Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti

Kadınlar için HASTALIKLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz HASTALIKLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuklarda göz enfeksiyonları ve iltihapları
Göz enfeksiyonu sorununun nedeni ve belirtileri tedavisi

Çocuklarda kojonktivit
Konjonktivit nedeni ve belirtileri
Konjonktiva denilen gözün en dış tabakasının iltihaplanmasıdır, iltihabın nedeni bakteriyel, viral, ya da alerjik olabilir. Kimyasal konjonktivit göze dışarıdan bir yabancı madde girdiğinde oluşur.

Göz kızarır, yanar ve sulanır; göz kapakları şişer. Görmede bir bozukluk olmaz, ama parlak ışık rahatsız edebilir. Bakteriyel konjontivitte koyu, yeşilimsi sarı renkte bir akıntı görülür. Bu, bazen göz kapaklarının birbirine yapışmasına neden olur, uyandığında çocuğun gözlerini açamaması rahatsız edici olabilir.

Konjonktivit tedavisi
Antibiyotikli damla ya da pomad verilir. Kaynatılıp soğutulmuş suya pamuk batırılarak göz yavaşça temizlenir. Pamuk parçalarını suda kaynatın, soğuduktan sonra kapalı bir kaba koyarak buzdolabında saklayın ve temiz bir kaşıkla kaptan alıp kullanın. Eğer doktor suya tuz katılmasını önerirse tuz miktarı göz yaşından tuzlu olmayacak biçimde ayarlanır.

Her bir göz için ayrı pamuk kullanın, içten dışa doğru gözü silin. Konjonktivit bulaşıcı olduğundan temizlikten önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Bulaşmasını önlemek için, çocuğun el ve yüz havlusu ailenin diğer fertlerinden ayrı olmalıdır. Havlusunu ayırın.

Blefarit
Seboreık dermatit ile birlikte ya da bakteriyel enfeksiyon nedeni ile olur. Kirpiklerin göz kapağına girdiği yerde kızarma ve pul pul akma biçiminde gözlenen bir iltihaplanmadır. Göz kapaklan kaşınır ve acır; çıkarması güç olabilen pullanma görülebilir.

Blefarit tedavisi
Pul ve çapağı günde iki kez temiz pamukla temizleyin. Enfeksiyon varsa günde birkaç kez antibiyotikli pomad ile göz kapağı kenarına masaj yapabilirsiniz.

Arpacık
Gözde arpacık nedeni ve belirtileri
Çoğunlukla bir stafilokok enfeksiyonu nedeni ile oluşan, üst ya da alt göz kapağında yumuşak ve ağrılı bir şişliktir. Kirpiklerin dibinde apse oluşur. Patlamak üzere olan bir sivilce görünümündedir.

Arpacık tedavisi
Arpacık genellikte kendiliğinden patlayabilir içindeki cerahat çıkıp ağrıyı dindirebilir. Temiz, sıcak bir bez ya da pamuk parçasıyla sıcaklık uygulamak ağrıyı gidermeye yardım edebilir. Antibiyotikli pomad ile o bölgeye masaj da yapılabilir ama bu tedavinin etkisi kanıtlanmamıştır.

Meibomian kisti (Şalazyon)
Mebomyan kisti nedeni ve belirtileri
Meibomian kisti her bir göz kapağında 30 adet bulunan meibomian kisti bezlerinden birinin kanalının tıkanması nedeniyle oluşan sert göz kapağı şişmesidir. Bu bezler göz kapaklarının yağlanması için ve gözün yüzeyindeki gözyaşı tabakasına katkıda bulunmak için yağlı bir madde salgılar. Şişlik, gözün yüzeyine baskı yaparak görüşü bulanıklaştırır.

Meibomian kisti (şalazyon) tedavisi
Herhangi bir tedavi yapılmadan kendi kendine düzelir, ancak devam ederse, genel ya da lokal anestezi ile alınması gerekebilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.03.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Arsenik Zehirlenmesi
Arsenik Zehirlenmesi
Arsenik zehirlenmesi nedir? Kurşun endüstrisinde kurşunun yanması sonucu ortaya çıkan arsenikli hidrojen gazının solunması; bazı boyalarda, fare zehrinde ve insektisitlerde bulunan arsenik tuzlarının ağız yoluyla alınması, solunması veya deriden emilmesi arsenik zehirlenmesine yol açabilir.  Arsenik zehirlenmesinin belirtileri - Bulantı, kusma, kusmukta sarımsak kokusu  -...
»» devamını oku »»
İnme
İnme
İnme nedir? İnme, beyne kan götüren damarların tıkanması sonucu veya beyin içi kanamaya bağlı olarak gelişir. Beyine giden kan akımı kesildiğinde ortaya ciddi bir tablo çıkar. Vücut hareketleri istenilen şekilde kontrol edilemez, algılama, konuşma ve diğer zihinsel fonksiyonlar bozulur ve bilinç kapanır.  Damar Tıkanıklığına Bağlı İnme: Tüm inme vakalarının yaklaşık dörtte...
»» devamını oku »»
Pankreas Kanseri
Pankreas Kanseri
Pankreas kanseri nedir? Pankreas, karın içinde yerleşmiş küçük bir organdır. İki temel fonksiyonu vardır; sindirime yardımcı olan sıvılar salgılamak ve vücudun şeker kullanımını düzenleyen hormonlar salgılamak.  Pankreas kanserlerinin yaklaşık %90''ı sindirime yardımcı olan sıvıları salgılayan hücrelerde başlar. Hormon salgılayan hücrelerde görülen kanser ise daha yavaş...
»» devamını oku »»
Kırım Kongonun Klinik Özellikleri
Kırım Kongonun Klinik Özellikleri
Kırım kongonun klinik özellikleri nelerdir? Hastalık etkeninin kene ısırması ile bulaşması durumunda enfeksiyon genellikle 1-3 gün arasında gelişir. Kuluçka süresi olarak tabir edilen bu süre bazen 9 güne kadar uzayabilmektedir. Enfekte kan, ifrazat veya diğer dokulara doğrudan temas sonucu olan bulaşmalarda ise bu süre 5-6 gün, en fazla 13 gün olabilmektedir. Hastalığın...
»» devamını oku »»
Bakır Zehirlenmesi
Bakır Zehirlenmesi
Bakır zehirlenmesi nedir? İyi kalaylanmamış bakır kaplarda pişirilen yiyeceklerle zehirlenme veya boya endüstrisinde kullanılan bakır asetet ve bakır sülfat tuzlarının ağız yoluyla alınması sonucunda ortaya çıkar.  Bakır zehirlenmesi belirtileri - Kusma, bulantı  - Karın ağrısı  - Sulu veya kanlı diyare  Bakır zehirlenmesi tedavisi - Yumurta akı, nişastalı su veya süt...
»» devamını oku »»
Kalp Hastalıkları Nelerdir?
Kalp Hastalıkları Nelerdir?
Kalp hastalıkları ve çeşitleri Pek çok kalp hastalığı vardır. Kalp hastalıklarının gelişim mekanizmaları ve şiddetleri birbirinden farklıdır. Aşağıda en sık rastlanan kalp hastalıkları tanımlanmaya çalışılmıştır.  Kalpte Ritim Bozuklukları: Kalbin normal atım düzenindeki bozukluklardır. Kalbin sağ kulakçığındaki sinüs düğümünden başlayarak AV düğüme uzanan ve oradan His...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder