Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde kozmetikleri hazırlamak için ne tür kaplar kullanılmalıdır?

Huni (küçük): Bu, sıvı tarifleri ince boyunlu saklama şişelerine dökmeye çalışırken işe yarar. Anlık kullanımlar için alüminyum folyodan yapılmış huniler kullanılabilir. Bitkisel sıvılar huniden çok çabuk geçtikleri için, alüminyum kaplardaki çözünme riski burada söz konusu değildir.

Ölçme Bardakları ve Kaşıkları: Hepsinin ölçümleri sabittir.

Havan ve Sapı (büyük boy - yaklaşık 15 cm çapında): Bu gereci rezene tohumlarını ezmek, öz sularını çıkarmak için, taze bitki ve çiçekleri hamur haline getirmek için ezmek ve olgun papaya, ananas dilimleri veya çilek dilimlerini hamur haline getirmek için kullanabilirsiniz. Havan ve kolu vücut pudraları hazırlarken esans yağları ve kokusuz tozları karıştırırken de kullanışlıdır.

Kabuklu Tohum Öğütücüsü - kahve değirmeni: Bunu yulaf ezmesi, badem ve ayçiçeği tohumlarını öğütmekte kullanabilirsiniz. Kullandıktan sonra iyice temizlemeyi unutmayın.

Tavalar (1,2 ve 3 lt'lik, emaye, cam veya paslanmaz çelik): Lütfen alüminyum veya bakır tavalar kullanmayın. Bu metaller tariflerinizdeki bitkiler ve asitli sıvılarla etkileşime girebilirler ve hazırladığınız kozmetiğe alüminyum veya bakırın sızmasına neden olabilirler. Özellikle alüminyum cildiniz için iyi değildir. Bitkilerin yararlarını da etkileyebilir ve bitmiş ürünün rengini bozabilir.

Tartı (diyet tartısı veya masa üstü tartısı): Kozmetik hazırlamaya ilk başladığınızda, devamlı olarak tartıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir süre sonra bileşenin miktarını "göz kararı" ile ölçüyor hale gelirsiniz. Bununla beraber, kök, gövde, tohum ve kabuk gibi daha ağır bileşenleri ölçerken tartı kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar. Eğer şifalı bitkilerinizi tartılmış halde satın alabilirseniz, tartı gerekli olmayabilir.

Spatula (küçük ve orta boy): Bunlar krem ve losyonları her tip kabın içinden çıkartmak için mükemmeldirler.

Kaşıklar (tahta): Gerçekte sadece iki taneye ihtiyacınız vardır bir küçük ve bir orta boy kaşık. Bunları karıştırmanın gerekli olduğu her şeyde kullanabilirsiniz. Çırpma teli kirliyken, krem ve losyonları  çırpmak   için   kaşık  kullanabilirsiniz.   Bir kullanımlık değildirler.

Süzgeç (ağ): Bu değişik tariflerdeki sıvılardan bitki ve çiçekleri süzmek için kullanılır. Bir süzgeç yerine tülbent, külotlu çorap veya kaba dokunmuş çuval bezi kullanılabilir.

Çırpma Teli (küçük): Bunu bütün krem, losyon ve dudak kremlerini çırpmak ve harmanlamak için kullanabilirsiniz. Bu büyük miktarlarda blender veya besin işlemcisinin işlevi yerine küçük miktarlardaki harmanların hazırlanmasında tercih edebileceğiniz bir şeydir.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
9.10.2015 12:03:27
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Evde Tırnak Bakımı
Evde Tırnak Bakımı
Evde tırnakları nasıl daha güçlü yapıp uzatabiliriz Tırnaklar bir bayanın elinin güzelliğini yansıtan en önemli unsurdur. Tırnak bakımı bu açıdan bayanlar için çok önemlidir. Bir çok bayan belirli gün ve haftalarda kuaförlerine giderek manikür ve pedikür yaptırır. Bu iş bazen zahmetli, bazen masraflı bazen de zamansızdır. Özellikle çalışan bayanların tırnak bakımı daha da...
»» devamını oku »»
Cilt Yaşlanması ve Sağlıklı Bakım
Cilt Yaşlanması ve Sağlıklı Bakım
Zamana karşı cildimiz ve yaşlılık Yaşamı kaliteli şekilde uzatmak, bunu yaparken de genç ve sağlıklı kalmak insanların her zaman vazgeçilmez arzusudur. Cilt, sağlığın aynasıdır. Hayat boyu pürüzsüz, lekesiz ve kırışıksız bir cilt istenir. Mucizevi bir şeyin, cilde veya vücuda sürülmesiyle, yaşlanma sürecinin geriye döndürülebileceği, eski zamanlardan günümüze kadar artarak...
»» devamını oku »»
Tırnak Bakımı
Tırnak Bakımı
Tırnaklarınızın daha sağlıklı olması için evde bakım önerileri - Manikür yağı hem tırnakların daha sağlıklı uzamasını sağlar hem de tırnak etlerinin kurumasını engeller. 2 günde bir tırnak diplerinize manikür yağı uygulayıp biraz beklettikten sonra tırnak etlerinizi hafifçe itin. Düzenli yapılan bu işlem manikürünüzün ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır. - Tırnakların...
»» devamını oku »»
Badem, Yulaf ve Ayçiçeği Tohumu Unu Yapımı
Badem, Yulaf ve Ayçiçeği Tohumu Unu Yapımı
Kullanılan bitkilerin hepsi aksi belirtilmediği hallerde kurutulmuş bitkilerdir. Eğer elinizde taze bitkiler varsa onları kurutmanız gerekecektir. Yeni kurutulan bitkiler harika, yeni koparılmış aromaya sahiptirler ve ürünlerinize çok nefis bir hava vereceklerdir. Her zaman elinizin altında bulunmasını isteyeceğiniz üç ana bileşen badem, yulaf ezmesi ve ayçiçeği unlarıdır....
»» devamını oku »»
Ayak Terlemesi ve Bahar Yorgunluğu Bakımı
Ayak Terlemesi ve Bahar Yorgunluğu Bakımı
Ayak Terlemesi İçin Maske 2 yemek kaşığı toz zencefil 1/2 çay bardağı ıhlamur 1/2 çay bardağı talk pudrası 1 bardak su Ayak terlemesi için maske yapımı Ihlamurlar blenderden geçirilip inceltilir. Tüm malzemeler karıştırılır. Elde edilen karışım ayak tabanlarına yoğun olarak uygulanır ve üzerine çorap giyilir. 20 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile durulanır. Not: Bu...
»» devamını oku »»
Besleyici Gece Kremi ve Bikini Çorbası Yapımı
Besleyici Gece Kremi ve Bikini Çorbası Yapımı
Besleyici Gece Kremi Yapımı 20 gr kakao yağı, katı ve beyaz halde olanlar 2 ampul E vitamini 2 çay kaşığı kabak çekirdeği yağı 1 çay kaşığı havuç yağı Besleyici gece kremi tarifi Kakao, benmari yöntemi ile eritilir. Eriyik hale geçen kakao yağının içine E vitamini, kabak çekirdeği yağı ve havuç yağı ilave edilir. Elde edilen krem kapalı bir kapta serin yerde 1 hafta...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder