Evde Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır

Kadınlar için MAKARNA ve PİLAVLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz MAKARNA ve PİLAVLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Pilavı tane tane yapmanın püf noktaları

Pilav neden lapa olur ve lezzetli olması için ne yapmalı
Pilav yapmak göründüğünün aksine, aslında oldukça zor bir iştir. Bir çok kişi pilav yapma konusunda ciddi sıkıntılar yaşar. Bakıldığında oldukça basit bir uygulama gibi görünen pilav yapımı, o görüntüsünün aksi bir içerik barındırır. Pilav yapımı konusunda herkesin kendine göre geliştirdiği yöntemleri vardır. Özellikle hanımlar bu konuda deneme yanılma yolu ile bir çok farklı yöntem bulmuştur. Bu denemelerin hepsinin ortak amacı, pilavı lezzetli yapmak ve tane tane olmasını sağlamak. 

Ben de yaşadığım bir çok olumsuz deneyim sonrası, damak zevkime hitap eden, doğru pilav lezzetini ve yapılış şeklini buldum.Aslında gidilen yol ve kullanılan yöntemler herkes için, hemen hemen aynı. Ufak tefek el ayarları ile farklılıklar oluşuyor. Bununda sebebi herkesin damak tadının ve bir yiyecekten beklentisinin farklı olması. Daha fazla uzatmadan, pilavı nasıl tane tane ve bana göre lezzetli yapıyorum onu anlatayım.

- Pirinç içeriği nişastadır. Nişasta bildiğiniz gibi bir çok tatlı, terbiye ve benzeri yerlerde kullandığımız pudra şekerine benzeyen, tüketim gıdasıdır. Pilavın tane tane olması için, pirinçlerin üzerindeki fazla nişastasından kurtulmak gerekir. Bunun içinde bir süzgecin içinde ve su altında beyaz nişastası gidene kadar hafif ovma hareketleri ile pirinci yıkamalıyız. Yıkama esnasında pirinçlerin kırılmamasına dikkat ediniz. 

- Pirincin nişastasını akıttıktan sonra, içinde bulunduğu süzgeç ile beraber bir havlu veya peçete üzerine koyup suyunun iyice süzülmesini sağlayın.

- Tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile pişirirseniz pilavınızın lezzeti, bir o kadar daha artacaktır.

- Pilav yaparken pirinçlerin yapışmaması için, tavada ısınan yağın içerisine koyduktan sonra, pirinçlerin nemi gidip, üzerileri beyazlaşıp, kuruyuncaya kadar, yağ içerisinde kavurun. Bu pirinçleri etlerde yapıldığı gibi mühürlemek de oluyor diyebiliriz. Ani sıcak ile temas ettirip, dış yüzeyindeki kısmı kalınlaştırıp, iç kısmın yumuşak kalması sonucu, pirinçler daha tane tane olurken, lezzeti de içine hapsediyor.

- Pirincin suyunu her zaman ölçüsüne göre koyun. Eksik koymanızın zararı olmaz ancak fazla koyarsanız geri dönüşü olmayan bir hata yapmış olursunuz. Bunun için tavsiyem bir çok şeyi göz kararı yapıyorsanız ve pilav konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, o zaman pilav yaparken ölçü kullanmalısınız. Ben göz kararı da çok güzel yapıyorum diyorsanız da sizleri tebrik ediyorum.

- Son olarak, tavadaki pirinçlere suyunu ilave ettikten sonra, kaşık ile karıştırmayınız. İlk etapta suya dağılmaları için kaşığı hafif hareketler ile tavada gezdirip, sonrasında kapağını kapatınız. Pirinçlerin suyunu ilave ettikten sonra ne kadar fazla karıştırırsanız, pirincin nişastasını suya geçireceğinizden, pişme sonrası lapa olma olasılığını arttırırsınız. Yüksek ateşte çabuk pişirilen yiyecekler dışında, nerede ise hiç bir yemek çok karıştırılmaz. Karıştırma işlemi ateşte pişen yiyeyeceklerin, lapa olmasına, parçalanmasına, salyalanmasına, görsel bozukluğa, lezzet karışımına ve ağzı açık kalacağından suyunun ve lezzetinin uçmasına neden olur. 

Yukarıda yazdıklarım pilavın tane tane ve lezzetli olması için benim uyguladığım, ufak taktikler. Sizler farklı yöntemler kullanıyorsanız bizimle paylaşabilirsiniz. 
Kolaylıklar dilerim.

Deneyimleyen, yapan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.01.2015 12:35:06
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Patlıcanlı İç Pilav
Patlıcanlı İç Pilav
Patlıcanlı İç Pilav Tarifi 10-12 kişilik Patlıcanlı İç Pilav Malzemeleri 1 kg. pirinç 1,5 kg. domates, kabuğu soyulup ince doğranmış 4 adet patlıcan, kabuğu soyulmuş küp şeklinde doğranmış 2 adet kuru soğan, ince doğranmış 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 demet dereotu, doğranmış 250 gr. margarin 1 tatlı kaşığı kekik 4 su bardağı et...
»» devamını oku »»
Kabaklı Makarna
Kabaklı Makarna
6 kişilik Kabaklı makarna için gerekli malzemeler 500 gr. sakız kabağı 2 çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber 500 gr. makarna (fiyonk veya uzun) 4 çorba kaşığı rende kaşar 2 çorba kaşığı margarin Kabaklı makarna nasıl yapılır - Kabakları yıkayıp, üzerini kazıyıp küçük karelere kesin. 2 çorba kaşığı margarini tavada ısıtın.  - Kabakları atın, tuz, karabiber ilave edin. Ara...
»» devamını oku »»
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav Tarifi 8 kişilik İç pilavı için gerekli malzemeler 1,5 bardak pirinç 6 çorba kaşığı margarin 1/4 bardak çam fıstığı 1/4 bardak kuş üzümü 125 gr. tavuk ciğeri 2,5 bardak tavuk suyu 1 demet taze soğan, sadece beyaz kısımları ince kıyılacak 1/4 bardak kıyılmış dereotu Tuz, biber İç Pilav Yapımı - Ayıklanmış pirinci bir tepsiye koyun, 1 çay kaşığı tuz katın. Üzerini...
»» devamını oku »»
Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı
10-15 kişilik Kayseri mantısı için gerekli malzemeler 1 kg. un 10 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz, karabiber 1/2 kg. buğday nişastası (hamur açmak için) 250 gr. margarin 2 lt. tavuk suyu 1 kg. yoğurt 1 kg. koyun kıyması 1 demet maydanoz (kıyılmış) Kayseri mantısı nasıl yapılır - Yufkayı aynen piruhi tarifindeki gibi açın. Açtığınız yufkayı küçük kareler şeklinde kesin.  -...
»» devamını oku »»
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı
10 kişilik Özbek pilavı için gerekli malzemeler 2 bardak pilavlık pirinç 150 gr. margarin 3 su bardağı su veya et suyu Tuz Özbek pilavının eti için gerekli malzemeler 250 gr. kuzu eti 100 gr. margarin 1 büyük soğan 1 büyük havuç 1/2 baş kereviz 2 domates 1 demet maydanoz 1 1/2 bardak su 1/2 bardak iç bezelye 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Özbek pilavı tarifi - Pilavı...
»» devamını oku »»
Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı Tarifi 8-10 kişilik Kuskus pilavı için gerekli malzemeler 3 bardak et suyu 1,5 bardak kuskus 50 gram margarin 100 gram pişmiş nohut 1 soğan 1 tutam yeni bahar Tuz, kırmızı biber Kuskus Pilavı Yapımı - Bir tencereye et suyunu koyun. Soğanı ince doğrayıp, su ile kaynatın.  - Nohutların kabuklarını soyup tencereye ilave edin. Tuz ve yenibaharı, yağın yarısını...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder