Evde Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Çıkar

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Çıkar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çaydanlığın kirecini evde nasıl çözersiniz?
Kireçlenen çaydanlıkları eski haline getirmek için, üç ayrı öneri:
- Çaydanlığın yarısına su, yarısına sirke koyarak kaynatın. Bir süre kaynadıktan sonra ateşten indirip, sabaha kadar bekletin.

- İçine su koyarak, yaklaşık bir gün, buzdolabında bekletin. Kireç soğuktan etkilenip kabaracaktır.

- En iyisi, daha çaydanlığınız kireç bağlamadan önce, bu yöntemlerden birini zaman zaman uygulayarak, kireç bağlamamasını sağlayın.

- Bir paket limon tuzunu çaydanlık veya ketıla koyun, üzerine su ilave edip kaynamaya bırakın. Bir saat kadar sonra kirecin kaybolduğunu göreceksiniz.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
28.03.2015 15:28:25
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Mobilyalardaki Sinek Lekelerine Pratik Çözümler
Mobilyalardaki Sinek Lekelerine Pratik Çözümler
Mobilyalardan sinek lekeleri nasıl çıkar Özellikle yaz günlerinde artan sinekler, cilalı mobilyaların üzerinde çeşitli lekelere neden olurlar. Bu lekeleri yok etmek için, tahtayı kaynatılmış kahve telvesi ile ovup, kurutun. Lekeler kolayca çıkacaktır.
»» devamını oku »»
Kısa Boylular Giyinirken Nelere Dikkat Etmeli
Kısa Boylular Giyinirken Nelere Dikkat Etmeli
Kısa boylular giyimlerinde neye dikkat etmeli? Boyunuz kısa ise , tek renk kıyafetleri seçmeniz gerekiyor. Pantolon veya etek ile bluz aynı renkte olmalı. Böylece daha ince boylu görünürsünüz. Boyunuz kısa ise , fazla bol ve uzun etek giymeyin, kocaman yakalar, çok geniş kollardan uzak durun. Sade kesin, ufak süsleri tercih edin. Boyunuzu daha uzun göstermek için, çok yüksek...
»» devamını oku »»
Sabunun Erimesini Önleyen Pratik Yöntemler
Sabunun Erimesini Önleyen Pratik Yöntemler
Sabunun erimesini nasıl önleriz? Banyo sabununuzun, sabunlukta erimesinden yakınıyorsanız , bunu ipe takıp duvara asın. Sabununuzu bir matkapla, matkabınız yoksa, ısıttığınız bir inşaat çivisiyle delin. Deliğinden ip geçirin ve duvara asın. Böylece sabununuz erimeyecek, hem de daha çabuk kuruyacak.
»» devamını oku »»
Limon Kokusu
Limon Kokusu
Limonun farklı farklı kullanımı - Bulaşık makinalarımız da bazen yıkama sonrası istemedeğimiz, hoş olmayan kokular alabiliriz. Bunun sebepleri genelde ya uzun süre beklemeleri ya da içerisinde yumurta, balık gibi yoğun koku yapan kalıntıların olmasıdır. Hazır satılan birçok güzel kokular var, ancak evimizde hepimizin sürekli tükettiği limon gibi kıymetli ve hoş kokusu olan...
»» devamını oku »»
Mutfaktaki Karıncalar ile Mücadele
Mutfaktaki Karıncalar ile Mücadele
Mutfaktaki karıncalardan nasıl kurtulunur Bahar mevsiminin gelmesi ile evlerde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi karıncalardır. Minik minik bedenleri ile istemediğimiz yerlerde karşımıza çıkarlar. Karıncalar ile mücadelenin bir çok yolu vardır ancak en basit ve pratik yöntemler her zaman evde elimizin altında bulunan malzemeler ile çözümler üretmektir. Karıncaların...
»» devamını oku »»
Duvar Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar temizliği nasıl yapılır Duvarların isini yok etmek , temizlemek için ılık suyu yarım kahve fincanı amonyak, yarım bardak sirke yarım bardak da çamaşır suyu katın. Duvarları bu karışımla ve sünger yahut top haline getirdiğiniz eski naylon çoraplarla silin, sonra kurulayın. Duvarlara deterjan sürmeyin.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder