Dantelli Bebek Elbisesi Nasıl Dikilir

Kadınlar için BEBEK YELEK, ELBİSE, HIRKA MODELLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Dantelli Bebek Elbisesi Nasıl Dikilir hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BEBEK YELEK, ELBİSE, HIRKA MODELLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evdeki dantellerden bebek elbisesi yapımı
Herkesin evinde çeyizinden kalan veya annesinden aldığı dantel ve benzeri bir şeyler vardır. Önceleri vitrinleri süsleyen ve bin bir emek ile örülen bu danteller artık, aksesuar olarak kıyafet ya da benzeri eşyaları süsler oldu. Kullanım alanı oldukça geniş olan el örgüsü danteller, farklı tasarım ve kombineler ile nostaljik havayı yansıtırken, aynı zamanda da içerisine yapacağınız kombineler ile daha salaş veya şık bir yansımada verebilir. 

Dantellerden yola çıkmışken bende sizler için pazardan ve çok uygun fiyata aldığım dantel parçalarından bir şeyler tasarlamak istedim.El örgüsü değiller ancak, yapacağım kıyafette el örgüsü ve başka şeylerde var. Resimlerden gördüğünüz ve gene her zamanki gibi minik yeğenime tasarlayıp yaptığım askılı elbise. Söylemeden geçemeyeceğim, şöyle bakılınca çok basit bir tasarımı var ancak bunu ortaya çıkartmak baya uğraştırıyor. 

Hep yaptığım şeyi hiç vazgeçmeden tekrarlayarak, önüme aldığım bütün malzemeleri, düşünmeden harekete geçtim. O mu olsun, bu mu, yoksa öylemi yapayım, böyle mi derken tam olarak kafamda tasarladığımı çıkartamamış olsam da, ona yakın bir şeyler yaptım.

Gelelim elbiseyi nasıl yaptığıma.

Dantelli bebek elbisesi nasıl dikilir
Öncelikle dantelli bebek elbisesi için ihtiyacımız olan malzemeleri yazayım.
Kullanmadığınız, hazır ya da el örgüsü dantel parçaları
Yaklaşık 60 cm yazlık ve tercih ettiğiniz bir kumaş. Kumaş miktarı çocuğunuzun boy ve enine göre değişebilir.
Makas, uygun renk ve renklerde makaralar

Dantelli bebek elbisesinin yapımına gelirsek
Elbisenin ön tarafında kat oluşturacak olan dantelleri, istediğiniz genişlikte büzgü yapın. Yapmış olduğunuz büzgü genişliğinde ve dantelleri alt alta koyduğunuzda ki uzunluğu kadar kumaştan bir parça kesin. Büzgü yaptığınız dantelleri, bu kumaş parçasına, istediğiniz aralıklarda üst üstte yerleştirip dikin. İlk kestiğiniz kumaş genişliğinde ve eninde iki tane daha kesip, katlı dantellerin olduğu kumaşın iki yanına dikin. İki yandaki kumaş parçalarının da uçlarına, ön kısım ile aynı hizada olacak şekilde danteller ekleyin. 

Elbisenin arka parçası için: Ön parça ile aynı en ve boyda dikdörtgen bir kumaş daha kesin. Bu kumaşında üzerine elinizde bulunan istediğiniz dantelleri, istediğiniz şekilde dikin. Resimlerde de görebilirsiniz. 

Ön etek ile arka eteği birleştirmeden önce, ön eteğin göğüs kısmına, çocuğunuzun göğüs genişliğinde kare bir parça kesin ve resimde gördüğünüz gibi, ön etek parçasına dikin. Diktiğiniz kare parçanın kenarlarını dantel ile çevirin. Tam ortasına isterseniz benim koyduğum gibi bir örgü parça koyun, isterseniz askılarını da kendi kumaşından yapıp, kenarlarına büzgülü dantel ilave edin. 

Daha sonra ön ve arka etek parçalarını yanlarından birleştirin ve dikin. En üstte gelecek şekilde bir bütün parçayı, bu dantelde olabilir, farklı renk ve desenlerde kumaşlarda, eteğin ön tarafındaki katlı kısıma kadar çevirip dikin. Dikiş kısmına isterseniz fisto da ilave edebilirsiniz. Daha sonrasında, arka, ve iki yana bebe lastiği geçirip, çocuğunuzun beli orantısında sıkın. Arka etek parçasına, askılar için iki düğme dikin ve elbiseyi tamamlayın.

Benim makinem tek kollu eski makine olduğundan, zikzak yapamıyorum, ama siz kumaşınız çok atıyorsa mutlaka yapın. Bu elbisede dantel yerine farklı renklerde kumaşlar kullanarak da çok güzel modeller yaratılabilir.

Hepinize kolay gelsin.

Yapan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
13.06.2015 16:10:58
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Dantelli Bebek Elbisesi Nasıl Dikilir
Dantelli Bebek Elbisesi Nasıl Dikilir
Evdeki dantellerden bebek elbisesi yapımı Herkesin evinde çeyizinden kalan veya annesinden aldığı dantel ve benzeri bir şeyler vardır. Önceleri vitrinleri süsleyen ve bin bir emek ile örülen bu danteller artık, aksesuar olarak kıyafet ya da benzeri eşyaları süsler oldu. Kullanım alanı oldukça geniş olan el örgüsü danteller , farklı tasarım ve kombineler ile nostaljik havayı...
»» devamını oku »»
Yelek
Yelek
Renk renk örgü yelek modelleri Renk renk yelek modelleri ile sizde çocuklarınızı mutlu edin. İsterseniz sade renklerde uygulayarak erkek çocuklarınıza, ya da süsleyerek koz çocuklarınıza bu yelek modellerinden örebilirsiniz. Renk ve tasarım konusunda oldukça zengin olan çocuk yelek modelleri ile yaparken keyif alacak ve hayal gücünüzle sizlerde birbirinden güzel modeller...
»» devamını oku »»
Kapüşonlu Bebek Hırka Modelleri
Kapüşonlu Bebek Hırka Modelleri
Değişik bebek hırka modelleri Bebeklerin sırtlarının ısınması kadar başlarının da ısınması çok önemlidir. Hatta başlarının sıcak olması çok daha önemli. Bereler ile ya da kaşkollar ile ısıtmaya çalışmak biraz zahmetli olabilir. Ufaklıklar genellikle başlarında bir şey oldu mu hemen elleriyle tutup çıkartmak isterler. Ancak kapüşonlu hırkalar bu konuda çok yardımcı...
»» devamını oku »»
Bebek Hırka Modelleri
Bebek Hırka Modelleri
Bebekler için kolay hırka modelleri Kolay çünkü ufaklar. Bebeklere yapılan örgüler kadar sanırım keyifli ve kolay olan başka bir örgü yoktur. Örerken üzerinde nasıl duracağını düşünüp mutlu oluruz. Bize öyle bir keyif verir ki elimizdeki örgünün nasıl bittiğini bile anlamayız.  İşin bir diğer güzel tarafı da bebek hırkalarının süslenmesi kısmıdır. Onlar daha ufacık oldukları...
»» devamını oku »»
Farklı Çocuk Hırka Modelleri
Farklı Çocuk Hırka Modelleri
Güzel çocuk örgü ceket modelleri Kalın ve ya ince, yazlık ya da kışlık olarak örüp sevdiklerinize giydirebileceğiniz güzel hırka modelleri , her zaman sizlerin soğuk havalarda kurtarıcınız olmuştur. Çocukların ya da bebeklerin sırtlarını sıcacık tutan bu keyifli ve renkli hırka modellerini sizde hemen yapmaya başlayarak, kışa hazırlıklı girebilirsiniz. Kendi seçeceğiniz...
»» devamını oku »»
Bebek Takımı
Bebek Takımı
Bebek Takımları Örgü Modelleri Her biri el emeği göz nuru olan bu takımlar biraz zaman alıyor ama yapması çok keyifli. Çocuğunuzun Yaşına göre takımları ister daha büyük isterseniz de bebeklik olarak örebilir ve keyifle kullanabilirsiniz. Kolay gelsin... Benzer Makaleler: Bebek Ceket ve Yelekleri Bebek Ceket ve Yelek Modelleri Bebek Hırkaları Bebek Hırka Modelleri Farklı...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder