Bel Ağrısında Ne Yapmalı?

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bel Ağrısında Ne Yapmalı? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri

Önce soğuk uygulayın: Bel ağrısına yol açan bir hareket yaptıysanız günde birkaç defa ağrılı bölgeye bir havlu ile sarılı buz torbası ile soğuk uygulama yapın. Ancak her uygulama 20 dakikadan uzun olmasın. 

Sonra sıcak uygulama: İlk bir iki gün içinde ağrı hafifledikten sonra ağrılı bölgeye sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu ile sıcak uygulama yapın. Yine her uygulama 20 dakikayı geçmemelidir. 

Ağrı kesiciler: Asetaminofen gibi ağrı kesiciler ağrıyı kontrol altına almaya yardımcı olur. Asetaminofen, NSAID grubu ağrı kesiciler (aspirin, ibuprofe, naproksen, ketoprofen) gibi mide kanamasına neden olmaz. Başka sağlık nedenlerinden dolayı ilaç kullanıyorsanız ağrı kesici almadan doktorunuza danışın. 

Seyrek de olsa bel ağrısı, önemli problemlerin sinyali olabilir. Ağrı ısrarla devam ediyorsa doktorunuza başvurun. Eğer ağrı bir darbe veya düşme sonucunda başladıysa veya bacaklarda duyu kaybı, idrar veya dışkı kaçırma gibi belirtiler varsa mutlaka doktorunuza haber verin. 

Elektriksel uyarı: Ciltten verilen elektrik akımıyla sinirlerin uyarılması (TENS) ağrı ile ilgili sinir sinyallerinin beyine ulaşmasını engelleyerek ağrıyı durdurabilir. Ağrılı bölge civarına yerleştirilen elektrodlar yardımıyla uygulanan elektrik akımı denenebilir ama kronik durumlarda fazla yarar sağlamamaktadır. 

Bel okulları: Ağrı ile ilgili birçok klinikte doğru oturma pozisyonlarını, iş ve evde bel ağrısından nasıl korunulacağını öğreten bel okulları vardır. 

Egzersiz ve yatak istirahati: Egzersiz bel ağrısının tedavisinde çok önemli bir rol üstlenebilir. İki gün sert zeminde yatak istirahati, kas ve disk problemlerine bağlı bel ağrılarının büyük bölümünde düzelme sağlar. Ne var ki kas egzersizi için düzenli hareket gerektiğinden doktorlar uzun süreli yatak istirahati önermemektedir. 

Rehabilitasyon: Ağrı geçtikten sonra fizyoterapist denetiminde bel ağrısının tekrarlamasını önleyecek bir rehabilitasyon programı uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 07:46:20
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Çocuk Bakıcılığı
Çocuk Bakıcılığı
Çocuk Bakıcısı Sinemaya gitmek, dostları görmek ya da eşinizle başbaşa sakin bir yemek yemek, artık binde bir kavuşacağınız bir nimet haline gelmiştir; bu ender birliktelikleri, "çocuğum bakıcısıyla güvende mi?" kaygılarıyla berbat etmeyin. İster çalışmayıp bütün gün evde çocuğuna bakan, ister çalışan bir kadın olun, günün birinde çocuğunuza bir gün, bir gece ya da birkaç...
»» devamını oku »»
Kış Aylarının Bitmeyen Derdi: Soğuk Algınlığı
Kış Aylarının Bitmeyen Derdi: Soğuk Algınlığı
Soğuk Algınlığı Soğuk algınlığı ya da üşütme deyip geçmeyin çünkü bu can sıkıcı rahatsızlık, bütün yaş gruplarında en sık görülen infeksiyon hastalığı. Soğuk algınlığı belirtileri, bu hastalığa neden olan bir virüsün burnunuza veya boğazınıza yerleşmesiyle başlıyor. Aşağıdaki belirtilerden tümü veya bazıları varsa siz de şifayı kaptınız demektir.  Soğuk algınlığı...
»» devamını oku »»
Göz Sağlığı
Göz Sağlığı
Göz sağlımız için dikkat etmemiz gerekenler. Göz sağlığı hayatımızın geri kalan kısmında, yaşam standartımızın şuan olduğu gibi olmasını sağlayacak önemli bir durumdur. Çoğu zaman dikkate almadığımız ufak bir göz bulanması ya da kaşınması sonrasında belki de geri dönüşü olmayan sıkıntılı sonuçlar yaratabilir. Aile büyüklerinde ya da daha önceki kuşaklarda kalıcı göz...
»» devamını oku »»
Çocuğa Paylaşmayı Öğretmek
Çocuğa Paylaşmayı Öğretmek
Çocuğa Paylaşmayı Öğretmek Küçük bir çocuğun yaşamı bütünüyle ben-merkezcidir ve her şey "onun"dur. Ama, şefkatli yol göstericilikle, çocuğunuz çok geçmeden paylaşmanın zevkine varacaktır. Çocuklar, kendileri ile "sahip oldukları" şeyler arasındaki farkı anlamadıkça, paylaşmakta güçlük çekerler.  Her küçük çocuk için, en önemli sözcüklerden biri "benim"dir. Çoğunlukla bir...
»» devamını oku »»
Evde Dişler Nasıl Beyazlatılır
Evde Dişler Nasıl Beyazlatılır
Sağlıklı ve beyaz dişler için evde yapılabilecekler Bembeyaz dişler yüze ışıltı ve güzellik kazandırır. Çürük sarı, bakımsız, nikotin lekeleri olan dişler tüm güzelliği bir anda söndürür. Bembeyaz dişlere sahip  olmak için, sadece günde iki kez ve tam gerektiği gibi dişleri ovmak şarttır. Yılda bir kezde özellikle sigara içenler bir dişçiye gidip dişlerini temizletmek lazım....
»» devamını oku »»
Göz Kazaları ve Alacağınız Önlemler
Göz Kazaları ve Alacağınız Önlemler
Gözlerimizi Kazalardan Korumanın Yolları Evinizde sıkça kullandığınız bazı araçlar gözleriniz için ciddi birer tehdit oluştururlar. Göz kazaları sıktır ve bazıları ciddidir. Ancak, basit önlemlerle çoğu önlenebilir.  Göz Kazaları nasıl gerçekleşir? En sık karşılaşılan göz kazaları kornea (gözün ön kısmındaki saydam tabaka) ile ilgilidir. Kornea toz, kir, kum, kıymık, metal...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder