Şarap Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Şarap Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Elbiseye dökülen şarap nasıl çıkar?
Halı veya bazı giysilerin üzerindeki kırmızı şarap lekelerini beyaz şarapla silerek çıkarabilirsiniz. Ama eğer o an beyaz şarabınız yoksa lekenin üzerine bol tuz serpiştirin ve soğuk suyla durulayın.

Elinizin altında hiç bir şey olmadığında şarabın döküldüğü yeri hiç bekletmeden hemen suya tutarak şarabı olduğunca kıyafetinizden arındırmaya çalışın. Özellikle pamuklu kumaşlar, boyayan şeyleri çok çabuk emer ve sonrasında arındırması zorlaşabilir. Sentetik tarzı kumaşlar bu konuda daha kolay temizlenir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
10.04.2015 20:38:48
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Eşyaları Güvelerden Korumanın Püf Noktaları
Eşyaları Güvelerden Korumanın Püf Noktaları
Güvelere karşı ne yapmalı Bavullara kaldırdığınız kışlık giysileri, güvelerden korumak için , naftalinin yanı sıra, ceplerine veya kat yerlerine bir iki karanfil veya küçük kırmızı biber koymayı unutmayın. Karanfil hem güveleri giysilerden uzak tutar, hem de naftalinin kokusunu bir ölçüde azaltmış olur.
»» devamını oku »»
Soya Fasulyesinin Filizlendirilmesi
Soya Fasulyesinin Filizlendirilmesi
Soya Fasulyesi Nasıl Filizlenir? Soya filizini evde kendiniz yapabilirsiniz. yapmanız gereken tek şey boş bir kavanoz alıp içerisine soyaları koymak ve sürekli nemli tutmak. Ortalama 10-15 gün içerisinde boylanmaya başlıyorlar. Nemli tutmak için kavanozun kapağını süzgeç gibi delerseniz daha kolay oluyor. Ya da isterseniz ince bir tülbenti kullananabilirsiniz. Ayrıca...
»» devamını oku »»
Çay Lekesini Çıkartmanın Püf Noktası
Çay Lekesini Çıkartmanın Püf Noktası
Çay lekesini çıkartmanın püf noktası Çayla lekelenen bir kumaşı temizlemenin en iyi yolu , hiç vakit geçirmeden üzerine kaynar su dökmektir. Bazı kaynaklar limon kolonyasının da çay lekesini çıkarmada yararlı olacağını kaydediyor. Hemen temizlenmeyen çay lekelerini çıkarmak da zordur. Ama leke olur olmaz hemen ılık suyla yıkanır ve durulanırsa lekeden eser kalmaz.
»» devamını oku »»
Örtüye Dökülen Yağı Çıkartmanın Pratik Yolu
Örtüye Dökülen Yağı Çıkartmanın Pratik Yolu
Örtüye dökülen yağ nasıl çıkar Yağ şişesini masa örtüsüne dökerseniz sakın telaşlanmayın. Hemen birkaç gazete kağıdı alıp, örtünün altına ve üstüne yayın. Ve kağıtların arasında kalan örtüyü katlayıp bir kenara koyun. Birkaç gün sonra, gazete kağıtlarının yağı iyice emdiğini gördüğünüzde örtüyü her zamanki yönteminizle yıkayabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Altın Nasıl Temizlenir?
Altın Nasıl Temizlenir?
Altınları Temizlemek İçin Ne Yapmalıyız? Bir litre suya 15 gram sabun rendesi ve 100 gram amonyak ilave edin. Temizlemek istediğiniz altın eşyalarınızı bu karışımın içinde yarım saat kadar bırakın. Sonra, soğuk suyla çalkalayın ve bir deri parçasıyla temizleyin. Altınların temizlendiğini göreceksiniz. Benzer Makaleler Kötü Kokuları Gidermenin püf Noktaları En Pratik Mutfak...
»» devamını oku »»
Buz Kalıplarının Yapışmasını Nasıl Önleriz
Buz Kalıplarının Yapışmasını Nasıl Önleriz
Buzlukların yapışmaması için ne yapmalı Buzluğa koyduğunuz buz kalıplarının yapışmaması için onların ağzına kadar suyla doldurmayın. Çünkü su donunca genişleyeceğinden taşabilir. Kalıplara suyu koyduktan sonra altlarını bezle kurulayın. Buz kalıplarının altını çok az bir bitkisel yağla silerseniz yine yapışmalarını önlemiş olursunuz.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder