Et, Balık ve Sebze Pişirmede Püf Noktalar

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Et, Balık ve Sebze Pişirmede Püf Noktalar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Küçük balıkların dışının kıtır, içinin haşlanmış gibi olması için ne yapmalı
- Kıtır kıtır kızarmış bir istavritin tadına doyum olmaz... Ama bazıları onu yumuşak sevebilir. İşte istavrit ve onun gibi "küçük balıkları yumuşacık kızartma"nın pratik bir yöntemi. Balığı önce una bulayın, sonra da kuyruğundan tutup bir kase soğuk suya daldırıp çıkarın ve hemen kızgın yağa atın. Kabuğu bir kılıf gibi sertleşecek, içinden tıpkı buharda pişmiş gibi nefis bir et çıkacaktır.

Fırında pişecek etin yumuşak ve lezzetli olması
- Izgara et, en iyi kömür ateşinde olur, ama fırında yapıldığı zaman kurumaması için bazı ufak ayrıntılara dikkat edilmesi gerekir.

1- Fırını önceden çok yüksek derecede ısıtın.
2- Fırın ızgarasını, etleri koymadan önce yağlayın.
3- Etleri fırına koyup 1-2 dakika sonra ısıyı düşürün.

Çünkü yüksek ısıda etin üzerindeki protein sertleşir ve içindeki öz suyunun akmasını önler. Böylece etiniz hem yumuşak olur, hem de besin değerini yitirmez. Isıyı düşürmenin nedeni, etin üzerini yakmadan, içini yavaş pişirmek içindir.


Haşlama yapılacak sebzeler ve yumurta için püf noktalar
Haşlama en kolay pişirme yöntemlerindendir. Ama nasıl ki her etin yahnisi yenmezse, her ürünün haşlaması da aynı şekilde yapılmaz.

Haşlamalar da püf noktalar
Yumurtayı haşlarken çatlamaması için ne yapmalı
- Yumurta haşlamak çocuk oyuncağı sayılabilir. Ama yumurtaları buzdolabından 15-20 dakika önce çıkarmayı unutmayın, aksi halde kaynar suda çatlama risklerini artırırsınız.

Yeşil sebzelerin haşlanırken rengini kaybetmemesi için ne yapmalı
- Yeşil sebzelerin haşlandıktan sonra o güzelim renklerini kaybetmemeleri için size iki yol önerebiliriz. Birincisi, sebzeleri su kaynadıktan sonra tencereye atmak, tencerenin kapağını 1-2 dakika açık bırakıp sonra kapatmak ikinci yol ise, sebzeleri 1-2 dakika kızgın yağda çevirip sonra kaynar suda haşlamak.

Haşlanan pancarın rengini koruması için ne yapmalı
- Haşlanmış pancarın renginin kıpkırmızı olması için ufak bir hileye başvurmanız gerekir. Haşlama suyuna bir bardak sirke katmak gibi.

Ayva reçelinin daha kırmızı olması için ne yapmalı
- Ayva reçelinin renginin kırmızı olması için de bir hilemiz var. Ayvanın çekirdeklerinden birazını temiz bir tülbente sarıp, tencerede ayvalarla birlikte kaynatın...

Sütlü tatlıların daha lezzetli olması için
- Sütlü tatlılara vanilyanın çok yakıştığı bilinen bir gerçektir. Vanilya kokusunun daha iyi hissedilmesi için size bir sır verelim. Vanilyayı tatlınızın içine önceden değil, ateşten İndirir indirmez katın.

Haşlanan pancarın kolay soyulması
- Pancarları haşladığınız ama hemen kullanmayacaksınız. Siz gene de kabuğunu sıcak sıcak soyun, aksi halde soymanız güçleşir.

Haşlanan sebzelerde maydanozun etkisi
- Haşlanmış sebzelere mayonez katarak nefis bir ordövr hazırlayacaksınız. Siz siz olun, aceleniz bile varsa, sebzeler henüz sıcakken mayonezi içine katmayın, çünkü bozulabilir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
28.03.2015 15:37:28
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Pasta Düzgün ve Eşit Nasıl Dilimlenir?
Pasta Düzgün ve Eşit Nasıl Dilimlenir?
Düzgün ve eşit dilimler için: Bir davet veriyorsunuz ve birkaç çeşit pasta, birkaç çeşit kek var. Konuklarınıza hepsinden tattırmak istiyorsunuz. Bu nedenle de kek ve pastaları mümkün olduğunca küçük ve düzgün dilimlere kesmeniz gerekiyor. Bunun en kolay yolu İskandinav usulü küçücük dilimlere kesmek, nasıl mı? Yuvarlak bir kekin ortasına daha küçük çapta yuvarlak bir...
»» devamını oku »»
Donmuş Çikolata veya Yağ Nasıl Yumuşatılır?
Donmuş Çikolata veya Yağ Nasıl Yumuşatılır?
Donmuş tereyağı veya çikolatayı yumuşatmak için: Kahvaltı zamanı donmuş ve bir türlü yumuşamayan tereyağı, insanın sinirlerini bozar. Bekleyecek olsanız kahvaltının sonuna kadar da yumuşamaz. Donmuş tereyağınızı mikrodalga fırının "defrost" ayarında bekletip 1 dakika gibi bir zamanda kahvaltıda yenecek kıvama getirebilirsiniz. Ayrıca pasta veya sos yaparken kullanacağınız...
»» devamını oku »»
Yemek Pişirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Yemek Pişirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Yemeğin daha lezzetli olması için nelere dikkat etmeli ve neleri yapmalı? Yemek pişirme sanatında lezzet elde etmek için aşağıdaki noktalara önemle dikkat etmelidir, - Herhangi bir yemeğe kullanılacak malzemenin istenilen nitelikte olabilmesi için bunlar, ait oldukları bölümlerde anlatıldığı gibi ayrılmalı ve seçilmelidir. - Tariflerdeki tartı, ölçü ve anlatımlara aynen...
»» devamını oku »»
Çorbalarda ki Sosların Kesilmemesi İçin Püf Noktalar
Çorbalarda ki Sosların Kesilmemesi İçin Püf Noktalar
Çorbalara konulan terbiyenin kesilmemesi için ne yapmalı - Yumurta, limon ya da krema ile hazırlanan terbiye bazı çorba ve soslara lezzet katar. Ancak, yemeğe ilave edilirken dikkat edilmezse kötü sonuç verebilir. Yumurtanın ve kremanın kesilmesini önlemek için çorbanın biraz ılınmasını bekleyin. Terbiye malzemesini ılık çorbaya azar azar katarak karıştırın. Terbiyesini...
»» devamını oku »»
Domates Nasıl Saklanır
Domates Nasıl Saklanır
Domatesleri uzun süre saklamanın pratik yolu Domatesler hiçbir zaman birbirine değecek şekilde yan yana tutulmamalıdır. Çünkü böyle yapıldığı zaman biri bozuksa ötekilerini de bozup çürütecektir. Mümkün olduğu kadar onları birbirinden ayrı saklayın. Hatta, kullanmadığınız yumurta kartonlarını domatesleri saklamak için kullanabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Keki Kabartmak İçin Püf Nokta
Keki Kabartmak İçin Püf Nokta
Kekiniz kabarmıyorsa ne yapmalı Kek veya pasta yaparken malzemeyi karıştırmak için el mikseri kullanıyorsanız. Mikseri kullandığınız zaman bununla işiniz bittikten sonra mikserin etrafına yapışan hamur parçalarının temizlenmesi için mikserinizi hiçbir zaman kabın kenarına vurmayın. Çünkü kabın sarsılmasıyla hamurda oluşan kabarcıklar hemen sönüverir ve bunun sonucu olarak...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder