Evde Siyah Ceket Süsleme

Kadınlar için Örgü bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Siyah Ceket Süsleme hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Örgü kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evdeki malzemelerle kumaş ceket süsleme
Uzun süre düz şekilde giydiğim "siyah kumaş ceketimi" daha önce yaptığım gibi biraz hareketlendirmek ve artık tarzını değiştirmek istedim. siyah olmasından dolayı beni çok zorlamadı çünkü üzerine ne yaparsam olacak gibiydi. Elimde ceketimin üzerine uygulayabileceğimi düşündüğüm malzemelerimi topladım ve gene işe başladım. 

İlk olarak metal olan düğmelerini oje ile boyayarak ceketimi  süslemeye başladım. Tek renkten ise farklı renkler kullanmayı tercih ettim. ceket astarlı olduğundan bu defa hiç dikiş makinesi kullanmadım. Her şeyi mecbur elde yapmak zorunda kaldım ve bu biraz uğraştırdı tabi. Dikiş makinesi kullanabilseydim çok daha farklı süslemelerde yapabilirdim ancak elde bu kadar yapmayı yeterli buldum. Ama ilerleyen zamanda eklemeler yapabilirim. Elde yapmak biraz uğraştırsa da diğer açıdan bakıldığında dikiş makinesine göre avantajda sağlıyor. Dikiş makinesi ile belli noktalara kadar işlem yapabilirken, elde en yok veya olmaz diye düşündüğünüz yerlere bile bir şeyler yapma şansınız oluyor.

Ceket süsleme için gerekli malzemeler
Makas
Süslemede kullanacağınız parçalar
Dikiş iğnesi
Yumak ipleri
Dikiş ipliği ve dikiş iğnesi
Orlon iplik

Evde ceket süsleme
- Düğmelerini boyayarak işe başladığım "ceket süsleme" de sonrasında cepleri ile devam ettim. Kare bir kumaşı ceketin cepleri boyunda kesip, kenarlarını tığ işi yaptım. Kumaşa uygun bir dikiş ipliği ile hazırladığım cep üstü kumaşı, uygun renkteki dikiş ipliği ile elimde dikkatli şekilde ceplerin üzerinden diktim. 

- Yaka kenarına bir sıra geniş şekilde yeşil orlon iplik ile "çırpma dikiş" yaptım. Bu yakayı beden kısmından hemen ayırıp fark ettirdi. Sonrasında turuncu yumak ipi ile yeşil orlon iple yaptığım dikişin hemen dibinden ufak aralıklar ile "teyel dikiş tekniğini" uyguladım. Bu işlemi yakanın çevresine uygulayıp bitirdim. 

- Yakanın tam uç kısımlarını da dikişin iç ve dış tarafına farklı yumak ipleri kullanarak, çırpma dikiş yaptım. Amacım yakayı olabildiğince beden kısmından öne çıkartmaktı ve sanırım oldu. 

- Siyah ceketin ön tarafında arka ve yan tarafında bulunan kendinden dikişli kısımlarında üzerinden mor renkli yumak ipi ile çırpma dikiş yaptım. Arka sırt kısmına  ebruli yumak ipi kullandım. 

- Kol ağzına düğmenin olduğu yerdeki biritin üzerinden elimdeki kahverengi danteli diktim. Dantelin ara deliklerinden düğmeyi geçirip, dikiş ipliği ile danteli koldaki biritin üzerine sabitledim. Kol ucuna da aynı dantelin siyahını kullandım.

Böylece "siyah kaşe ceketimi süslemeyi" bitirmiş oldum. Aklımda yapmayı düşündüğüm daha çok işlem var ama biraz böyle kullanıp sonrasında ilaveler yapmaya karar verdim. O değişimleri de sonradan buraya eklerim. 

Sormak istediğiniz veya paylaşmak istediğiniz bir şey olursa, bize aşağıdaki yorumlar kısmından ulaşabilirsiniz.

Yapan ve yazan: enpratikkadin
25.02.2016 Saat: 13:53 Perşembe
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
25.02.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Tek Parça Tığ İşi Hırka Yapımı
Tek Parça Tığ İşi Hırka Yapımı
Artık yünlerden tığ işi tek parça otantik hırka yapımı Elimin altında olan renk renk yünleri nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm ve işe koyuldum. Önce şiş ile bir şeyler başladım, olmadı. Sonrasında tunus işi ve başka örgü tekniklerini kullanarak bir şeyler yapayım dedim, gene olmadı. En sonunda elime aldığım tığ ile öylesine başladığım hırkam, son halini alarak elimde...
»» devamını oku »»
Örgü ve Kumaş Mama Önlüğü Modelleri
Örgü ve Kumaş Mama Önlüğü Modelleri
Bebekler için örgü ve kumaş mama önlüğü modelleri Annelerin çoğunun en büyük sıkıntısı bebeklerine mama yedirirken üstlerine dökmeleridir. Bebeklerin büyümeleri ve gelişimlerini tam olarak tamamlayabilmeleri için belli bir yaşa kadar çok sık beslenmeleri gerekir. Bu çok sık beslenme ihtiyacı anneler için bazen kabusa dönüşebilir. Henüz yeni üstü değişmiş bir bebeğin...
»» devamını oku »»
Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim
Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim
Evde deri mont kısaltma, küçültme ve süsleme nasıl yapılır Bundan yaklaşık on yıl önce çok severek aldığım ama "L" beden aldığım deri montumu , yaklaşık beş yıl öncesi parçalara ayırdım. Bedeninin büyük olması ve birazda ağır olmasından dolayı ufaltmak ve kısaltmak amacı ile. Bunun öncesi bir kaç terziye sordum ama beklediğim yanıtları alamayınca kendim yapmak üzere işe...
»» devamını oku »»
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz renk penye süsleme Pazardan beş liraya aldığım XL beden gri ve tek renk penyeyi , bir süre bekledikten sonra süslemeye karar verdim. Kafamda nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sadece belirgin olan, baykuş yapmak istediğimdi. Penyeyi ve elimin altında ve kolayda olan malzemeleri salonun ortasına döktüm. Ufak bir göz gezdirmeden sonra kafamda yavaş yavaş...
»» devamını oku »»
Şal, Hırka ve El Örgüsü Elbise Modelleri
Şal, Hırka ve El Örgüsü Elbise Modelleri
Bayan şal, hırka ve farklı örgü modelleri Bayanların örgü ile olan yakınlığı her alanda ve her şekilde kendini gösteriyor. İpliği şekillendirip birbirinden şık ve gösterişli örgü modelleri ortaya çıkartan bayanlar, kendilerine yakışanın en güzelini, yapıp sunmayı çok iyi bilirler. İçlerinde ki sanatçıyı ortaya çıkartarak, birbirinden güzel işler ile yüzyıllardır,...
»» devamını oku »»
Bayan Hırka Modelleri
Bayan Hırka Modelleri
El örgüsü bayan hırka modelleri Hırka örmek bana göre diğer birçok örgüye göre örmesi daha zor olan bir model çeşididir. Hırka örmenin zor olduğunu söylememdeki sebep ayrı ayrı birçok parçasının örülmesi. Bu biraz zahmet verici oluyor. Bebek hırkalarında bu çok sıkıntı yaratmıyor çünkü onlar zaten bir gece de bile bitebiliyor. Minik ve sevimli olduklarından insan zaten...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder