Mobilya Lekeleri Nasıl Çıkar

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Mobilya Lekeleri Nasıl Çıkar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Mobilyadaki lekeleri çıkartmanın püf noktaları
Mobilyalardaki bardak lekelerini çıkarmanın bir yolu da, cilası gitmiş lekelere yere tuz ve üzerine zeytinyağı koymaktır. Tuzlu zeytinyağı karışımını birkaç saat bekletip yumuşak bezle silin, sonra mobilya cilasıyla parlatın. Evinizde dikkatsiz misafirlerin mobilyalarınızı harap etmelerine kızıyorsanız, siz de başkalarının evinde bardağınızı cilalı yerlere bırakmamaya özen gösterin.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
1.04.2015 16:50:12
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Giysilerden Ot Lekesi Nasıl çıkar
Giysilerden Ot Lekesi Nasıl çıkar
Kıyafetlerden ot lekesini çıkartmanın püf noktası Kıyafetlerinizde sık sık ot lekelerine raslayabilirsiniz. Bu lekelerin çıkması için lekeli yerleri 50 gram nişadır ruhu (amonyak), 5 gram oksijenli su ve 50 gram da su karışımıyla ıslatın ve bir süre sonra soğuk suyla çalkalayın.
»» devamını oku »»
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar kağıdının üzerinde kalan izler nasıl çıkar? Duvar kağıdı üzerindeki kurşun kalem, parmak izi ve kir lekelerini, silmeye kalkışmayın. Normal, temiz bir silgiyle silerek kurtulabilirsiniz bunlardan. Yağlı izleri ise, daha başka bir yöntemle çıkarabilirsiniz. Üzerine kurutma kağıdı tuttuktan sonra, bunun da üzerinden sıcak ütüyle geçersiniz, lekeler kaybolur.
»» devamını oku »»
Gıcırdayan Somyaya Ne Yapmalı
Gıcırdayan Somyaya Ne Yapmalı
Yataktaki somyalar gıcırdıyorsa ne yapmalı? Yatak veya divandaki somyanın o rahatsız edici gıcırtısını kesmek için yağlamak etkili bir önlemdir, ama sesi keseyim derken bu sefer de yatağın lekelenmesine neden olursunuz. Bu yüzden yağ yerine gıcırdayan yerlere mum veya beyaz sabun sürmeyi deneyin. Hem sesten kurtulur hem de yatağınızın lekelenmesini önlemiş olursunuz. Benzer...
»» devamını oku »»
Mutfakta Pratik Bilgiler ve Püf Noktalar
Mutfakta Pratik Bilgiler ve Püf Noktalar
Hayatımızı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler ve Püf Noktaları Fincandaki İzler:   Kahve ve çay bazen fincanlarda çıkmayan lekeler bırakır. İşte acil ve etkili bir çözüm. Nemli bir havluyu deterjanlı suya batırıp çıkarın ve lekenin üzerini ovuşturarak silin. Diğer bir yöntem ise diş macunu ile temizlemektir. Kahve lekesi çıkarmak ise, özellikle kahve kuruduktan sonra tam bir...
»» devamını oku »»
Teflon Tava Nasıl Temizlenmeli
Teflon Tava Nasıl Temizlenmeli
Teflon tavalar nasıl temizlenmeli Teflon adı verilen yapışmaz tavalar ve tencereleri temizlemek için sakın kazımayın, telle ovalamayın, zira çizilir ve bozulur. Tavaya karbonat ve sirke kattığınız suyu koyun, 10-15 dakika kaynatın, sonra yumuşak bir bezle yıkayın. Teflon eşyayı ateşten alınca soğuk yere koymayın, tahta yahut kuru beze oturtun.
»» devamını oku »»
Soya Fasulyesinin Filizlendirilmesi
Soya Fasulyesinin Filizlendirilmesi
Soya Fasulyesi Nasıl Filizlenir? Soya filizini evde kendiniz yapabilirsiniz. yapmanız gereken tek şey boş bir kavanoz alıp içerisine soyaları koymak ve sürekli nemli tutmak. Ortalama 10-15 gün içerisinde boylanmaya başlıyorlar. Nemli tutmak için kavanozun kapağını süzgeç gibi delerseniz daha kolay oluyor. Ya da isterseniz ince bir tülbenti kullananabilirsiniz. Ayrıca...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder