da iki aynı teknikteki örgüyü üst üste örüyoruz. Bu şekilde hırka hem çift taraflı giyilebiliyor, hem de oldukça kalın olduğundan sıcacık tutuyor. Tabi kalın olması kullandığınız iplere göre değişebilir.

Hırkanın üst kısmını da ördükten sonra kolları yakaya kadar dikiyoruz. Tunus işi yaptığımız tığ ile yaka kısmından ilmekler alıyoruz. resimde göründüğü gibi. İlmek alma işleminden sonra istediğiniz kalınlıktaki şiş ile yakayı istediğiniz modelde örüyorsunuz. Yaka bitiminden sonra gerisi en keyifli kısımlardan birisi yani süslemesi. Süsleme de tamamen size kalıyor.

Not: Patik görünümlü botları da yeğenimin hırkasına takım olsun diye ördüm. Her renk olsun derken patik diye başladığım örgü minik bir bota dönüştü.

Sormak istediğiniz bir şey olursa yorumlardan yazabilirsiniz.
Hepinize kolay gelsin. 

Ören ve yazan: enpratikkadin

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
16.04.2015 22:33:15
Yorum sayısı
2
İlgili Makaleler
Bebek Yeleği10
Bebek Yeleği10
Bebek ve çocuk yelek modelleri Bu güzel yelekleri bebeklerinize yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda yaş olarak daha büyük çocuklarınıza da örebilirsiniz. Renk ve tasarımlarında kendi hayal gücünüzle ufak değişikler yaparak isterseniz kendi yelek modelinizi ortaya çıkartabilirsiniz. Bu güzel yelek modelleri sizlere hem fikir verecek hem de örmek isteğinizi getirecek.  Benzer...
»» devamını oku »»
Bebek Ceket ve Yelekleri
Bebek Ceket ve Yelekleri
Kız ve Erkek Bebek Hırka ve Yelek Modelleri Kız ve erkek çocuk ve ya bebeklerinin soğuk havalarda üşümemeleri için en güzel ve pratik olan giyecek ceket ya da yeleklerdir. Çocuklarımıza istediğimiz renkte gönlümüze göre giydirmenin en güzel yoludur. El örgüsü bu kıyafetleri çocuklarınız giydiği gibi daha sonrasında onlar büyüdüğünde onların çocukları da giyebilir. Her biri...
»» devamını oku »»
Elbise
Elbise
Çocuk elbisesi  modelleri El yapımı her şey kıymetlidir. Hele ki  bu el yapımı her ne olursa olsun sevdiğimiz kişilere yapıyorsak çok daha kıymetli olur. Yaparken daha bir keyifle yapar verdiğimizde karşımızdaki kişinin yüzündeki mutlulukla bu keyif ikiye katlanır. Bu güzel elbise modellerini de yaparken hem keyif alacaksınız hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. El...
»» devamını oku »»
Kolay Çocuk Elbise Modelleri
Kolay Çocuk Elbise Modelleri
Güzel çocuk elbise modelleri Normalde elbise örmek deyince şöyle durup bir düşünürüz. İlk kulağımıza geldiğinde çok zor gelir. Ama ufak şeyleri yapmak her zaman eğlenceli ve basit olmuştur. Çocuk elbiseleri de aynen bu keyifli ve basit işlerden. Yapmamız gereken ve bence en zorlanılan nokta renk seçimi.  Çocuklara ne giydirseniz güzel olurlar. Çünkü onlar çocuktur....
»» devamını oku »»
Kapüşonlu Bebek Hırka Modelleri
Kapüşonlu Bebek Hırka Modelleri
Değişik bebek hırka modelleri Bebeklerin sırtlarının ısınması kadar başlarının da ısınması çok önemlidir. Hatta başlarının sıcak olması çok daha önemli. Bereler ile ya da kaşkollar ile ısıtmaya çalışmak biraz zahmetli olabilir. Ufaklıklar genellikle başlarında bir şey oldu mu hemen elleriyle tutup çıkartmak isterler. Ancak kapüşonlu hırkalar bu konuda çok yardımcı...
»» devamını oku »»
Bebek Etek Elbise Modelleri
Bebek Etek Elbise Modelleri
Değişik bebek ve elbise modelleri Bebekler için elbise ve etek modellerini bakarak kolayca yapabilirsiniz. Yapması keyifli giydirmesi daha keyifli olan bu kıymetli el emeği göz nuru birbirinden güzel  bebek elbise ve etek modelleri çocuklarınızdan torunlarınıza kalacak, ya da torunlarınız keyifle giyip sonrasında kendi çocuklarına bırakacak. Zamanı ve modası hiç geçmeyen...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :münüş
( Cevap Yaz )
12.12.2014 15:59:33
Bu verdiğiniz örnekler çok güzel.
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    12.12.2014 17:55:20
    Teşekkür ediyorum
    Yorum Yaz
    Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
    Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder