Cilt Rengine Göre Bakım Uygulamaları

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Cilt Rengine Göre Bakım Uygulamaları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Cildin rengine göre uygulanacak bakımlar
Farklı cilt renkleri mevcuttur. Renk farklılıklarının nedeni, iklim değişiklikleri ve genetik şifremizdir. Cilde rengini veren madde "melanin"dir. Cilt, ne kadar fazla melanin içerirse, güneşin zararlı etkilerinden o kadar fazla korunur. Araştırmacılar cildi, renklerine göre 6 gruba ayırmışlardır. Birinci grupta olanlar, tamamen beyaz renkli olanlardır; aynı şekilde saç ve göz renkleri de çok açık renklidir. Bu grup cilde sahip olanlar, hiçbir zaman güneşte bronzlaşamazlar. Altıncı grupta olanlar ise siyahlardır. Orta doğulular 4' üncü, 5' inci grupta yer alır. Genellikle bizim ülkemiz insanları, 3' üncü, 4' üncü gruplardır, yani açık buğday, kahverengi cilt rengine sahiptirler.

Açık renk ciltte, yağ bezleri daha azdır. Cilt, ince ve kurudur; yaşlanma belirtileri daha erken gelişir. Aynı zamanda, güneş ışınlarının verdiği hasarlara daha duyarlı, kızarık ve kılcal damar çatlakları belirgindir. Ancak, yara izlerinin iyileşmesi ve lekelerin giderilmesi, diğer cilt tiplerine göre daha kolaydır.  Kahverengi ciltte, yağ bezleri daha yoğundur. Cilt, kalın ve yağlıdır, dayanıklı, elastik ve gergindir, yaşlanma belirtileri daha geç gelişir. Güneş ışınlarına karşı daha dayanıklıdırlar. Yara izlerinin iyileşmesi ve lekelerin giderilmesi daha güçtür.

Cildinizi temizleyin
Deriyi sağlıklı, ışıltılı ve genç tutabilmek için ilk adım temizliktir. Deri temizliği hassas ve kozmetik bir işlemdir. Özen ister.

Cildinizi günlük bakıma hazırlamak için yapılması gerekenler
- Derinin kendisini yenilemesi, biyolojik görevlerini sağlıklı sürdürebilmesi için, sabah ve akşam cildinizi derinlemesine temizleyin.

- Temizlik işlemini tamamlamak ve gözenekleri sıkıştırmak için, tonik kullanın.

Cilt bakımının ilk adımı temizliktir. Amaç, deri üzerinde birikmiş yağ (sebum), ölü deri hücreleri, ter ve ter atıkları, mikroorganizma ve deri üzerine yapışmış çevresel kirliliklerin, duman, is, toz, egzoz dumanı ve gün içinde deriyi kaplayan diğer çevresel partiküller, uzaklaştırılması veya kullanılıyorsa cildin makyaj artıklarından arındırılmasıdır. Cildiniz tüm bu artıklardan temizlenmedikçe diğer bakım basamaklarından söz etmek anlamsızdır. Cildiniz ne nemlendiricilerden yararlanabilir, ne akne ne de siyah noktalardan kurtulabilir.

Cildinizi sadece su ile yıkamak yağ yapısındaki kirlilikleri gidermek için yeterli olmaz, birlikte temizleyici ürünler kullanın.

Cilt tipiniz, içinde bulunduğunuz çevrenin şartları ve yaşam tarzınıza göre, yıkama ihtiyacı değişiklik gösterir ve de değişik temizleyici ürünler kullanmayı gerektirir. Cilt temizleyicisi olarak kullandığınız farklı ürünlerin cilde uygulanması sırasında yüzeyde bulunan kirlilikler bu yapılar içinde çözülür. Sonrasında ya silinerek ya da su ile yıkanarak temizleyici ürün ve artıkları cilt üzerinden uzaklaştırılır.

Temizlik özen ister. Temizleme işlemi sırasında, cilt üzerindeki su kaybını önlemede anahtar role sahip yapısal lipitler korunmalıdır. Cildiniz için uygun olmayan temizleyiciler, bu doğal koruyucu manto yapısını bozarak, cildinizde kuruma ya da hassasiyet oluşturur, daha sonra uygulanacak nemlendiricilerin de hassasiyet oluşturma riskini artırır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
13.01.2015 10:54:53
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cilt Tipiniz Hangisi?
Cilt Tipiniz Hangisi?
Cilt tipinizin hangisi olduğunu belirleyin. Cilt tipimizi tanımak önemlidir Çünkü, cildimize kullanacağımız bakım ürünleri tek tip değildir. Yağlı ciltler için geliştirilmiş temizleyici ve tonikler, hassas ya da kuru ciltleri tahriş eder, kurutur. Kuru ciltlere uygun olan yağ bazlı temizleyici ve nemlendiriciler ise sivilcelenme ve yağ butonlarına neden olur. Yaz ayları için...
»» devamını oku »»
Cilt Bakımı ve Cilt Lekeleri Maskesi
Cilt Bakımı ve Cilt Lekeleri Maskesi
Leke Maskesi  Yapımı (Yulaflı) 2 yemek kaşığı yulaf unu 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı gül yağı Su Cilt lekelerine yulaflı maske tarifi Yulaf ununa lapa kıvamına gelene kadar su ilave edilir. Ardından karbonat ve yağlar ilave edilir. Bu maske sadece lekelerin üzerine uygulanır. 15 dakika bekletildikten sonra yumuşak masaj hareketleri ile...
»» devamını oku »»
Zeytinyağının Ciltte Bilinmeyen Etkileri
Zeytinyağının Ciltte Bilinmeyen Etkileri
Zeytinyağının cilde ve bedene faydaları Başta E vitamini olmak üzere A, D, K vitaminleri içerir. Bu vitaminler hücrelerin yenilenmesinde, doku ve organların yaşlanmasını geciktirmede etkilidir. Zeytinyağının Cildimizde Bilinen En Önemli Etkileri - Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar. - Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. - Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek,...
»» devamını oku »»
Tarçın Maskesi
Tarçın Maskesi
Tarçın maskesi için gerekli mazlemeler 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı bal Ciltte bekleme süresi 15-20 dk Tarçın maskesini uyulama aralığı:  Tavsiye edilen hafta da bir Tarçın maskesinin yapılışı Tarçın ve balı çukur bir kabın içerisinde macun kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Karışımı temiz cildimize bir fırça ya da pamuk veya eliniz ile de olabilir sürüyoruz....
»» devamını oku »»
Ciltte Sabun Kullanımı
Ciltte Sabun Kullanımı
Yüz yıkamada sabun kullanırken dikkat edilmesi ve bilinmesi gerekenler Sabun, insanoğlunun yaklaşık 100 yıl önce tanıştığı, geleneksel ilk kişisel temizleme ürünüdür. İlk sindet bar ise 50 yıl önce bulunmuştur. Yapımında nemlendirici maddeler içerdiğinden deride daha az tahriş oluşturur, bu ürünler, "sentetik deterjan" ya da "sabun olmayan sabun" olarak isimlendirilirler....
»» devamını oku »»
Göz Kırışıkları ve Güneş Sonrası Losyonu
Göz Kırışıkları ve Güneş Sonrası Losyonu
Göz Kırışıklık ve Torbalanmaları 1/4 olgun kivi 2 çay kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı yoğurt suyu Göz kırışıklıklarına ve torbalarına evde maske tarifi Kivi, kabuğu soyularak ezilir ve içine limon ve yoğurt suyu ilave edilir. Elde edilen karışım akşamları temiz cilde ince bir tabaka halinde uygulanır. 4-5 dakika bekletildikten sonra soğuğa yakın ılık su ile durulanır....
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder