Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi

Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bebeklerde gelişim aşamaları  2-6 yaş
Eğer çocuğunuzun aşırı derecede sakar olduğunu çok sık yere düştüğünü, işitmede bir sorunu olduğunu, 27 aylık olduğunda hala iki ya da üç sözcüklü cümle kuramadığını, dört yaşına geldiği halde sözlerinin anlaşılamadığını, aile dışından kişilerle iletişim kurmadığını, ya da üç yaşında hala altını ıslattığını gözlemliyorsanız bir hekime başvurmanız gerekir.

3-4 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Üç yaşında karşılıklı kısa konuşma yapabilir, ne, nerede, neden gibi sorular sorabilir. Monolog, şarkı ve kısa tekerleme söyleyebilir. 'Yukarı banyoya çık ve sabunu getir,' gibi karmaşık cümleleri anlayabilir. Yardımla giyinip soyunabilir.

- Dokuz tuğlalı kule yapabilir, bazı renkleri ayırt eder ve 10' a kadar sayabilir. Çember ve çarpı işareti çizebilir. Çatal ve kaşıkla yemek yiyebilir. Çocuk bisikletine binebilir ve tek ayağı üstünde durabilir. Taklit oyunlarını sever.

4-5 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Dört ve beş yaş arasında hoplayıp zıplayabilir, atlayabilir, üç tekerlekli bisiklete ya da destek tekerleği olan normal bisiklete binebilir, parmak ucunda koşabilir ve tırmanabilir.

- Kalemi daha düzgünce tutabilir ve harfleri bakarak yazabilir, kare ve çöp adam çizebilir, öykü dinlemeye bayılır ve basit şakalardan hoşlanır. Konuşması dilbilgisi yönünden düzgündür ama sözcük uydurabilir.

- Başka çocuklarla oynamayı sever ve sırasını bekleyebilir. Kendi kendine giyinip soyunabilir. Geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman kavramlarını anlayabilir. Adını, yaşını ve adresini söyleyebilir.

- Gece yatak ıslatmaları beş yaşına kadar doğal addedilir.

5-6 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Beş yaşında mantık yürütmeye başlar ve karşılaştırma yapar ve herkesin farklı düşünebileceğini anlayabilir. Altı yaşında basit sınıflandırmalar yapabilir.

- Çevresindekilerin davranış ve seslerini taklit edebilir. Yüzme ve paten kayma gibi fiziksel etkinlikleri öğrenebilir.

- Beş yaşında yaptığı resimler daha kapsamlıdır. Altı yaşına geldiğinde resimlerini kağıdın kenarına hizalayarak daha düzgün yapabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.08.2015 05:51:46
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Aile Büyüklerinin Çocuğa Hediye Alması
Aile Büyüklerinin Çocuğa Hediye Alması
Büyükanne ve büyükbabaların aldığı hediyelerin çocuğa bir zararı olur mu? Bu hediyeler, sizin çocuğunuzla olan ilişkilerinizi etkilemediği sürece hayır. Çocuğunuza nelerin verilmesini istemediğinizi kesinlikle belirttiğiniz halde büyük ebeveynler yasaklanan şeyleri çocuğa almakta direndiğinde, sizin çocuğunuzla olan ilişkilerinize açıkça zarar vermektedirler. Bu tür, çocuğun...
»» devamını oku »»
Yeterince Bilgili Olmayan Bir Uzmanın Ne Gibi Zararları Dokunabilir?
Yeterince Bilgili Olmayan Bir Uzmanın Ne Gibi Zararları Dokunabilir?
Yeterince bilgili olmayan bir uzmanın ne gibi zararları dokunabilir? Bazen yeterince bilgili olmayan bir uzman, var olmayan sorunları tedaviye kalkışabilir. Bundan daha kötüsü ancak, hasta olan birini bilerek tedavi etmemektir. Gerçekte olmayan bir sorunu tedavi eden uzmanın yeni bir sorun yaratması doğaldır. Çoğu kez, «Biraz tedavi hiç tedavi görmemekten iyidir» dendiğini...
»» devamını oku »»
Akıl Hastalığı, Alkolizm Gibi Bir Hastalık Yüzünden Olan Ayrılığı Çocuğuma Nasıl Anlatmalıyım?
Akıl Hastalığı, Alkolizm Gibi Bir Hastalık Yüzünden Olan Ayrılığı Çocuğuma Nasıl Anlatmalıyım?
Akıl hastalığı veya alkolizm gibi bir hastalık yüzünden ortaya çıkan ayrılığı çocuğuma nasıl anlatmalıyım? Bu durumu çocuğa açmanın en iyi yolu, eşinizin sağlığının bozuk olduğunu ve bakılması gerektiğini söylemektir. Hastalığı hastaneye yatmasını gerektiriyorsa, hastanede hastalara doktorlar baktığı için çocuğunuz, durumu daha kolay kabullenecektir. Diğer yandan hastalık ya...
»» devamını oku »»
Çocukla da Okula Uyum Sağlayamama
Çocukla da Okula Uyum Sağlayamama
Okula iyi uyum sağlayamamanın belirtileri nelerdir? Genel olarak okula iyi uyum sağlayamamış çocuk , okula gitmekten kaçınacaktır. Okula gitmekte görülen isteksizlik her ne kadar güvenilir bir belirti ise de bazı çocuklar okula uyum sağlamamış olmalarına rağmen okuldan hoşlanır görünürler. Hemen hemen hiçbir şey öğrenmemekle beraber duygusal ihtiyaçları tatmin olmaktadır:...
»» devamını oku »»
Çocuk ile Yolculuk ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çocuk ile Yolculuk ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Birlikte gitme olanağı olduğunda, çocuğumu yanıma almalı mıyım? Evet. Mümkün olduğunda onunla birlikte yolculuğa çıkmanız yerinde olacaktır. Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, anne babalarıyla birlikte yolculuk eden çocuklar,  yeni manzaralara, yeni seslere, doğa değişikliklerine ve yeni yerlere kolay alışabilmektedirler. Çok küçük çocuklar bile çeşitli uyarı değişimlerine...
»» devamını oku »»
Çocuk Bakıcısı (Bekleyici) Nasıl Seçilmeli
Çocuk Bakıcısı (Bekleyici) Nasıl Seçilmeli
Bebek bakıcıları konusunda ne düşünüyorsunuz? Pek çok kimsenin otomobilinin bakımını yapacak ustayı seçerken,   çocuklarıyla   ilgilenecek olanlardan daha büyük bir titizlikle davranması gerçekten şaşırtıcıdır. Uygarlıkların geleceğinin büyük ölçüde genç kuşaklara dayanması nedeniyle bu sorumsuzca davranış özellikle ciddi sonuçlara yol açabilir, çünkü gelecek kuşaklar bütün...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder