Hamilelikte Sırt, Bel Ağrısı ve Basur Memeleri

Kadınlar için Hamilelikte Yapılması Gereken Testler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Hamilelikte Sırt, Bel Ağrısı ve Basur Memeleri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Hamilelikte Yapılması Gereken Testler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Hamilelikte sırt ağrısı
Hamilelikte sırt ağrısından yakınan kadınların sayısı çoktur. Bu ağrı ayaklara kadar etki eder ve siyatik belirtileri gösterirse durum tehlikeli olabilir. Progesteron hormonu, hamilelik sırasında kıkırdak dokuyu yumuşatır. Ve beldeki eklemler arasındaki bağları gevşetir. Sırt ağrılarının oluşmasına bir neden budur. Bir de hamilelikle alınan aşırı kilolar sırt ağrısı yapar. Omurga taşıyabileceği yükün daha fazlasını taşımak zorunda kalır. Siyatik sinirinin bağlı olduğu son omurdaki iki adale karşı koyar ve o bölge iltihaplanır. Böylece ağrı başlar.

Yüksek topuklu ya da çok düz tabanlı ayakkabılar da sırt ağrısı sebebidir. Rahat ve orta yükseklikte topuklu ayakkabılar giymelisiniz. Ağrı kesici ilaçlar hamilelikte yasaklandığından, ağrı yerlerini elle ovuşturmak bu sorunu çözebilir. Fakat masajların hassas olarak yapılması gerekir.

Hamilelikte (Gebelikte) varis ve basur memeleri
Bacaklarda ve makatta çirkin görünüşlü, yumru yumru, bazen kısmen, acı veren damarlar, progesteronun yumuşatıcı etkisinden ve genişleyen rahimin ağırlığının artmasından ortaya çıkar.

Ayaklarınızı yükseltip yatarsanız ve uzun süre ayakta durmak yerine yürürseniz rahatsızlığınız biraz hafifler. Sıkı çorap bağı ve korse kullanmamanız gerekir. Bunlar varisi arttırır.

Basur memeleri kanıyorsa mutlaka doktorunuza görünün, çünkü bu durumda çok miktarda demir kaybetmeniz muhtemeldir. Kabızlık basur memelerini olumsuz etkiler. Bundan dolayı beslenme düzeninize dikkat edin.

Hamilelikte (gebelikte) sigara ve içki
"Hamileliğimde sigara ve alkolün ikisinden de vazgeçmek zorunda mıyım?" sorusunun cevabımız kocaman bir EVET tir. Sigara, anne adayının sadece ciğerlerine zarar vermekle kalmaz, kan damarlarını daraltarak bebeğe de zararlı olur. Sonuç olarak zayıf ve küçük bir bebek dünyaya gelir. Aş ererken mideniz bulanıp da sigaradan vazgeçmiş iseniz, yatıp kalkıp dua edin. Ve bir daha elinize sigara almayın.

Alkol sigaraya nazaran daha az zararlıdır ama eninde sonunda o da bir ilaçtır ve fazlası kötü sonuçlar doğurabilir. Alkol yerine, domates suyu veya portakal suyu alma alışkanlığını edinirseniz hem kendinize hem de bebeğinize en büyük yardımı yapmış olursunuz. Hamile olduğunuzu bilmeden birkaç bardak alkol almışsanız hemen paniğe kapılmayın. Önemli olan alkolün, hamilelik dönemindeki sürekli ve çok miktarda alınmamasıdır.

Hamilelikte (gebelikte) karın çatlakları
Karın çatlakları maalesef önlenememektedir. Bazı kadınlarda bu çatlaklar doğuştan vardır. Bazılarında da erginlik çağında ortaya çıkar. Dokuların gerilmesinden çok progesteron etkisine bağlıdır. Karın ve göğüslerde görülen çatlaklara badem yağı sürmenin yararı vardır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.05.2015 15:54:53
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Non StresTest (NST)
Non StresTest (NST)
Hamilelikte non stres testi (NST) ne zaman ve neden yapılır NST'de bebeğin hareketleri ile birlikte kalp atım hızındaki artış saptanı r. Bebeğin uykuda olması veya hamileliğin yaşı gibi faktörler bu cevabı etkiler. Bu nedenle 28 haftadan küçük hamilelere NST yapılmaz. NST fetal iyilik halinin değerlendirilmesinde her durumda kullanılan, anne ve bebeğe zarar vermeyen,...
»» devamını oku »»
Hamilelikte Korku, Cinsel İlişki ve Duygu Değişimi
Hamilelikte Korku, Cinsel İlişki ve Duygu Değişimi
Hamilelikte (Gebelikte) Korku Hamilelikte sinir krizleri doğaldır. Hasta olacak mıyım? Çocuğum sağlıklı doğacak mı? Çok acı verir mi? Bu tür somlar gece yarısı aklınıza gelip keyfinizi kaçırır. Bu soruları, bu tür endişeleri içinize atmayın. En kötüsü başkalarına anlatılmayan, açıklanmayan korkulardır. Eşinizle, annenizle, doktorunuzla konuşun. Korkularınızın bir çoğu basit...
»» devamını oku »»
Amniyosentez
Amniyosentez
Bebekler hamilelik boyunca amniyon kesesi içindeki amniyon sıvısında gelişimlerini tamamlar.  Hamilelikte amniyosentez yöntemi nedir ve neden yapılır Bebeğinizin içinde gelişimini tamamladığı amniyon sıvısından ince bir iğne yardımıyla Örnek alınarak gerçekleşir. Amaç başta Down Sendromu olmak üzere bebekteki anormal durundan ve varsa genetik hastalığını tespit etmektir....
»» devamını oku »»
Üçlü Test
Üçlü Test
Hamilelikte üçlü test nasıl yapılır ve neden yapılır Down Sendromu (trizomi 21), nöral tüp defekti ve Trizomi 18 adı verilen genetik hastalığın bebekte olma olasılığını kanda araştıran bir uygulamadır. Bu test de anneden alınan kan örneğinde 3 maddenin incelemesi şeklinde yapılır. Beta-Hcg Alfa-feto protein (AFP) Estriol (E3) Üçlü test hamileliğin 15 ile 22. haftaları...
»» devamını oku »»
Hamilelikte, Tansiyon, Ultrason ve Sıvı İncelemesi
Hamilelikte, Tansiyon, Ultrason ve Sıvı İncelemesi
Kan tahlili neden yapılır gebelikte Zehirlenme (toxaemia) tespiti, 'hamilelik sarılığı' ve böbrek intihabı aranması, kansızlık (anemi) tespiti, kızamık, ve "spina bifida" gibi omurilik bozuklukları  olup olmadığı, kan uyuşmazlığı varsa, doğumdan sonra kan değiştirmek gerekeceği için kan gurubuna (Rh. faktörü) bakılır. Hamilelikte Tansiyon Yüksek tansiyon kan zehirlenmesinden...
»» devamını oku »»
Hamilelikte Kan Testleri ve Önemi
Hamilelikte Kan Testleri ve Önemi
Gebelikte kan testleri neden yapılmalıdır Bebek, besinini ve oksijenini annenin karnından alır. Aldıklarını da yine annenin karnına boşaltır. Anne karnının tahlili bebek hakkında birçok bilgi verir. Söz gelimi RH oranının (pıhtılaşan bir madde) kontrolü bebeğin sağlığı için büyük değer taşır. Geçmişte, doğumdan hemen sonra, şişerek ya da kansızlık sebebi ile birçok bebek...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder