Hamilelikte Sırt, Bel Ağrısı ve Basur Memeleri

Kadınlar için Hamilelikte Yapılması Gereken Testler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Hamilelikte Sırt, Bel Ağrısı ve Basur Memeleri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Hamilelikte Yapılması Gereken Testler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Hamilelikte sırt ağrısı
Hamilelikte sırt ağrısından yakınan kadınların sayısı çoktur. Bu ağrı ayaklara kadar etki eder ve siyatik belirtileri gösterirse durum tehlikeli olabilir. Progesteron hormonu, hamilelik sırasında kıkırdak dokuyu yumuşatır. Ve beldeki eklemler arasındaki bağları gevşetir. Sırt ağrılarının oluşmasına bir neden budur. Bir de hamilelikle alınan aşırı kilolar sırt ağrısı yapar. Omurga taşıyabileceği yükün daha fazlasını taşımak zorunda kalır. Siyatik sinirinin bağlı olduğu son omurdaki iki adale karşı koyar ve o bölge iltihaplanır. Böylece ağrı başlar.

Yüksek topuklu ya da çok düz tabanlı ayakkabılar da sırt ağrısı sebebidir. Rahat ve orta yükseklikte topuklu ayakkabılar giymelisiniz. Ağrı kesici ilaçlar hamilelikte yasaklandığından, ağrı yerlerini elle ovuşturmak bu sorunu çözebilir. Fakat masajların hassas olarak yapılması gerekir.

Hamilelikte (Gebelikte) varis ve basur memeleri
Bacaklarda ve makatta çirkin görünüşlü, yumru yumru, bazen kısmen, acı veren damarlar, progesteronun yumuşatıcı etkisinden ve genişleyen rahimin ağırlığının artmasından ortaya çıkar.

Ayaklarınızı yükseltip yatarsanız ve uzun süre ayakta durmak yerine yürürseniz rahatsızlığınız biraz hafifler. Sıkı çorap bağı ve korse kullanmamanız gerekir. Bunlar varisi arttırır.

Basur memeleri kanıyorsa mutlaka doktorunuza görünün, çünkü bu durumda çok miktarda demir kaybetmeniz muhtemeldir. Kabızlık basur memelerini olumsuz etkiler. Bundan dolayı beslenme düzeninize dikkat edin.

Hamilelikte (gebelikte) sigara ve içki
"Hamileliğimde sigara ve alkolün ikisinden de vazgeçmek zorunda mıyım?" sorusunun cevabımız kocaman bir EVET tir. Sigara, anne adayının sadece ciğerlerine zarar vermekle kalmaz, kan damarlarını daraltarak bebeğe de zararlı olur. Sonuç olarak zayıf ve küçük bir bebek dünyaya gelir. Aş ererken mideniz bulanıp da sigaradan vazgeçmiş iseniz, yatıp kalkıp dua edin. Ve bir daha elinize sigara almayın.

Alkol sigaraya nazaran daha az zararlıdır ama eninde sonunda o da bir ilaçtır ve fazlası kötü sonuçlar doğurabilir. Alkol yerine, domates suyu veya portakal suyu alma alışkanlığını edinirseniz hem kendinize hem de bebeğinize en büyük yardımı yapmış olursunuz. Hamile olduğunuzu bilmeden birkaç bardak alkol almışsanız hemen paniğe kapılmayın. Önemli olan alkolün, hamilelik dönemindeki sürekli ve çok miktarda alınmamasıdır.

Hamilelikte (gebelikte) karın çatlakları
Karın çatlakları maalesef önlenememektedir. Bazı kadınlarda bu çatlaklar doğuştan vardır. Bazılarında da erginlik çağında ortaya çıkar. Dokuların gerilmesinden çok progesteron etkisine bağlıdır. Karın ve göğüslerde görülen çatlaklara badem yağı sürmenin yararı vardır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.05.2015 15:54:53
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
İkili Test (11-14 Testi) ve Fetal Ense Kalınlığı
İkili Test (11-14 Testi) ve Fetal Ense Kalınlığı
Hamilelikte fetal ense kalınlığı testi (11-14 testi) neden yapılır 11-14 testi olarak da bilinen ilk trimester, ilk 3 ay tarama testi, Down Sendromu ve Trizomi 18 adı verilen kromozomal anomaliye sahip bebekleri hamileliğin çok erken dönemlerinde saptamaya yönelik bir tarama testidir. Tüm tarama testlerinde olduğu gibi bu test de tanı koydurmaz. Sadece hastalık açısından...
»» devamını oku »»
Hamilelikte Kilo ve Rahim Büyümesi
Hamilelikte Kilo ve Rahim Büyümesi
Rahim büyüdüğü nasıl hissedilir? Normal olarak rahim, bir insan yumruğundan biraz daha küçüktür. İç kısmındaki hücreler gerilir ve rahim giderek 3,5 kilo gram ağırlığında bir bebeği ve onu plasentayı taşıyacak kadar büyür. 12'nci haftaya kadar çok yavaş büyür. Bir greyfurt kadar olunca, artık leğen kemiği içinde saklı kalamayacak kadar irileştiği için, karnınızın üstünden...
»» devamını oku »»
Gebelikte Yapılan Testler
Gebelikte Yapılan Testler
Ultrasount Basit, ağrı vermeyen ve emin bir testtir. Rahimdeki bebekten yansıyan ses dalgalarının yardımıyla gelişmekte olan bebeğin şekli ortaya çıkarılır. Bu test birden fazla bebeğin olup olmadığını da belirler. Test sadece gelişim bozukluklarını ortaya çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kesin doğum tarihini de belirler. Bebeğin büyüklüğünden doğum tarihi saptanır....
»» devamını oku »»
Hamilelikte Sırt, Bel Ağrısı ve Basur Memeleri
Hamilelikte Sırt, Bel Ağrısı ve Basur Memeleri
Hamilelikte sırt ağrısı Hamilelikte sırt ağrısından yakınan kadınların sayısı çoktur. Bu ağrı ayaklara kadar etki eder ve siyatik belirtileri gösterirse durum tehlikeli olabilir. Progesteron hormonu, hamilelik sırasında kıkırdak dokuyu yumuşatır. Ve beldeki eklemler arasındaki bağları gevşetir. Sırt ağrılarının oluşmasına bir neden budur. Bir de hamilelikle alınan aşırı...
»» devamını oku »»
Hamilelikte Varisler, Benler, Lekeler ve Çiller
Hamilelikte Varisler, Benler, Lekeler ve Çiller
Hamilelikte varis sorunu ve nedenleri Hamilelikte varisler, benler, lekeler ve çillerle tat ve koku duygularının oluşum ve değişimi Tat ve koku duygularının değişmesi genellikle hamileliğin ilk belirtisi olarak değerlendirilebilir. Niçin bazı hamilelerde varis olur? Bacakla deriye yakın kısımlarda bulunan damarlar, kirli kanı kalbe götürürler. Ve bu kanın geçeceği başlıca...
»» devamını oku »»
Üçlü Test
Üçlü Test
Hamilelikte üçlü test nasıl yapılır ve neden yapılır Down Sendromu (trizomi 21), nöral tüp defekti ve Trizomi 18 adı verilen genetik hastalığın bebekte olma olasılığını kanda araştıran bir uygulamadır. Bu test de anneden alınan kan örneğinde 3 maddenin incelemesi şeklinde yapılır. Beta-Hcg Alfa-feto protein (AFP) Estriol (E3) Üçlü test hamileliğin 15 ile 22. haftaları...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder