Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Deri tipinize göre nemlendirici seçimi
İdeal bakım elde etmek için, her bir ürünün içeriği ve kullanma sıklığı ile birlikte kişinin yaşı, deri tipi, mevsim ve iklim özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.

- Cildiniz kuruysa, vazelin gibi örtücü özelliği fazla olan yağlı kremler kullanın.

- Cildiniz normalse, içeriğinde nem çekici maddeler bulunan su bazlı karışımlar kullanın.

- Cildiniz yağlıysa, soğuk havalarda oluşabilecek kuruluk dışında nemlendiriciye gerek yoktur.

- Cildiniz karma ise, T bölgesine çok gerekmedikçe nemlendirici uygulamayın. Yüzün kalan kısımlarına su çekici yağlı olmayan losyon tipinde nemlendiriciler kullanın. Yağlı ürünlere bağlı komedon ve akne lezyonları oluşabilir.

- Cildiniz yağlı ve akneli ise, tamamen yağsız (oil-free) veya yağ oranı çok düşük hafif nemlendiriciler kullanın. Bazen yağ oranını dengeleyen (oil-control)
ürünler de gerekebilir. Bu ürünlerin içinde pudra ve kil gibi yağ emici maddeler vardır. 

- Cildiniz hassassa, nemlendiricinizin içindeki koku maddeleri veya koruyuculara bağlı hassasiyet gelişebilir. Hipoalerjenik ürünler tercih edin.

Günümüzde her derde deva, ideal, mucize bir nemlendirici bulunamamıştır. Cildinizi iyi hissetmeniz dahi yeterli bir fayda olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, derma-kozmetik alanındaki yeni gelişmelerle, içeriklerine bazı özel maddeler ilave edilerek etkinlikleri artırılmaya çalışılmaktadır.

Gece kremi neden kullanılmalı?
İyi uyunmuş bir gecenin sonrasında, aynadaki farkı hissedersiniz.
- Deriden su kaybı gece en yüksek düzeydedir.
- Cilt hücrelerinin yenilenmesi ve tamir işlevi gece uyku sırasında gelişir.
- Kapalı ortamda, aktif olmayan bir durumda ve karanlıkta bulunulduğu için serbest radikal hasarı en düşük düzeydedir.

Bu nedenle, gün boyunca birikmiş toksik maddelerin yok edilmesi ve yeni sağlıklı cilt hücrelerinin oluşabilmesi için, en uygun zaman, gecedir. Gece kremleri, ciltte gece boyunca kalır. Vücut dinlenirken, kremlerde ciltteki kuruluk ve bozukluğu, çevresel etkenlerin neden olduğu hasarı onarır. Sürülen gece kremlerinin, cilt tarafından çabuk emilmemesi gereklidir. Böylece cilt üzerinde uzun süre kalan krem tabakası, yüzeydeki nem kaybını önler ve suyun alttaki tabakalara geçişini sağlar. İhtiyaca göre gece kremleri, üzerine güneş koruyucu kremler uygulayarak, gündüz de kullanılabilir.

Cildiniz nemlendiricilere ilave ne ister?
Nemlendiricilerin yapısına, cildinizin tipine, yaşınıza, cinsiyetinize, yaşam tarzınıza göre bazı aktif maddelerin ilavesiyle, cildiniz genç ve daha sağlıklı bir görünüm kazanabilir, özellikle gece kullanılan ürünler, gece boyunca cildinizde kalır, vücudunuz dinlenirken, kuruluk ve hasarları onarırlar.

Cilt nemlendiricileri
- Ultraviyole ve diğer çevresel saldırılardan koruyucu antioksidanlar (lipoik asit, idebenon, DMAE gibi), vitaminler (A, C, E vitamini, pantenol gibi) ve güneş filtreleri (SPF)

- Yaşlanmayı önleyici veya geciktirici retinoik asit (A vitamini), hidroksi asitler, polihidroksi asitler, proteinler (kolajen, hiyaluronik asit gibi), peptitler, hormonlar (fitoöstrojenler-soya) gibi maddeler.

- Hassasiyet, kızarıklık giderici ve cildi sakinleştiren bitkisel ekstreler (yeşil çay, üzüm, at kestanesi, meyan kökü, deniz yosunu, aloe-vera gibi) içererek cildinizin ihtiyaçlannı karşılarlar.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.11.2015 14:36:38
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Sivilce Losyonu ve Pembe Maske Tarifi
Sivilce Losyonu ve Pembe Maske Tarifi
Canlı Cilt İçin Vücut Losyonu 1 su bardağı süt 1 şişe maden suyu 1 tatlı kaşığı aloe vera yağı 1 tatlı kaşığı menekşe yağı Canlı görünümlü cilt için losyo yapımı Malzemeler cam bir şişenin içine konur ve 4-5 dakika boyunca çalkalanır. Elde edilen karışımın bulunduğu şişe ışığa maruz kalmaması için alüminyum folyo ile kaplanır. Bu losyon banyo sonrası vücudu nemlendir ve hoş...
»» devamını oku »»
Cilt Bakımında Beş Kural
Cilt Bakımında Beş Kural
Cilt bakımında uygulanması gereken yöntemler Yağlı, karışık, normal veya kuru nasıl olursa olsun, cildinizi derinlemesine temiz tutabilmek için, tüm gereken şey şu beş temel uygulamayı izlemenizdir; temizleme, gerdirme bazen tasfiye veya tazeleme olarak da bilinir, nemlendirme, çok su içme ve kuru fırçalama. İlk üçü bir serinin safhaları olarak yerine getirilmelidir. Cildi...
»» devamını oku »»
Ev Yapımı El Kremi
Ev Yapımı El Kremi
Evde pratik ve sağlıklı el kremi nasıl yapılır? Az ya da çok paralar vererek aldığımız mis kokulu el kremlerinden herkes memnundur. Ancak bazen öyle bir şey olur ki ellerimiz söz dinlemez hale gelir. Ne yapsak bir türlü düzelmezler. Sanki bize küsmüş ve kızmışlar gibi durmadan kurur ve daha da kötüsü çatlamaya başlarlar. İnsanın en çok kullandığı ve göz önünde olup dikkat...
»» devamını oku »»
Kuru Ciltler
Kuru Ciltler
Kuru ciltlerin karşılaştığı sorunlar ve kuru cilt bakımı Cilt yapıları arasında en sıkıntılı olan kuru cilttir. Her zaman dikkat etmek ve sürekli nemli tutmak gerekir. Yaz-kış hassas olan kuru cilt tipi , genellikle sorun olduğunda ufak ufak pullanma şeklinde kendisini belli eder. Uygun nemlendirici kullanılmadığı taktirde bu pullanmalar artarak kırmızı lekeler haline...
»» devamını oku »»
Yüz Bakımı İçin Öğütler
Yüz Bakımı İçin Öğütler
Yüz bakımı için evde yapmanız gereken bazı uygulamalar Yazın sağlıklı bir görünüm için yüz bakımı her zamankinden çok önem taşır çünkü yaz aylarında sıcak, kuru rüzgarlar, tozlar ve tuzlu deniz suyu yüz cildinizi yıpratacaktır. Yaz mevsimine girmeden önce bakımlı bir yüze sahipseniz hem sürekli olarak güneşe en çok maruz kalan bölgelerden biri olan yüz cildiniz direnç...
»» devamını oku »»
Yüz Temizliğinde Sabun Kullanılmalı mı
Yüz Temizliğinde Sabun Kullanılmalı mı
Yüzünüzü sabunla temizleyebilir misiniz? Sabun temizliğin vazgeçilmez bir parçasıdır. Önemli olan cilde en uygun, kaliteli sabunu seçmektir. Cildinizin gerildiğini hissediyorsanız, sabun cildinizi kurutuyor demektir. Kaliteli sabun çabuk köpürür. Ama kullandığınız su kireçliyse sabun fazla köpürmez. Ayrıca kaliteli sabun kuruduğu zaman çatlamaz ve çok da yumuşak kalmaz....
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder