Ekmeğin Taze Kalması İçin Ne Yapmalı

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Ekmeğin Taze Kalması İçin Ne Yapmalı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Fazla ekmek aldıysanız nasıl taze kalmasını sağlarsınız?
Çavdar ya da kepek ekmeği aldığınız zaman bunu paketinden çıkartmayıp kullanacağınız kadarını aldıktan sonra sıkıca ağzını kapatın. Birkaç gün tazeliğini korur. Beyaz ekmeği ise tazeyken bir torba içinde buzluğa koyun. Ekmeği yemeden yarım saat önce buzluktan çıkarın. Tazeliğini ilk aldığınız, günkü gibi koruduğunu göreceksiniz. Biraz da ateş üstünde, ısıtırsanız, ekmek fırından alınmış gibi olur.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
26.03.2015 13:44:35
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Yapışan Kağıdı Çıkartmanın Pratik Yolu
Yapışan Kağıdı Çıkartmanın Pratik Yolu
Buzluktan çıkan kıymaya yapışan kağıdı nasıl çıkartılır? Buzluktan çıkarılan kıyma , genellikle kağıdına yapışır. Kağıdı zorlamadan çıkarmanın da bir formülü var. Kağıda sarılı olan kıymayı, kısa bir süre soğuk suyun altında tutun. Kağıt yırtılınca da kıymayı böylece bir naylon torbaya koyun. Kıyma biraz ısınınca kağıt çıkacaktır.
»» devamını oku »»
Kaynayan Sütün Taşmaması İçin Ne Yapmalı
Kaynayan Sütün Taşmaması İçin Ne Yapmalı
Kaynayan sütün taşmaması için ne yapmalı? Sütü kaynatırken çok ender olarak taşmaz. Çoğu kez taşar. Çünkü hemen hiç kimse sütün kaynamasını ocağın başında beklemez. Bunu önlemek için de en iyi çare şudur. Sütü kaynattığınız kabın etrafına tereyağı sürün, süt taşarken tereyağı bunu tekrar aşağı kaydırır ve siz de bu dertten kurtulmuş olursunuz.
»» devamını oku »»
Ekmeğin Uzun Süre Küflenmeden Saklanması
Ekmeğin Uzun Süre Küflenmeden Saklanması
Ekmeğin küflenmemesi için ne yapmalı? Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız. Ancak, buna rağmen ekmeğin küflendiği çok olur. Bunu önlemek için de yapılacak en iyi şey tuza başvurmaktır. Bundan böyle ekmek kutunuza artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içinde tuz koymayı da ihmal etmeyin. Bunun yararım göreceğinizden emin olabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Hayvansal Yağlar
Hayvansal Yağlar
Hayvansal yağ alırken nelere dikkat etmeli ve hangileri tercih edilmeli? Eritilmiş Urfa yöresi yağları ve eritilmemiş Karadeniz yöresi yağları olarak iki cinstir.  Urfa yöresi yağları   hangileridir: Urfa, Siverek, Diyarbakır yöresi ve Kars yağlarıdır. Bunlardan Urfa, Siverek, Diyarbakır yöresi olan beyaz renkteki bu yağlar koyun sütünden imal edilmektedirler. Ağırca, fakat...
»» devamını oku »»
Domates Nasıl Saklanır
Domates Nasıl Saklanır
Domatesleri uzun süre saklamanın pratik yolu Domatesler hiçbir zaman birbirine değecek şekilde yan yana tutulmamalıdır. Çünkü böyle yapıldığı zaman biri bozuksa ötekilerini de bozup çürütecektir. Mümkün olduğu kadar onları birbirinden ayrı saklayın. Hatta, kullanmadığınız yumurta kartonlarını domatesleri saklamak için kullanabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Elma ve Benzer Meyveler Kararmasın Diye Ne Yapmalı
Elma ve Benzer Meyveler Kararmasın Diye Ne Yapmalı
Elmaların ve benzer meyvelerin kararmaması için pratik bilgiler Elmalı turta veya tart yapacağınız zaman, elmaların kararmasını önlemek için bunları önceden bir süre limonlu suyun içine bırakın. Böylece elma benzeri meyvelerin kararmalarını önleyebilirsiniz . Eğer bu limon suyuna biraz da tarçın ilave ederseniz, elmalı tartınız daha da lezzetli olur. Kullanacağınız meyveleri...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder