Sırt Ağrılarından Kurtulmanın Yolları

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Sırt Ağrılarından Kurtulmanın Yolları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Sırt ağrılarından kurtulmak için nelere dikkat etmeli?

Sırt ağrısını tanımayan yok gibidir. Kimi zaman belimizde kimi zaman da boynumuzdaki şiddetli ağrılar bizi birkaç gün rahatsız eder. Ancak bazen ağrılar daha uzun sürer ve kronikleşirse günlük yaşantımız dayanılmaz bir duruma gelir. Yapılan araştırmalar, sırt ağrılarının günlük yaşantımızda duruşumuza dikkat etmemekten, omurgamıza aşırı yüklenmekten, yanlış oturma ve yatış pozisyonlarından kaynaklandığını gösteriyor. Sırt ağrılarının yeterince hareket etmemekten ileri gelen bir uygarlık hastalığı olduğu da söylenebilir. Endüstrileşmiş ülkelerde sırt ağrıları, işe devamsızlık nedenleri arasında erkeklerde ilk, kadınlarda ikinci sırada yer alıyor. Sırt ağrılarından kurtulmak istiyorsanız günlük yaşantınızda dikkat etmeniz gereken noktalar var: 

Kadınlar özellikle ev işleri sırasında hatalı duruşlar yapar. Örneğin elektrik süpürgesiyle halıyı temizlerken öne doğru eğilir ve kamburlarını çıkartarak halıyı süpürürler. Oysa süpürgeyi kullanırken omurganın dik olmasına özen göstermek gerekir.

En ideal yürüyüş biçimi göğüsün ileride, karnın içeride omuzların geride olduğu yürüyüş biçimdir. Ancak insanlar genellikle bunun tam tersini uygular, yani omuzları çökük yürürler. Bu da omurganın deforme olmasına yol açar.

Okulda iş yerinde, yazı yazarken iki büklüm oluruz. Kafamızı öne doğru eğerek yanlış bir oturma pozisyonunda kalırız. Oysa masa başında iş yaparken sırtımızın dik olmasına özen göstermeliyiz. Bunun için oturuş şeklimize, sandalyenin yüksekliğine, masanın konumuna dikkat etmelisiniz.

Çoğu insan yastıksız yatamaz. Uzmanlara göre sırt için en iyi olan yatış şekli, yastıksız yatmaktır. Ayrıca yatak düz ve sert olmalıdır. Bisiklet sırt ağrılarına neden olabilir. Çünkü nedense binici öne doğru eğilip kamburunu çıkarır. Oysa bisiklete binerken de sırtın düz olmasına ve dik durulmasına dikkat edilmelidir. Eğer doğru binilirse bisiklet vücudun tüm kasları için mükemmel bir egzersiz sağlar.

Dış fırçalarken veya aynada makyaj yaparken öne doğru eğilerek kamburunu çıkarmak da sırt ağrılarına neden olur. Öne doğru eğilmek gerekse bile sırtın dik ve düz olmasına özen gösterilmelidir.

Sırtınızın düz olması, omurganın düz olması ve yanlış yüklenmelerden korunması anlamına gelir. Koltukta TV izlerken değişik biçimlere girmek, vücudun öne doğru kaydırılarak dengesiz bir oturuş tarzına geçilmesi, omurların bozulmasına ve aşırı yük altında kalmasına yol açar. Bazen stres, kronik sırt ağrılarının nedeni olabilir. Kişiyi sıkan durumlar ve ruhsal çatışmalarda sırt ağrıları görülebilir veya bu yakınmalar stresin etkisiyle artabilir. Ruhsal sorunlara bağlı sırt ağrısı olan hastalarda bunların giderilmesi için psikoterapi, yoga, antistres masaj, gevşeme egzersizleri gibi yöntemlerle stres, kas gerilmesi, ağrı, stres kısır döngüsünü kırmak gerekir. 

Sırt ağrıları her zaman omurga sorunlarına bağlı olmayabilir. Böbrek hastalıkları, mide ülserleri, barsak bozuklukları, prostat, gebelik, adet öncesi gerginlik ve depresyon sırt ve bel ağrılarına neden olabilir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 08:05:32
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
HIV Enfeksiyonu Hangi Yollarla Bulaşır
HIV Enfeksiyonu Hangi Yollarla Bulaşır
HIV Enfeksiyonunun Bulaşması HIV'in bulaşması için enfekte hücre ya da virüs parçacığı içeren bir vücut sıvısıyla temas gereklidir; bu sıvılardan bazıları kan, meni, vajina salgıları, beyin omurilik sıvısı ve anne sütüdür. HIV ayrıca, çok daha düşük konsantrasyonlarda olmak üzere gözyaşı, idrar ve tükürükte de bulunur.  HIV aşağıdaki yollarla bulaşır: Enfekte kişiyle cinsel...
»» devamını oku »»
Diş Ağrısını Azaltmanın Pratik Yolu
Diş Ağrısını Azaltmanın Pratik Yolu
Ağrıyan dişe ne yapılır? Dişiniz çok ağrıyor ama hiçbir şey gidermiyor olabilir. Doktorla olan randevunuza da daha zaman vardır. Korkunç şekilde ağrı veren dişinizin daha fazla ızdırap vermemesi için maydanoz, çiğnemeyi deneyin. Ağrıyan dişinizle çiğnediğiniz maydanoz acınızı biraz olsun hafifletecektir. Ayrıca taze naneyi de aynı şekilde çiğnemek çok yararlıdır. Hatta...
»» devamını oku »»
Göz Sağlığı
Göz Sağlığı
Göz sağlımız için dikkat etmemiz gerekenler. Göz sağlığı hayatımızın geri kalan kısmında, yaşam standartımızın şuan olduğu gibi olmasını sağlayacak önemli bir durumdur. Çoğu zaman dikkate almadığımız ufak bir göz bulanması ya da kaşınması sonrasında belki de geri dönüşü olmayan sıkıntılı sonuçlar yaratabilir. Aile büyüklerinde ya da daha önceki kuşaklarda kalıcı göz...
»» devamını oku »»
Süt ve Süt Alerjisi
Süt ve Süt Alerjisi
Süt alerjisi nedir? Süt Süt insan beslenmesinin en önemli parçalarından biri. Sütü insan için bu denli değerli kılan özellikleri, protein ve kolay sindirilen süt yağlarının yanı sıra yağda çözünen vitaminler ve kalsiyumdan zengin olması. Sütte özellikle A vitamini, ayrıca B1, B2 ve B12 vitaminleri bulunuyor. Fosfat, magnezyum ve demir sütün içerdiği diğer mineraller. Yoğurt...
»» devamını oku »»
Zatürre ve Tedavisi
Zatürre ve Tedavisi
Kış aylarının önemli bir sağlık sorunu: Zatürriye Zatürre  olarak da bilinen pnömoni , akciğerlerin iltihaplanmasıdır . Zatürrenin ilk sıradaki nedeni, pnömokok (Streptococcus pneumoniae) adı verilen yuvarlak şekilli bakterilerdir. Virüslerin neden olduğu Zatürre ise genellikle daha hafiftir ve evde tedavi edilebilir. Bakteriyel pnömoniler daha ağır seyirli olup genellikle...
»» devamını oku »»
Çocuk Bakıcılığı
Çocuk Bakıcılığı
Çocuk Bakıcısı Sinemaya gitmek, dostları görmek ya da eşinizle başbaşa sakin bir yemek yemek, artık binde bir kavuşacağınız bir nimet haline gelmiştir; bu ender birliktelikleri, "çocuğum bakıcısıyla güvende mi?" kaygılarıyla berbat etmeyin. İster çalışmayıp bütün gün evde çocuğuna bakan, ister çalışan bir kadın olun, günün birinde çocuğunuza bir gün, bir gece ya da birkaç...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder