Evde Kuru Fasulye Yapımı

Kadınlar için SEBZE YEMEKLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Kuru Fasulye Yapımı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SEBZE YEMEKLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Ev yapımı kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye yemeğini sevmeyeniniz yoktur sanırım. Sıcak sıcak dumanı tüten, üzerinde acı pul biberli, yanında kırılmış kuru soğan ve pilav ile herkesin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Oldukça eski bir tarihi olan kuru fasulye, yöreden yöreye farklılıklar gösterir. Her yörenin nerede ise kendine has kuru fasulyesi olduğu gibi, bu farklı kuru fasulyelerin de, oldukça farklı pişirme şekilleri vardır. 

Yemek yapma işi zaman içerisinde iyice öğrenilen ve bu öğretiye özgün tatların katılmasına neden olan bir durumdur. Kendi damak tadınıza göre yemek yapmak, aslında olan yemeği özgünleştirmektir. Bende bu defa kuru fasulye yaptım ve biraz benden, biraz göreneklerden ekleyerek, oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkarttığımı düşünüyorum.

Ev yapımı kuru fasulye tarifi

Kuru fasulye yapımı için gerekli malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
3 orta boy kuru soğan
2 yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı domates suyu
3, 4 yemek kaşığı acı zeytinyağı 
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon

Not: Zeytinyağının acı ve kırmızı olması için, bir kavanoz veya şişenin içerisine koyduğunuz 3-4 yemek kaşığı kadar pul biberin üzerini, zeytinyağı ile doldurup, bir hafta, 10 gün kadar karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra kızaran ve acı tadı alan zeytinyağını, temiz bir şişeye süzün ve yemeklerinizde, salatalarınızda kullanın. Kavanozdaki biberin üzerine gene zeytinyağı ilave ederek aynı işlemi tekrarlayın.

Ev yapımı yöresel kuru fasulyenin yapımı
- Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeleri yıkayıp, pişireceğiniz tencerenin içerisine koyun. Üzerine 2-3 su bardağı su ilave edip, ocağın altını yakın ve kaynamaya bırakın. 

- Blenderin içerisine soğan ve yeşil sivri biberleri koyup kıyın. Kıydığınız soğan ve biber karışımını sosunu yapacağınız tavanın içerisine alın.

- Tavaya aldığınız biberli soğan harcının üzerine, salçayı, zeytinyağını, karabiber, tuz ve kimyonu ilave edip ocağa koyun ve altını yakın. Soğanlar ve salça iyice öldükten sonra, içine domates sosunu da ilave edip, 2-3 dk da o şekilde pişirin.

- Soğan harcı domates sosu ile de bir süre piştikten sonra altını kapatıp, hiç zaman kaybetmeden başka bir tencerede kaynamakta olan fasulyelerin üzerine ilave edin.

- Sosu ilave ettikten sonra, tahta kaşık ile bir iki karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ara ara kontrol ederek, kısık ateşte, fasulyeler pişene kadar kaynatmaya devam edin.

- Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine arzu ederseniz pul biber ilave ederek servis yapın.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

Yapan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
24.04.2015 19:44:08
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Farklı Tarif Yumurtalı Ekmek
Farklı Tarif Yumurtalı Ekmek
Başka çeşit yumurtalı ekmek tarifi Farklı yumurtalı ekmek için gerekli malzemeler 6 yumurta 6 kalın büyük francala dilimi 1 çay bardağı kızartma yağı Yumurtalı ekmek salçası için gerekli malzemeler Bir kaşık yağ, 2 dilim füme dil, 2 dilim Jambon, 2 domates, Tuz, karabiber. Değişik yumurtalı ekmek yapımı - Bu çeşitte Yumurtalı Ekmek tarifindekinin aksine, ekmek oyulmadan...
»» devamını oku »»
Beşamelli Patlıcan Musakka
Beşamelli Patlıcan Musakka
Beşamelli patlıcan musakka nasıl yapılır? 6 kişilik Beşamelli patlıcan musakka için gerekli malzemeler 1 kg patlıcan  1 kg patates 2 çorba kaşığı sıvı yağ 250 gr kıyma  1 soğan 1 domates  1 çorba kaşığı salça 4 su bardağı kaşar rendesi Karabiber, tuz Beşamel sos malzemesi 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı margarin, tuz Beşamelli patlıcan musakka yapımı -...
»» devamını oku »»
Enginarlı Patates Tava
Enginarlı Patates Tava
Enginarlı patates tava için gerekli malzemeler 1 kg patates 8 adet küçük boy taze enginar 3 çorba kaşığı limon suyu 3 diş sarımsak 3 adet soğan 1 demet roka 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı sirke Tuz Karabiber Enginarlı patates tava yapımı - Patatesleri tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün.  - Kabuklarını soyup, ılınınca buzdolabına...
»» devamını oku »»
Fasulye Güveci
Fasulye Güveci
Fasulye güveci için gerekli malzemeler 500 gr. dondurulmuş fasulye 600 gr. dana eti 3 dondurulmuş domates dondurulmuş biber 2 patates 1 havuç 2 soğan 1 bağ sarımsak 2 çorba k. tereyağı Zeytinyağı Tuz, karabiber, su Fasulye güveci yapımı - Güveç kabını ocakta ısıtıyoruz. Biraz zeytinyağı döküp kuşbaşı eti koyuyoruz ve kavuruyoruz.  - Soğanları iri doğruyoruz, sarımsaklarla...
»» devamını oku »»
Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz
Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz
Ayvalı zeytinyağlı kereviz için gerekli malzemeler 4 kereviz 1 büyük veya 2 küçük ayva 1 kuru soğan 2 havuç 1 portakal suyu 1 limon suyu Zeytinyağı 1 avuç dolma fıstığı 1 çorba kaşığı toz şeker Ayvalı zeytinyağlı kereviz yapımı Kerevizleri ve ayvaları iri iri doğrayın. Limon suyu eklediğiniz suya koyun ki, kararmasınlar. (Ayvaları ne kadar iri doğrasanız, o kadar iyi. Yoksa...
»» devamını oku »»
Yumurtalı Sosis Tarifi
Yumurtalı Sosis Tarifi
Yumurtalı sosis tarifi Yumurtalı sosis için gerekli malzemeler 250 gram salça, 5 adat yumurta, 1 kaşık yağ, 1-2 adet yeşil biber, 1 kaşık domates salçası. Yumurtalı sosis yapımı - Sosisleri yıkayıp kibrit çöpü kalınlığında dairelere doğrayın.  - Yağı tavaya koyunuz. Sosisleri ve doğranmış biberi koyup orta hararetli ateşe koyunuz.  - Salçayı sulandırıp sosislere ilave...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder