Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır

Kadınlar için Örgü bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Örgü kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Düz renk penye süsleme
Pazardan beş liraya aldığım XL beden gri ve tek renk penyeyi, bir süre bekledikten sonra süslemeye karar verdim. Kafamda nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sadece belirgin olan, baykuş yapmak istediğimdi. Penyeyi ve elimin altında ve kolayda olan malzemeleri salonun ortasına döktüm. Ufak bir göz gezdirmeden sonra kafamda yavaş yavaş şekillenen resmi, penyenin üzerine aktarmak üzere harekete geçtim. İşe başladıktan sonra, yaptıkça aklıma gelen şekilleri bir bir oluşturmaya başladım. 

Sizlerde benim yaptığım gibi giydiğiniz ya da çok sade bulup bir kenarda beklettiğiniz penyeleri, süsleyerek hareketlendirebilir, farklı bir tasarım ortaya çıkartabilirsiniz. Nasıl yaptığımı resimler ile göstermeye çalıştım ve yazılı olarak da anlatmaya gelirsem.

Penye süsleme için gerekli malzemeler
- Düz renk ve desensiz penye bluz
- Makas
- Renkli yumak ipleri
- Yumak iplerine uygun numarada tığ
- Farklı desenlerde kumaşlar
- Kullanmadığınız dantel parçaları
- Dikiş iğnesi ve dikiş makinesi

Düz renk penye bluz nasıl süslenir
İlk olarak penye bluzun üzerine yapmak istediğiniz ana figürü belirleyin. Benim resimlerde de görüldüğü gibi baykuş. Belirlediğiniz figür için, kullanacağınız kumaşları belirleyin ve kumaşın tersine figürünüzü çizin. Makas ile keserek, penye bluzun neresine yerleştirmek istiyorsanız, o kısma koyup toplu iğneler ile tutturun. Buradan sonrasını baykuş üzerinden anlatmaya devam edeceğim.

Toplu iğneler ile tutturduğum baykuşun kenarlarından dikiş iğnesi dikerek penye bluza tutturdum. Baykuşun göbek kısmına gelecek rengi de toplu iğne ile tutturup, makineden geçtim. Baykuşun ana zemini hazır. Gözleri için kullanmadığım dantel parçalarını elimde dikiş iğnesi ile diktim. Burnu için, bir parçayı, köşe çevirip, sonra kesip, gözlerin hemen altına yerleştirip, makinede diktim. Göğüs çevresinin daha şık durması için, yeşil fistoyu elimde çepeçevre diktim. Boyun ayrımı için kurdeleden, kurdele yapıp elimde diktim. Ayakları için kot kumaşın arka kısmına, parmakların şeklini çizdim ve kesip, makinede gövdenin altına sabitledim. Son olarak bir dala konmuş izlenimi vermek için de, kahve rengi, dantelin sadece kenar kısmını, baykuşun ayaklarının altına yerleştirip, makinede diktim. Baykuş ile olan işimiz bu aşamada bitiyor. Sonraki aşamalara gelince.

Dal olarak kullandığım dantelin diğer uç kısmını da yaka kenarına ve göğüs üzerine yerleştirip, sabitledim. Elimde olan hazır çiçekli parçaların, çiçeklerinden keserek, dantel parçalarına diktim. 

Yakanın biraz daha derli toplu durması için, yumak ipleri ile, zincir çek bat yaptım. Bu işlemi üç farklı renk ile yaparak yaka örgüsünü bitirdim. Yakanın ön kısmında yaptığım bir hatadan, makas kaçırdığım yeri kapatmak için, gene kullanmadığım dantel parçasını oraya sabitledim. Bu şekilde hem hatayı gizledim, hem daha hoş bir hava kazandırdım penyeye. 

Yumak iplerinden istediğim renkleri, iğneye takıp, yakanın belli noktalarına üç defa düğüm yaparak renklendirdim. Aynı zamanda penyenin fitilli olmasından faydalanıp, gene yumak iplerinden şeritler yaptım. Ve bütünlüğü sağlaması için, dantelin üzerine de ufak tefek dokunuşlar ekledim.

Son olarak, penye bluzun yanlarına kot parçaları kesip diktim. İçerisinden baykuşu yaptığım parçadan diktiğim uzun biyeleri geçirip, bağladım. Bağlamak ya da serbest bırakmak size kalmış.

Bu tarz düz renk penyelerin üzerinde farklı tasarımlar yapmak mümkün. Bu da hepinizin hayal gücüne kalıyor.

Yapan, yazan ve aktaran: enpratikkadin

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
30.06.2015 14:15:53
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Çarık Modelli Patikler
Çarık Modelli Patikler
Çarık modeli değişik örgü patikler El örgüsü birbirinden "farklı ve değişik patik modelleri" ile artık soğuk kış aylarında ayaklarınız sıcacık olacak. İsterseniz patik olarak ya da isterseniz de biraz daha boyunu uzun örerek çizme veya bot modelinde, ya da çarık modelinde örebileceğiniz şık ve güzel "patik, çarık ve bot modelli örgü patikleriniz" ayaklarınızı sıcak tuttuğu...
»» devamını oku »»
Evde Siyah Ceket Süsleme
Evde Siyah Ceket Süsleme
Evdeki malzemelerle kumaş ceket süsleme Uzun süre düz şekilde giydiğim "siyah kumaş ceketimi" daha önce yaptığım gibi biraz hareketlendirmek ve artık tarzını değiştirmek istedim. siyah olmasından dolayı beni çok zorlamadı çünkü üzerine ne yaparsam olacak gibiydi. Elimde ceketimin üzerine uygulayabileceğimi düşündüğüm malzemelerimi topladım ve gene işe başladım.  İlk olarak...
»» devamını oku »»
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz renk penye süsleme Pazardan beş liraya aldığım XL beden gri ve tek renk penyeyi , bir süre bekledikten sonra süslemeye karar verdim. Kafamda nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sadece belirgin olan, baykuş yapmak istediğimdi. Penyeyi ve elimin altında ve kolayda olan malzemeleri salonun ortasına döktüm. Ufak bir göz gezdirmeden sonra kafamda yavaş yavaş...
»» devamını oku »»
Evde Tığ ile Ayakkabı Yapımı
Evde Tığ ile Ayakkabı Yapımı
Evde çarık modeli tığ işi ayakkabı yapımı Herkesin ayakkabılığında eskittiği ya da aldıktan sonra giyemediği, ayakkabı ya da terlik benzeri şeyler vardır. Onlar ya atılmayı bekler, ya da yeni sahibini. Aynı durum benim içinde geçerli elbet. Kimisine eskimesine rağmen doyamadığım halde, kimisine ise bakınca neden almışım diyebiliyorum. Eski ayakkabı tabanından çarık modeli...
»» devamını oku »»
Erkek Hırka ve Kazak Modelleri
Erkek Hırka ve Kazak Modelleri
El örgüsü erkek kazak ve hırka modelleri Örgü örmek her daim keyifli bir iştir. Ve keyifli olduğu kadar da uğraştırıcı. Her şekilde ve her modelde örgüler her zaman yapılmıştır. Farklı yerlerde ve farklı alanlarda örgüden yapılmış bir çok eşya ya da benzeri şeyler karşımıza çıkar. Örgü yapmak bazen zor, bazen kolaydır. Ve bu zorluk kategorisinde en zorlarından biri de erkek...
»» devamını oku »»
Evde Tasarım, Suni Deri Mont Süsleme
Evde Tasarım, Suni Deri Mont Süsleme
Evde suni deri mont süleme Daha önce " Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim " adlı makalemde gerçek deri ve L beden olan montumu, küçültüp sil baştan süsleyerek dikmiştim. Bu makalemde benzer şekilde ama bu sefer suni deri montumu sadece süsledim. Yaklaşık 2 sene önce çok beğenerek aldığım ancak üzerimde düşündüğüm şekilde durmayan "suni deri montumu" biraz...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder