Evde Saç Bakım Önerileri

Kadınlar için SAÇ BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Saç Bakım Önerileri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAÇ BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Saçların daha sağlıklı olması ve uzaması için evde neler yapılabilir?
Saçlar her kadının özenle baktığı ve güzelliğini daha iyi yansıttığını düşündüğü bir parçasıdır. Saçların sağlıklı ve gür olması için evde saç yıkarken ve bakım yaparken dikkat etmemiz ve bilmemiz gereken bazı noktalar vardır. Bilinmesi gerekenler doğru şekilde uygulandığında sağlıklı ve gür saçlarınızın olmaması için bir sebep yoktur.

Evde saçlarımızı yıkarken ve bakım yaparken nelere dikkat etmeliyiz ve neler yapmalıyız
- Saç yıkama konusunda bir çok uzmanın farklı yorumları ve fikirleri vardır. Bazısı her gün yıkanmasına salık verirken, bazısı iki gün ya da üç günde bir yıkanması gerektiğini söyler. Saçlarınızı ne kadar ara ile yıkayacağınızı ve hangisinden daha sağlıklı sonuç alacağınızı sizden daha iyi kimse bilemez. Öncelikle saç yapınızı ve kafa derinizi tanımanız gerekir. enpratikkadin.com Kafa deriniz kuru mu, yağlı mı? Saçlarınız kuru mu, yağlığı mı? Bu iki sorunun da cevabını net olarak biliyorsanız, bundan sonra yapmanız gereken saçlarınızın ne kadar ara ile yıkanması gerektiğini bulmak. Doğru sonuca ancak deneme yanılma ile ulaşabilirsiniz. Bir ay her gün yıkar ve sonraki bir ayda iki ya da üç günde bir yıkarsanız, saçlarınız için faydalı olan yıkama süresini keşfedebilirsiniz. Tavsiyem, her gün saç yıkamak saç derisini çok fazla kuruttuğu için, kepeklenmeye ve sonrasında saç tellerinin ihtiyaç duyduğu yağı alamamasından dolayı, saçların kuru ve mat görünmesine sebep oluyor. Ve tabi ki yıkamak için kullanılan şampuandan ve özellikle saç kremlerinden dolayı da saç dökülmeleri meydana gelebiliyor. Sonuç olarak tavsiyem iki günde bir saçların yıkanması yönünde.

- Zamanın gereksinimi haline gelen saç kremleri çeşit ve renkleri açısından banyoların vazgeçilmez ihtiyaçları durumundalar. Boyalı saçlar, permalı ve ya röfleli saçlar ya da kuru saçlar özellikle kreme ihtiyaç duyarlar. Krem doğru saça uygulanmadığı zaman maalesef sonuçları hiçte beklendiği gibi olmuyor. İnce telli saçlara sahip iseniz saç kremlerinden uzak durmanızı tavsiye edeceğim. Onun yerine bakım yağları kullanabilirsiniz. Çünkü ince telli saçların kökleri çok hassas olduğundan saç kremi o köklerin bir süre sonra normalden çok daha fazla dökülmesine sebep oluyor. Dökülme diyorum ama yerine elbette ki yeni saçlar çıkıyor. Ancak bir süre sonra saçlarınızın görünümü seyrekleşeceği için bu görsel olarak hiç hoşunuza gitmeyecektir. Saç kremleri yerine saçınızın yapısına uygun bakım yağı kullanmanızı tavsiye ederim.

- Saçlarınızı banyodan sonra kuruturken saç kurutma makinesini, saçlarınıza en az 20 cm ve ya 30 cm uzaktan tutun. Saçlar ile temas eden ve saç derisine çok yakın şekilde kullanılan kurutma makineleri, saçlarınızın yanmasına, normalden daha fazla sıcağa temas ettiği için saç neminin yok olmasına ve saç derinizin de kurumasına sebep olur. Sağlıksız saçların sebebi nem kaybı. Normalden daha fazla zarar vermemek için yazın mümkünse hiç kullanmayın, kışın da kullanırken dikkat edin.

- Bakım yağlarını alırken saç yapınıza uygun olmasına dikkat edin. Ve aldığınız bakım yağlarını saç köklerine girmeden uçlarına uygulamaya özen gösterin. Kökten uca bakım yağlarını sadece saç diplerine masaj yaparak uygulayın. enpratikkadin.com Mutlaka ama mutlaka alırken aldığınız yere saç diplerine de uygulanıp uygulanmadığını sorun. Saç tellerine uygulanan bakım yağları bir süre sonra tellerden saç köklerine ulaşır. Gereğinden fazla yağ kullanımı ve yanlış yağ kullanımı da saç dökülmelerine sebep olur.

- Saçlarınızı lastik toka ve ya benzeri aparatlar ile toplarken çok sıkmamaya ve germemeye dikkat edin. Özellikle şakak saçları dökülmeye en müsait olan kısımdır. Saçları toplama esnasında saç tellerinin deriyi çektirecek kadar gergin toplanması bir süre sonra o kısımlarda kelliklere sebep olur. Gevşek şekilde toplanan ve rahat bırakılan saçların daha sağlıklı olduğu görülmüştür.

- Saçlarınıza hafta da bir ya da ayda bir kaybettiği nemi geri kazandırmak için ve saçları beslemek için saç maskeleri veya kürleri uygulayın. 

- Mümkün olduğunca az saçlarınız ile oynayın. Gün içerisinde şeklini verin ve bırakın. Ne kadar fazla saçlarınızı eller ve şekillendirmeye çalışırsanız, saçlarınız o oranda çabuk kırılır.

- Saçlarınıza kendi uygulayacağınız veya uygulatacağınız bakımlarda en az 6 ay en fazla iki farklı kür ya da maske yapın. Çok fazla farklı uygulamalar saçlara fayda değil zarar verir. Ve yapılan uygulamaların sonuçlarını net alabilmek için 6 ay sabırlı olmak gerekir.

Yazan: enpatikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.01.2015 14:35:27
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Sığır İliği ile Saç Uzatma Maceram
Sığır İliği ile Saç Uzatma Maceram
Saçı sağlıklı ve hızlı uzatmanın yolları (sığır iliği hindistan cevizi yağı, zeytin yağı ) Selam kızlar.. Bir çok yerde okuduğum ve gördüğüm saç uzatma yöntemini bu gün bende uyguladım. ( 27.7.2014 ) Bahsettiğim yöntem hepinizin bildiği sığır iliği (kemik iliği) ile yapılan saç bakım kürü . Aranızda da mutlaka deneyenler olmuştur. Detaylı anlatıma başlamadan şunu belirtmek...
»» devamını oku »»
Saç Bakımında Püf Noktalar
Saç Bakımında Püf Noktalar
Saç bakımı nasıl yapılmalıdır? Şampuanlama cilt bakımı kadar önemlidir. Uzmanlar saç ve kafa tasının yıkanmaması halinde terleme ile oluşan yağların bakteriler için mükemmel bir üreme zemini oluşturacağını söylemektedirler. Saçları nasıl şampuanlamalı? Şampuanlamaya ılık su ile başlamalıdır. Saçları iyice ıslattıktan sonra, suyun akımı şiddeti olmamalıdır. Çünkü saçı...
»» devamını oku »»
Sığır İliği Kürünün Hazırlanması
Sığır İliği Kürünün Hazırlanması
Saç uzatmak için sığır iliği maskesi nasıl hazırlanır Saç uzatmakta ve beslemekte faydası olan sığır iliği maskesinin hazırlanmasını aşama aşama sizler için fotoğrafladım.  İliği kemiğin içerisinden çıkartmak için resimde de gösterdiğim ve belirttiğim gibi kabak oyacağını kullanabilirsiniz. Bıçak ya da benzeri bir alet ile biraz zorladığı gibi tam olarak ilik kemikten...
»» devamını oku »»
Saç Teli Kalınlaştırıcı ve Dökülme Önleyici Maske
Saç Teli Kalınlaştırıcı ve Dökülme Önleyici Maske
Saç Dökülmesine Karşı Krem 1 tatlı kaşığı ceviz yağı 2 tatlı kaşığı biberiye yağı 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yumurta şansı Saç dökülmesine karşı evde maske tarifi Karıştırılıp saç diplerine masaj yapılarak sürülür. 15 dakika, üzeri streç film ya da bone kapalı olarak bekletilir. Yıkama yapılırken; yağlı saçlara ısırgan tohumlu şampuan, kuru...
»» devamını oku »»
Saç Dökülmesini Engelleyen Püf Noktalar
Saç Dökülmesini Engelleyen Püf Noktalar
Saçların dökülmesini engellemek için neler yapılmalı? Saç bakımından önce saçın sağlıklı olması çok önemlidir. Sağlık saç denilince aklımıza ilk gelen her zaman gür, uzun ve ya kısa ve parlak saç olur. Ancak şu asla unutulmamalıdır ki, saçların yapısında genetik faktörlerin ve bir takım rahatsızlıklar sonucu kullanılan ilaçların etkisi vardır. Sağlıklı beslenme ve bol su...
»» devamını oku »»
Deniz Mevsiminde Saçlarınıza Özen Gösterin
Deniz Mevsiminde Saçlarınıza Özen Gösterin
Deniz mevsiminde saç bakımı nasıl yapılmalı Yaz aylarında ve tatillerde sıcak hava, deniz suyu ve rüzgar gibi aşındırıcı dış etkilere daha fazla maruz kalan saç telleri gücünü ve canlılığını yitirir, saç diplerindeki kıl kasları görevini tam yapamaz. Bunların sonucunda saçlar yazın iyi bakılmadığı takdirde çabuk dökülür, donuk, güçsüz, kırılgan bir hal alır. Bu nedenle güneş...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder