Cep Telefonu Çantası Yapımı ve Kulaklık Süsleme

Kadınlar için Takı bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Cep Telefonu Çantası Yapımı ve Kulaklık Süsleme hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Takı kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Cep telefonu çantası ve kulaklık süsleme
Günümüzde "cep telefonlarının" git gide büyümesi, kullanım durumunu çeşitlendirirken, taşıma konusunda yer yer sıkıntılara yol açar oldu. Hatırı sayılır oranda para verip aldığımız "cep telefonları" taşıma sıkıntısı yüzünden düşme riski ile yüz yüze kalabiliyor. Büyük ve hassas olmalarından dolayı da hasar görme olasılıkları fazlalaşıyor. 

Benimde yaşadığım bu sıkıntılardan yola çıkarak ve çanta taşımayı sevmeyen birisi olarak yapabileceğim bir şey olmalıydı ve çareyi "cep telefonuna uygun çanta" örmekte buldum. Birkaç denemeden sonra istediğime yakın bir "cep telefonu çantası" örebildim.

Cep telefonu çantası örmek için gerekli malzemeler
- Renkli yumak ipleri
- Uygun incelikte tığ
- Bir düğme
- Uygun renkte merserize ip

Cep telefonu çantası nasıl örülür?
Daha önce "çakmak kılıfı nasıl örülür" makalemde göstermiş olduğum yöntem ile aynı. Ördüğüm cep çantasının birebir sayısını vererek anlatacağım, siz kendi cep telefonlarınızın en ve boyuna göre bu sayıyı arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

45 zincir çekerek işe başlıyoruz. 45 zincir sonrası sık iğne yaparak cep telefonunun taban eni kadar git gel yapıyoruz. Benim telefonum için 5 sıra yeterli oldu. Tabanı tamamladıktan sonra artık çepe çevre dönerek örmeye başlıyoruz. Bu da 45 ön yüz, 45 arka yüz ve 5 er de yanlar olmak üzere toplamda 100 yapıyor. Bir sırayı tamamlamak için 100 sık iğne örüyoruz ve bu şekilde döne, döne örmeye devam ediyoruz. Resimde de gördüğünüz gibi renkli veya tek renk olarak yapabilirsiniz. Açık söylemek gerekirse biraz zahmetli. İp ince ve sık iğne olunca eli baya bir yoruyor ama emeğinize de değiyor açıkçası. Her kıyafetin üzerine kolaylıkla kullanabileceğiniz, otantik tarzı bir cep telefonu çantanız oluyor.

Örmeye cep telefonunuzun boyuna gelene kadar devam ediyorsunuz. Boyuna ulaşınca biraz daha örüp bitiriyorsunuz. Kapak yapmak isterseniz, arka tarafından örmeye devam edip, öndeki düğmeye kapak şeklinde kullanabilirsiniz veya biraz daha uzun örmeye devam edip, ön tarafa fazlalığı katlayıp, gene düğmeye takarak farklı bir kapak yapabilirsiniz. Ben biraz daha kullanımı kolay ve şık olur düşüncesi ile resimde gördüğünüz şekilde ördüm. Bu açması ve kapaması oldukça pratik bir kitleme oldu.

Son olarak merserize ipten istediğiniz uzunlukta zincir çekip üzerine bir sıra sık iğne yapıyorsunuz ve sonrasında yumak iplerinden renk olsun diye ufak dokunuşlar atıyorsunuz. "Cep telefonu çantanızın" iki yanına bu sapı dikiyorsunuz. Kullandığınız ipleri karıştırarak ufak püsküller yapıp, onları da sapın iki yanına dikiyorsunuz.

Benim kullandığım düğme süslemek için uygundu ve onuda yumak ipleri ile renklendirdim. Siz daha farklı düğmeler veya aparatlar kullanabilirsiniz.

Aklımda farklı bir model daha var onu da en kısa sürede yapıp sizlerle paylaşacağım. Hepinize kolay gelsin...

Telefon kulaklığı nasıl süslenir?
Cep telefonu kulaklıkları siyah ve beyaz olmasının dışında sizin ekstra para vererek alacağınız renkli çeşitlerden mevcut. Klasik siyah veya beyaz kullanmak istemezseniz kendi yapacağınız ufak tefek dokunuşlar ile farklılık yaratabilirsiniz.

Bende farklı olması için biraz süslemeye karar verdim. Biraz düşüncesi ile başladım ama sanırım birazdan fazla oldu. 

Cep telefonu kulaklığını süslemek için gerekli malzemeler
- Bir adet cep telefonu kulaklığı
- Renkli boncuklar
- İstediğiniz renkte yumak ipi
- Tığ
- Boncuk iğnesi ve ipi

Cep telefonu kulaklığı süslemesi
İşe kulaklığın kordonunu sık iğne yaparak başlıyoruz. tamamen kordon kapanana kadar sık iğne ile örüyoruz. Sonrasında istediğiniz boncukları kullanarak ördüğünüz sık iğne üzerine boncuklar ile minik çiçekler yapmaya başlıyoruz. Resimde görüldüğü gibi. Bu şekilde kulaklığı kolye gibi de kullanmak mümkün oluyor. Özellikle yaz aylarında oldukça keyifli bir aksesuara dönüşüyor.

Yapan ve yazan: enpratikkadin
1.7.2016 Cuma 09:23
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
1.07.2016 00:00:00
Yorum sayısı
2
İlgili Makaleler
Makrome Tekniği İle Takı Yapımı
Makrome Tekniği İle Takı Yapımı
Makrome tekniği ile yapılan takı ve örgü modelleri "Makrome istenilen bir ipi ya da ipleri kullanarak, el ile yapılan ve farklı düğüm teknikleri ile uygulanan örme şeklidir". Makrome örgü tekniği ile çiçek askıları, takılar, ev aksesuarları ve benzeri bir çok ürün yapmak mümkündür. Tamamı el emeğine dayanan ve hiç bir aparat kullanılmadan yapılan makrome örgü tekniği, biraz...
»» devamını oku »»
Çakmak Kılıfı Nasıl Örülür
Çakmak Kılıfı Nasıl Örülür
El yapımı çakmak kılıfı nasıl örülür Boncuklardan çakmak kılıfı yapımı Bayanlar kullandıkları bir çok malzeme veya benzeri şeyleri süslemeyi severler. Bu malzemeler arasında yerini alan çakmak da süslenebilen bir ihtiyaç malzemesidir. Özellikle elektrikler gittiğinde can kurtarıcı olan çakmak, üzerine giydirilen kıyafet ile daha bir alımlı hal alır.  Çakmak kılıfı örmenin...
»» devamını oku »»
Takı Tasarımı
Takı Tasarımı
Değişik takı tasarım modelleri ve tasarımları Takı tasarımı oldukça geniş bir hayal gücü isteyen uğraştır. Kullanılan malzemeler, yapılacak olan takıların şekillenmesinde büyük önem taşır. Kum boncuklar ile tasarlanan takıların yanı sıra, ayrıca farklı metal aksamlar, gümüş, bakır, tel, bronz gibi, kullanılarak da çok farklı tasarımlar yapılabilir.  Takılar genelde yapan...
»» devamını oku »»
Çakmak Kılıfı
Çakmak Kılıfı
Değişik çakmak kılıfı modelleri Ufak şeyleri örmek her zaman zordur. Normalden daha fazla emek ve sabır ister. Çakmak kılıfı örmekte bunlardan biri. Boncuk ile örülecek ise ciddi anlamda emek isteyen bir iş. Ama sık iğne tarzında yapılacaksa biraz daha işimiz kolaylaşıyor. Ancak her ne kadar zor olursa olsun bittiğinde kullanırken verdiği keyif açıkçası o zahmete değiyor....
»» devamını oku »»
Boncuk Kolye
Boncuk Kolye
Boncuk kolye ve aksesuar modelleri Takı her zaman kadını tamamlayan bir aksesuar olmuştur. Boynumuza, kulağımıza, bileğimize, parmağımıza taktığımız aksesuarlar kıyafetlerin vazgeçilmez tamamlayıcı unsurları olurken, bizleri de ayrı bir şık gösterir. Takı modelleri kişiye göre değişir. Kimisi gösterişli aksesuarları severken kimisi de daha sade aksesuar tercih eder. Ama sade...
»» devamını oku »»
El Yapımı Otantik Takılar
El Yapımı Otantik Takılar
El yapımı farklı örgüler ile takı modelleri Eskilerden bu yana kadınların tamamlayıcı aksesuarı olan takılar, günümüzde çok değişik şekil ve renklerde yapılıp, biz bayanların beğenisine sunulmaktadır. Yapılan takıları alıp kıyafetleri ile bir bütün halinde en güzel şekilde taşıyan kadınların, bu hazır takılar yanında bir de kendi yaptıkları vardır. Her biri el emeği göz nuru...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :kübra
( Cevap Yaz )
17.08.2016 09:00:07
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Bende yapmayı düşünüyordum ama örgü konusunda çok bilgim yok. Sık iğnenin biraz zahmetli olduğunu duydum. Daha değişik ve kolay modellerden de örnekler yaparsanız aynı şekilde sevinirim.
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    17.08.2016 09:01:52
    Teşekkür ediyorum sayın kübra hanım. Söylediğiniz gibi sık iğne oldukça zahmetli ama yapması keyifli. Farklı modeller yapmaya ve en kısa sürede paylaşmaya çalışacağım.
    Yorum Yaz
    Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
    Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder