Memeden Süt Boşaltma ve Biberonla Emzirme

Kadınlar için Emzirme ve Diş Çıkartma bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Memeden Süt Boşaltma ve Biberonla Emzirme hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Emzirme ve Diş Çıkartma kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Memeden süt nasıl boşaltılır
Eğer bebeğiniz özel bakım ünitesindeyse, göğüsleriniz aşırı derecede şişmişse, birkaç saatliğine dışarıya çıkmanız gerektiğinde bir başkası bebeği besleyecekse, ya da işe gitmek zorunda olup sütü bir süre saklamak istiyorsanız sütünüzü boşaltmak isteyebilirsiniz. Boşaltılan süt steril bir kap içinde buzdolabında 24 saat, derin dondurucuda üç ay saklanabilir.

Sütü elinizle, el pompasıyla, pilli ya da elektrikli bir pompayla boşaltabilirsiniz. Bu iş başlangıçta çoğu kadına zor gelebilir ancak zamanla kolaylaşır. Eğer sütü elinizle boşaltacaksanız bir başka anneye ya da sağlık uzmanına nasıl yapıldığını sorabilirsiniz. Pompa almadan önce size uygun olup olmadığını deneyin.

Bebeğinizi biberonla beslemek
Eğer emziremiyorsanız, işlenmiş inek sütünden yapılan hazır bebek maması ile bebeğinizi biberon yardımıyla besleyebilirsiniz. Bir yaşından küçük bebekler için normal inek sütü, keçi sütü, süt tozu ya da konsantre süt uygun değildir.

Hazır mama formülü hazırlıyorsanız talimatları mutlaka okumanız gerekir. İçme suyunu kaynatın ve soğuyunca ellerinizi yıkayın, steril biberona kaynamış suyu ölçerek koyun ve mama tozunu ilave edin. Bebeğe vermeden önce şişeyi çalkalayın ve bileğinize bir iki damla damlatarak sıcaklığını kontrol edin. Ilık olması gerekir. Biberonu daha sonra kullanmayı düşünüyorsanız ucundaki memeyi ters çevirip içine koyun, plastik düz kapağı ve biberon kapağını üstüne kapatın ve biberonu buzdolabına koyun. 24 saat içinde kullanılmayan mamayı atmanız gerekir.

Bebeğinize vücut ağırlığının her bir kilogramı başına günlük olarak 150 gr mama vermelisiniz. Bebeğiniz acıktığında ya da ilk haftalarda iki-üç saatte bir, altı aylık olduğunda günde üç-beş kez mama verebilirsiniz. Bebeğin bıraktığı mamayı hiçbir zaman saklamayın ve yeniden vermeyin.

Ilık süt bakteri üretir, bu nedenle biberon ve biberon memeleri çok temiz tutulmalıdır. Önce eller yıkanmalı, sonra 10 dakika kaynatarak, mikrodalga buhar fırını ya da elektrikli buhar fırını kullanarak buharda, ya da kimyasal bir solüsyon kullanarak mikroplardan arındırılmalıdır.

Bebekte sık sık gaz oluyorsa biberon memesindeki deliğin bebeğin hava yutmasına neden olacak biçimde fazla büyük ya da küçük olup olmadığını kontrol edin. Bebeklerin beslenmeden sonra bir miktar sütü geri çıkarmaları doğaldır. Eğer kilo alıyorsa kaygılanacak bir durum yoktur, altı aydan sonra oturmaya başladığında ve katı besinler almaya başladığında düzelecektir.

Biberonla nasıl beslenir
Kolunuzla başına ve sırtına destek olarak kucağınıza yatırın. Biberon ucunda hava olmaması için önce biberon ucunu sütle doldurun.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
2.09.2015 09:05:09
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Emzirmeye Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli
Emzirmeye Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli
Emzirme Sağlık uzmanları siz ve bebeğiniz için önemli yararları olan emzirmeyi şiddetle önermektedir. Anne sütü bebeğin gelişimi için gerekli olan proteini, yağları ve karbonhidratları doğru miktarlarda içerir. Anne sütü aynı zamanda bebeği mide hastalıklarından, öksürük ve soğuk algınlığından, ve böbrek ve kulak enfeksiyonlarından koruyan antikorlar içerir. Emzirilen...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Yalancı Belirtiler
Bebeklerde Yalancı Belirtiler
Diş Çıkartan bebeklerde yalancı belirtiler: Doktorların hastalıklarla ilgili bilgilerinin günümüzdekinden çok daha az olduğu dönemde, bebeklerde ve çocuklarda görülen pek çok belirti, diş çıkarmaya bağlanıyordu. Günümüzdeyse bu belirtilerin birçoğunun diş çıkarmayla ilgili olmadığı, yani "yalancı belirtiler" oldukları anlaşılmıştır.  Siyah akması: Bebeğin, iki-üç aylıkken...
»» devamını oku »»
Emzirmek Göğüs Kanserini Önlüyor
Emzirmek Göğüs Kanserini Önlüyor
Emzirmek göğüs kanserini önlüyor: Emzirmek bebek için faydalı olduğu kadar, anne için de yararlıdır. Çünkü bebeklerini emziren anneler , diğerlerine nispeten daha az göğüs kanserine yakalanmaktadırlar. Göğüs temizliği de çok önemlidir. Sık sık soğuk su ve mümkünse bebe sabunu ile göğüslerinizi yıkamalı, yumuşak bir fırça ile göğüs etrafında daire çizerek masaj yapmalısınız....
»» devamını oku »»
Diş Çıkarma
Diş Çıkarma
Diş Çıkarma "Diş çıkarma sıkıntıları" öylesine yaygın kullanılan bir terimdir ki, bütün bebeklerin bu sıkıntıları geçirdikleri düşünülebilir. Oysa çoğunlukla, diş çıkarmaya bağlanan sıkıntılar, başka şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Doktorlar hep, diş çıkarmanın hafif bir sızı ve huzursuzluktan başka bir etkiye yol açmadığını söylerler; ama annelerin çoğu, bebeklerinin diş...
»» devamını oku »»
Emzik Seçimi
Emzik Seçimi
Doğru emzik nasıl seçilir? Bebeğinizin emziğin vereceği huzura gerçekten gereksinme duyduğunu anladığınızda, emzik seçimine önem verin ve birçok farklı tipte emziği denemeye hazır olun. Yeni doğmuş bir bebeğin ağzı, bir çoğunkinden daha küçüktür; ama böyle de olsa, bebeklerin çoğu, aşağı yukarı emziklerle aynı büyüklükte olan standart bir biberon memesine ağızlarını...
»» devamını oku »»
Kalıcı Dişler ve Emzik
Kalıcı Dişler ve Emzik
Kalıcı  dişler ve sorunlar Erken diş bakımının bazı basit kuralları:   *Emziğini şurup ya da bala batırmayın  *Onu memeden ya da biberondan kesmeye, tatlı değil, lezzetli besinlerle başlayın  *İlk birkaç dişi çıkar çıkmaz, diş temizliğine başlayın  *İki yaşından başlayarak ona diş fırçası kullanmayı öğretin  *Üç yaşından başlayarak, düzenli aralıklarla diş doktoruna kontrole...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder