Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Tonikler ve kullanım şekilleri
Tonikler, temizliği tamamlar; gözenekleri sıkılaştırır. Temizleyicileri durulamak için; ılık musluk suyu, termal sular, tonikler kullanılabilir. En yaygın kullanılan ve kolay bulunabilen musluk suyudur. Bazen sular sert olup, yüksek miktarda kalsiyum tuzları içerir. Bunlar, suda çözünmezler ve deri üzerinde birikerek deride kuruma ve kaba bir hisse yol açarlar. Durulama işleminden sonra nemlendirici bir kremin sürülmesi bu istenmeyen etkiyi giderebilir.

Tonikler, sıklıkla tercih edilen durulama ürünleridir. Temizleme işleminin etkili bir tamamlayıcısı olup cildi diğer bakım ürünlerinin kullanılmasına hazır hale getirirler. Temizleme ürünleri ciltteki sebumu ve suda eriyebilen maddeleri çözdükten sonra, kir ve ölü cilt hücreleri gibi erimeyen partiküller ise tonikle silinerek mekanik olarak temizlenir. Ayrıca, tonikler, kalan temizlik ürünleri artıklarını temizler ve gözenekleri sıkıştırır.

Tonikler, özel solüsyonlar olup alkol ve suyla hazırlanırlar. içerdikleri etken maddelere göre rahatlatıcı, canlandırıcı, arındırıcı, antiseptik özelliklere sahip olabilirler. Genç, yağlı ve akneli ciltlerde fazla sebumu temizlemek, ayrıca gözeneklerin tıkanmasını önlemek için hafif alkollü tonikler; yağlı olmayan tüm cilt tiplerinde ise alkolsüz tonikler kullanılır. Bu tip ciltlerde sebum sorunu olmadığından, tonik sadece ölü hücreleri temizlemeye yarar.

- Evinizde, gül suyu, maden suyu veya termal su ya da bitkisel çaylardan (papatya çayı, yeşil çay gibi) elde edilen karışımları tonik olarak kullanabilirsiniz.

Cilt temizliğinde tonik nasıl kullanılır
- Cildinizi temizledikten sonra kullanın.

- Yağlı olmayan tüm cilt tiplerinde alkolsüz tonikleri seçin. Genç, akneli ve yağlı cilt yapısına sahipseniz, fazla yağlan temizlemek ve gözeneklerin tıkanmasını önlemek için hafif alkollü tonikleri seçin.

- Nemli makyaj pamuğunu tonikle ıslatın. Yavaşça, hafif ovalayarak cildinizi silin. Eğer pamuk hala makyaj artıkları ile kirleniyorsa, temizleme işlemi yeterli olmamıştır, işlemi tekrarlayın.

- Silme işleminden sonra, cilt suyla durulanır ya da tonik cilt üzerinde kalabilir.

- Tonik kullanımından sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duyulur; kısa süre sonra bu his kaybolur. Eğer devam ederse, ciltte aşırı derce de kuruma ve gerginlik oluşturursa, toniğinizi değiştirin.

- Bakımınızı tamamlamak için nemlendirici sürün.

Son zamanlarda sprey formunda geliştirilen tonikler de vardır. Mekanik temizlik sağlamak, ölü hücreleri ve diğer erimeyen partikülleri temizlemek için pamuğa sıkılarak uygulanması tavsiye edilir. Hassas ciltlerde ise, sprey şeklinde uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
7.02.2015 21:27:34
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Termal Suların Cilde Faydası
Termal Suların Cilde Faydası
Termal suların cilt üzerindeki etkisi Termal suların sağlığını ve ferahlığını cildinizde uygulayın ve kullanın. Son yıllarda termal kaynaklardan elde edilen mineral destekli sular, cilt temizliğinden sonra durulamak amacıyla kullanılabilir. Termal suların cilde faydası nedir - Akne sonrası bakımlarda, güneşlenme sonrasında, tıraş sonrasında ve hassas ciltlerde yatıştırıcı,...
»» devamını oku »»
Siyah Nokta ve Sivilce Maskesi Tarifleri
Siyah Nokta ve Sivilce Maskesi Tarifleri
Sivilce Losyonu 1 su bardağı civanperçemi 1 tatlı kaşığı maydanoz tohumu 1/2 litre su Sivilceler için ev yapımı losyon tarifi Malzemeler suya eklenir ve 15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve cam bir şişeye konur. Elde edilen karışım akşamları temiz cilde tonik şeklinde tatbik edilir ve ciltte bırakılır, temizlenmez. Her gün uygulanır. Bu karışım...
»» devamını oku »»
Ten Renklerine Uygun Makyaj Altı Tavsiyeleri
Ten Renklerine Uygun Makyaj Altı Tavsiyeleri
Cilt tiplerine göre makyaj uygulamaları - Yağlı bir cildiniz varsa, likit, yani sulu makyaj altı (fondöten) kullanın. - Kuru bir cilde sahipseniz, yağlı ya da kremli makyaj altı kullanın. - Cilt sorununuz varsa, cildi yağlandırmayan bir makyaj altına ihtiyacınız vardır, bu tip cilt, esasen çok yağlıdır. Cilt tonlarına göre makyaj uygulamaları Pembe, kırmızı ciltliler nasıl...
»» devamını oku »»
Yüzü Arındırma Şekilleri
Yüzü Arındırma Şekilleri
Cilt temizleme şekilleri ve türleri Cilt temizliğinde temizleme sütlerinin kullanımı Temizleme sütü olarak bilinmektedirler. Kuru ve olgun ciltlerin kullanımı için uygundur. Silinebilir veya durulanabilirler. Formüldeki yağ, ciltteki yağı (sebum, yağ, makyaj artıkları); su ise suda eriyebilen maddeleri çözer. Ölü deri hücreleri gibi katı erimeyen partiküller ise, krem ile...
»» devamını oku »»
Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler
Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler
Tonikler ve kullanım şekilleri Tonikler, temizliği tamamlar; gözenekleri sıkılaştırır. Temizleyicileri durulamak için; ılık musluk suyu, termal sular, tonikler kullanılabilir. En yaygın kullanılan ve kolay bulunabilen musluk suyudur. Bazen sular sert olup, yüksek miktarda kalsiyum tuzları içerir. Bunlar, suda çözünmezler ve deri üzerinde birikerek deride kuruma ve kaba bir...
»» devamını oku »»
Cilt Kırışıklıklarına Ev Yapımı Maske
Cilt Kırışıklıklarına Ev Yapımı Maske
Karma Cilt Maskesi 2 kahve kaşığı yasemin yağı 2 yemek kaşığı vazelin 2 yemek kaşığı lanolin 1 çay kaşığı gül yağı Karma ciltler için evde maske tarifi Lanolin ve vazelin benmari yöntemi ile eritilir. Eriyiğin içine yasemin ve gül yağı ilave edilir ve karıştırılır. Elde edilen maske göz bölgesi hariç yüze uygulanır ve 10 dakika kaldıktan sonra masaj yapılarak yedirilir....
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder