Zeytinyağının Ciltte Bilinmeyen Etkileri

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Zeytinyağının Ciltte Bilinmeyen Etkileri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Zeytinyağının cilde ve bedene faydaları
Başta E vitamini olmak üzere A, D, K vitaminleri içerir. Bu vitaminler hücrelerin yenilenmesinde, doku ve organların yaşlanmasını geciktirmede etkilidir.

Zeytinyağının Cildimizde Bilinen En Önemli Etkileri
- Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar.

- Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır.

- Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir.

- Zeytinyağı yorgun ayakları dinlendirir ve canlandırır.

- Zeytinyağının mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesi vardır.

- Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir.

- Kurumuş saçların dayanaklılığını ve esnekliğini artırır.

- Zeytinyağı tıraş edilecek bölgeyi yumuşatma ve rahatlatmada birebirdir.

- Kurumuş ve çatlamış dudak için merhem olarak kullanılabilir.

- Saçtaki kepeği ve dökülmeyi zeytinyağı engeller.

- Saçı zeytinyağı parlatır.

- Tırnakları güzelleştirir ve güçlendirir.

- Zeytinyağı ile doğum çatlakları azaltılabilir.

- Emzirenler için en iyi göğüs ucu bakımı zeytinyağı ile yapılır.

- Vücut masajı zeytinyağı ile yapıldığında kan dolaşımını artırır ve dokulara oksijen taşır.

- Kas kramplarını tedavi eder.

- Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmaz.

- Keneleri etkisiz hale getirir. Zeytinyağı sabunu doğal, saf bir temizleyicidir ve vücudu nemlendirir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi sayesinde cildi ve saçları temizlerken yumuşatır, nemlendirir. Aynı zamanda her tür hassas cilt için bile güvenlidir.

- Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. İçerdiği linoleik asit sayesinde anne sütünden kesilmiş bebeklere, 4 -5 aydan sonra bir kaç damla yağsız inek sütüne karıştırılarak verilir. Bebekler için doğal besin işlevi görür.

- Zeytinyağının en önemli özelliklerinden biri de kalp ve damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisidir. Kalp krizi riskini azalttığı gözlenmiştir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı (14 gr). 120 kalori içerir. Akdeniz ülkelerinde yaşayanların kalp krizi riskinin diğer ülkelere göre daha az olduğu görülmüştür. Zayıflama diyetlerinde zeytinyağını öğünlerden çıkartmak son derece sakıncalıdır.

Cilt Bakımı İçin Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?
Cilt Temizleme İçin Zeytinyağı Kullanımı
Cildi temizlemek için bir çay bardağı kadar sızma zeytinyağı avuca alınarak parmak uçlarıyla dairesel hareketler yapılarak bir dakika süreyle cilde masaj yapılır.

Makyaj Temizleme İçin Zeytinyağı Kullanımı
Göz makyajı veya suya dayanıklı bir rimel çıkarma işlemi çok az pamuk ve zeytinyağı ile kolayca halledilebilir. Zeytinyağı bilimsel olarak en doğal makyaj çıkarıcı olarak bilinir.

Nemlendirici Zeytinyağı
Zeytinyağı bilinen en doğal nemlendiricidir. Her tip cildi nemlendirmek için kullanılabilir. Örneğin boyun bölgesine birkaç damla uygulanarak masaj yapıldığında, boynun daha elastik ve esnek olduğu görülür. Kırılgan ve narin tırnaklar için etkili çözüm olarak tırnak etlerine uygulanabilir. Küvetin içine bir çay kaşığı zeytinyağı eklenerek cildin nemli kalması sağlanabilir.

Anti-aging Zeytinyağı
Zeytinyağı yaşlanma karşıtı maddeler bakımından mükemmel bir bileşime sahiptir. E vitamini vücut üzerinde serbestçe dolaşan mikroplara karşı mücadelede çok etkilidir. Yaşlanan cilde direkt olarak uygulanabilir. Bu hasarlı cilt hücrelerini tamir ederek daha genç bir görünüm kazandıracaktır.

Yağlı Ciltlerde Zeytinyağının Kullanımı
Zeytinyağı cildi derinlemesine temizler ve cildin doğal yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur. Yağlı cilde zeytinyağı ile masaj yapılarak sonrasında ılık su ile durulanır. Zeytinyağı sivilce, leke, kist ve siyah nokta gibi cilt problemlerini gidermede yardımcı olmaktadır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
24.05.2015 06:40:06
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cilt Lekeleri İçin Kolay Maske
Cilt Lekeleri İçin Kolay Maske
Cilt lekeleri için evde hazırlayabileceğiniz kolay maske tarifi Gerekli Malzemeler 2 avuç soya fasulyesi Soğuk su, çeşme ya da içme suyu Cilt lekeleri için soya fasulyesi maskesinin yapılışı ve uygulaması Soya fasulyesini güzelce ovuşturarak yıkıyoruz. Tenceremize suyumuzu koyup içine de yıkadığımız fasulyeleri ekleyip ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Suyun rengi kırmızıya...
»» devamını oku »»
Cilt Güzelliği İçin Pratik Bilgiler.
Cilt Güzelliği İçin Pratik Bilgiler.
Güneşe karşı cildi korumanın pratik yolları Güneş, rüzgar, soğuk, sıcak demeden cildinizin her türlü mevsim ve hava koşuluna dayanıklı olmasını istiyorsanız ona biraz şefkat göstermelisiniz. Üstelik bu özeni göstermeniz için her zaman yüklü harcamalar yapmanıza gerek yok. Cildin yumuşak, esnek, kırışıksız ve nemli kalması, hasarların kolay onarılması için düzenli olarak...
»» devamını oku »»
Ten Renklerine Uygun Makyaj Altı Tavsiyeleri
Ten Renklerine Uygun Makyaj Altı Tavsiyeleri
Cilt tiplerine göre makyaj uygulamaları - Yağlı bir cildiniz varsa, likit, yani sulu makyaj altı (fondöten) kullanın. - Kuru bir cilde sahipseniz, yağlı ya da kremli makyaj altı kullanın. - Cilt sorununuz varsa, cildi yağlandırmayan bir makyaj altına ihtiyacınız vardır, bu tip cilt, esasen çok yağlıdır. Cilt tonlarına göre makyaj uygulamaları Pembe, kırmızı ciltliler nasıl...
»» devamını oku »»
Termal Suların Cilde Faydası
Termal Suların Cilde Faydası
Termal suların cilt üzerindeki etkisi Termal suların sağlığını ve ferahlığını cildinizde uygulayın ve kullanın. Son yıllarda termal kaynaklardan elde edilen mineral destekli sular, cilt temizliğinden sonra durulamak amacıyla kullanılabilir. Termal suların cilde faydası nedir - Akne sonrası bakımlarda, güneşlenme sonrasında, tıraş sonrasında ve hassas ciltlerde yatıştırıcı,...
»» devamını oku »»
Hamilelikte Oluşan Çatlak ve Cilt Lekeleri için Bitkisel Çözümler
Hamilelikte Oluşan Çatlak ve Cilt Lekeleri için Bitkisel Çözümler
Doğum Sonrası Çatlaklar İçin  Badem yağı, kakao yağı, kayısı yağı, kantaron yağı, zeytin yağ, çörek otu yağı  birebir ölçülerle karıştırın, ve uygulayın.   Not:   Doğum çatlakları daha çok ilk 1 yıl içinde tedavi edilmelidir.  Gebelik sırasında çatlak oluşumunu engellemek için özellikle yemek sonrası karnınıza sürün.  Hamilelikte cilt çatlakları için evde bakım önerileri...
»» devamını oku »»
Ev Yapımı El Kremi
Ev Yapımı El Kremi
Evde pratik ve sağlıklı el kremi nasıl yapılır? Az ya da çok paralar vererek aldığımız mis kokulu el kremlerinden herkes memnundur. Ancak bazen öyle bir şey olur ki ellerimiz söz dinlemez hale gelir. Ne yapsak bir türlü düzelmezler. Sanki bize küsmüş ve kızmışlar gibi durmadan kurur ve daha da kötüsü çatlamaya başlarlar. İnsanın en çok kullandığı ve göz önünde olup dikkat...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder