Sırt Ağrılarından Kurtulmanın Yolları

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Sırt Ağrılarından Kurtulmanın Yolları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Sırt ağrılarından kurtulmak için nelere dikkat etmeli?

Sırt ağrısını tanımayan yok gibidir. Kimi zaman belimizde kimi zaman da boynumuzdaki şiddetli ağrılar bizi birkaç gün rahatsız eder. Ancak bazen ağrılar daha uzun sürer ve kronikleşirse günlük yaşantımız dayanılmaz bir duruma gelir. Yapılan araştırmalar, sırt ağrılarının günlük yaşantımızda duruşumuza dikkat etmemekten, omurgamıza aşırı yüklenmekten, yanlış oturma ve yatış pozisyonlarından kaynaklandığını gösteriyor. Sırt ağrılarının yeterince hareket etmemekten ileri gelen bir uygarlık hastalığı olduğu da söylenebilir. Endüstrileşmiş ülkelerde sırt ağrıları, işe devamsızlık nedenleri arasında erkeklerde ilk, kadınlarda ikinci sırada yer alıyor. Sırt ağrılarından kurtulmak istiyorsanız günlük yaşantınızda dikkat etmeniz gereken noktalar var: 

Kadınlar özellikle ev işleri sırasında hatalı duruşlar yapar. Örneğin elektrik süpürgesiyle halıyı temizlerken öne doğru eğilir ve kamburlarını çıkartarak halıyı süpürürler. Oysa süpürgeyi kullanırken omurganın dik olmasına özen göstermek gerekir.

En ideal yürüyüş biçimi göğüsün ileride, karnın içeride omuzların geride olduğu yürüyüş biçimdir. Ancak insanlar genellikle bunun tam tersini uygular, yani omuzları çökük yürürler. Bu da omurganın deforme olmasına yol açar.

Okulda iş yerinde, yazı yazarken iki büklüm oluruz. Kafamızı öne doğru eğerek yanlış bir oturma pozisyonunda kalırız. Oysa masa başında iş yaparken sırtımızın dik olmasına özen göstermeliyiz. Bunun için oturuş şeklimize, sandalyenin yüksekliğine, masanın konumuna dikkat etmelisiniz.

Çoğu insan yastıksız yatamaz. Uzmanlara göre sırt için en iyi olan yatış şekli, yastıksız yatmaktır. Ayrıca yatak düz ve sert olmalıdır. Bisiklet sırt ağrılarına neden olabilir. Çünkü nedense binici öne doğru eğilip kamburunu çıkarır. Oysa bisiklete binerken de sırtın düz olmasına ve dik durulmasına dikkat edilmelidir. Eğer doğru binilirse bisiklet vücudun tüm kasları için mükemmel bir egzersiz sağlar.

Dış fırçalarken veya aynada makyaj yaparken öne doğru eğilerek kamburunu çıkarmak da sırt ağrılarına neden olur. Öne doğru eğilmek gerekse bile sırtın dik ve düz olmasına özen gösterilmelidir.

Sırtınızın düz olması, omurganın düz olması ve yanlış yüklenmelerden korunması anlamına gelir. Koltukta TV izlerken değişik biçimlere girmek, vücudun öne doğru kaydırılarak dengesiz bir oturuş tarzına geçilmesi, omurların bozulmasına ve aşırı yük altında kalmasına yol açar. Bazen stres, kronik sırt ağrılarının nedeni olabilir. Kişiyi sıkan durumlar ve ruhsal çatışmalarda sırt ağrıları görülebilir veya bu yakınmalar stresin etkisiyle artabilir. Ruhsal sorunlara bağlı sırt ağrısı olan hastalarda bunların giderilmesi için psikoterapi, yoga, antistres masaj, gevşeme egzersizleri gibi yöntemlerle stres, kas gerilmesi, ağrı, stres kısır döngüsünü kırmak gerekir. 

Sırt ağrıları her zaman omurga sorunlarına bağlı olmayabilir. Böbrek hastalıkları, mide ülserleri, barsak bozuklukları, prostat, gebelik, adet öncesi gerginlik ve depresyon sırt ve bel ağrılarına neden olabilir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 08:05:32
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Ayak Bakımı ve Sağlığımız
Ayak Bakımı ve Sağlığımız
Ayak Bakımının Sağlığımız İçin Önemi  Yaz aylarında sıcak ve nemli ortamda bakımsız kalan ayakların parmak aralarında kolayca ortaya çıkan mantar hastalığı kaşıntı, kızartı, kabarcıklar ve deri soyulmasıyla kendini belli eder. Yazın sürekli kapalı ayakkabı giymek, ayak temizliğine özen göstermemek ve ayakları uzun süre ıslak ve nemli bırakmak ayakta mantar hastalığının daha...
»» devamını oku »»
Ev Hayvanları
Ev Hayvanları
Ev Hayvanları çocuklar için zararlı mı? Çocuklar ev hayvanlarına bayılır ve hayvan çok geçmeden bir dost, oyun arkadaşı olup çıkar. Çocuk ile dört ayaklı arkadaşı arasındaki bu bağın, çocuğun büyümesinde önemli bir yeri vardır ve bir ev hayvanı, çocuğa yıllarca süren bir neşe ve arkadaşlık sağlayabilir.  Yaşı ilerlemiş kişiler doğal dünyanın ne kadar ilgi çekici, şaşırtıcı...
»» devamını oku »»
Süt ve Süt Alerjisi
Süt ve Süt Alerjisi
Süt alerjisi nedir? Süt Süt insan beslenmesinin en önemli parçalarından biri. Sütü insan için bu denli değerli kılan özellikleri, protein ve kolay sindirilen süt yağlarının yanı sıra yağda çözünen vitaminler ve kalsiyumdan zengin olması. Sütte özellikle A vitamini, ayrıca B1, B2 ve B12 vitaminleri bulunuyor. Fosfat, magnezyum ve demir sütün içerdiği diğer mineraller. Yoğurt...
»» devamını oku »»
Ciltteki Mantar Hastalıkları
Ciltteki Mantar Hastalıkları
Sağlığımız İçin Ciltteki Mantara Dikkat Ciltteki mantar hastalıkları arasında en sık görüleni olan alacalı tinea (tinea versicolor) Pityrosporum cinsinden asalak mantarların neden olduğu bir durumdur. Tipik olarak bu mantar hastalığı gövde, boyun ve kollarda bazen de yüzde düzensiz olarak yayılan, hafif soyulan sütlü kahve renkli lekelerle kendini belli eder. Hastalık yaz...
»» devamını oku »»
Gribe Yol Açan Virüsler Hangileridir
Gribe Yol Açan Virüsler Hangileridir
Grip Etkeni Virüsler Influenza A  Epidemi ve pandemilerin en sık nedenidir. Bu virüsün yüzey antijeni hemagglutinindeki noktasal küçük mutasyonlar (antigenic drift) 2-3 yıl arayla tekrarlayan epidemilere yol açmaktadır. Değişik influenza virüs tipleri arasında gerçekleşen gen alışverişi sonucunda ise her 10-15 yılda bir büyük çaplı antijen değişiklikleri ortaya çıkmakta...
»» devamını oku »»
Diş Etlerinde Oluşan Bakteriler
Diş Etlerinde Oluşan Bakteriler
Diş eti hastalıkları Diş etlerinden bakteri plağı kaldırılmazsa sertleşir ve diş taşı ya da tartar olarak isimlendirilen birikintiler oluşur. Plaktaki bakteriler tarafından üretilen toksinler (zararlı maddeler) diş etlerine zarar verir. Toksinler diş etlerinin etrafındaki destek dokularını yıkar, dişlerden uzaklaşır, oluşan periodontal ceplerde daha fazla bakteri plağı...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder