Memeden Süt Boşaltma Yöntemleri

Kadınlar için Emzirme ve Diş Çıkartma bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Memeden Süt Boşaltma Yöntemleri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Emzirme ve Diş Çıkartma kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Süt Boşaltma
Her zaman memeden emzirmenin ilk haftalarında az bir miktar "süt boşaltmanın" memedeki süt miktarını arttıracağı söylenir.  Daha ilk günlerde bu rutini takip eden anneler çok hızlı bir şekilde "memedeki az süt" sorununun üstesinden gelip, düzenli bir beslenme modeline girmiştir. Bebekleri her birkaç haftada büyüme atakları gösterdikçe, rutin sağlam kalmıştır çünkü sabah erken emzirmelerinde daha az "süt boşaltarak" arttırılan iştah hemen doyurulabilmiştir. Bu bebekler düzenli bir şekilde kilo almış ve son beslenmeden sonra daha uzun uyumaya başlamışlardır.

Ne yazık ki; bu rutinleri takip edip, "süt boşaltmayan anneler" bebekleri büyüme atakları gösterip, ekstra süte ihtiyaç duyduklarında sorun yaşamışlardır. Bu anneler memelerindeki sütü arttırmak için iki üç saatte bir beslenme düzenine geri dönmek zorunda kalmışlardır. Hatta gecede iki kez bebeği beslemek zorunda olmuşlardır. Bu beslenme modeli sürdürülmesi güç bir rutindir. İki saatte bir besleme bebeğin beslenirken uyuması sonucunu getirmiş ve bu da yanlış uyku düzenine yol açmıştır. "Süt boşaltmak" memedeki düşük süt miktarını arttırmanın mükemmel bir yoludur. Eğer daha ilk günlerden itibaren yapılırsa, memedeki az süt miktarı ile ilgili sorundan kurtulmuş olacaklardır.

Daha önce süt boşaltmada sorun yaşadıysanız, dert etmeyin. Rutin olarak gösterilen zamanlarda süt boşaltmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

- "Süt boşaltmak için en iyi zaman" sabahtır. Sabahları meme genelde doludur. Eğer daha ilk emzirmenin başında süt boşaltma yapılırsa bu iş daha da kolaylaşacaktır. Ya bebeğinizi beslemeden önce tek memenizde ki sütü boşaltın ya da bebeğinizi bir memenizden emzirirken, sonra bebeğinize kalan emzirmeyi sunmadan önce ikinci memenizden süt boşaltınız. Bebek diğer memeden emerken, boşaltmayı yapmak bazı anneler için daha kolaydır.

- İlk günlerde, sabahleyin en az 15 dakika 60-90 ml süt boşaltmanız gerekir. Akşamları ise bu süre 30 dakikaya çıkabilir. Boşaltma zamanlarında sakin ve rahat olun. Buna yaptıkça alışacaksınız ve sizin için oldukça kolaylaşacaktır. Genelde ilk ayın sonunda, çoğu anne sabahları beş dakikada 60-90 ml süt çıkartmaya başlar ve akşam 10'da 10 dakikada 180-240 ml süt çıkartabilir hale gelir.

- Hastanelerde kullanılan tarzda elektrikli dayanıklı "süt boşaltma makinesi" ilk günlerde işinize çok yarar. Bu makinelerin emme gücü bebeğin emme ritmine göre ayarlanmıştır ve süt akışını kolaylaştırır. Eğer her iki memeyi akşam saat 10'da boşaltıyorsanız, her iki memenin aynı anda boşaltılmasını sağlayan bir alet almanız sizin için daha iyi olur. Zamandan kazanmış olursunuz.

- Bazen memelerin daha az süt ürettikleri için akşamları süt boşaltmak daha yavaştır. Rahatlatıcı sıcak bir banyo veya duş süt akışını arttıracaktır. Ayrıca emzirme öncesinde ve esnasında hafifçe memeye masaj yapmak da iyi olur.

- Bazı anneler bebeklerinin resimlerini yanlarında tutmalarnın daha yardımcı olduğunu düşünür. Bazı anneler ise süt boşaltırken ya televizyon seyreder ya da sohbet ederler. Hangisi sizin için iyiyse onu yapın.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
2.02.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bebeği Ne Kadar Emzirmeliyiz?
Bebeği Ne Kadar Emzirmeliyiz?
Bebeği ne kadar emzirmeliyiz? Bir bebek yirmi dakikadan fazla emzirilmemelidir , kendine yeterli miktarı zaten on dakika içerisinde emer. Bazen bebek göğüste yeterli süt olsa da karnı doymadığı halde emmek istemeyebilir, bazen de süt bitmiştir. Eğer göğüste süt azalmış ise göğüs gevşer ve süt git gide incelir , bu durumda emzirmeye diğer göğüs ile devam edilmelidir. Emzirmek...
»» devamını oku »»
Çocuğun Aşırı veya Yetersiz Yediği Nasıl Anlaşılır
Çocuğun Aşırı veya Yetersiz Yediği Nasıl Anlaşılır
Çocuğunuza aşırı ya da yetersiz yedirip yedirmediğinizi nasıl anlarsınız? Bu sorunun cevabı kolay değil. Büyüklerin yiyeceği kadarının yarısını önüne koyun ve gerisini ona bırakın. Sağlıklı bir çocuk önünde yemek dururken aç kalmaz. Tek sorununuz onun fazla yememesinden şikayet etmeniz olabilir. Yaşamak için çok çeşitli yiyeceklere ihtiyaç duyarız. Biri için çok fazla olan...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Yalancı Belirtiler
Bebeklerde Yalancı Belirtiler
Diş Çıkartan bebeklerde yalancı belirtiler: Doktorların hastalıklarla ilgili bilgilerinin günümüzdekinden çok daha az olduğu dönemde, bebeklerde ve çocuklarda görülen pek çok belirti, diş çıkarmaya bağlanıyordu. Günümüzdeyse bu belirtilerin birçoğunun diş çıkarmayla ilgili olmadığı, yani "yalancı belirtiler" oldukları anlaşılmıştır.  Siyah akması: Bebeğin, iki-üç aylıkken...
»» devamını oku »»
Emzirmeye Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli
Emzirmeye Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli
Emzirme Sağlık uzmanları siz ve bebeğiniz için önemli yararları olan emzirmeyi şiddetle önermektedir. Anne sütü bebeğin gelişimi için gerekli olan proteini, yağları ve karbonhidratları doğru miktarlarda içerir. Anne sütü aynı zamanda bebeği mide hastalıklarından, öksürük ve soğuk algınlığından, ve böbrek ve kulak enfeksiyonlarından koruyan antikorlar içerir. Emzirilen...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Diş Çıkartırken Oluşan Sıkıntılar
Bebeklerde Diş Çıkartırken Oluşan Sıkıntılar
Diş çıkartan bebeklerde ne gibi sıkıntılar olur? Bebeğin birinci yılındaki birçok rahatsızlığının ve küçük çocuğun huysuzluklarının, gece uykularının bozulmasının suçu, çoğunlukla dişlere yüklenir. Bebeklerde "ishal, burun akması, mide bulantısı, iştahsızlık, ateş yükselmesi, nedeni açıklanamayan ağlamalar, gece uyanmaları ve genel huysuzluktan" hep dişler sorumlu tutulur....
»» devamını oku »»
Diş Kaşıma Oyuncakları
Diş Kaşıma Oyuncakları
Bebekler için diş kaşıma oyuncakları Eczanelerde çocuğun geveleyerek, kemirerek diş etlerini rahatlatmasını sağlayan çeşitli biçimlerde diş kaşıyıcıları satılmaktadır. Pürüzsüz malzemelerden yapılmış bu kaşıyıcılar, bebeği rahatlatırken, biçimleriyle de onu bir oyuncak gibi eğlendirebilir. Aslında bir değil, birkaç farklı diş kaşıyıcı satın alıp, bebeğe değiştirerek vermeniz...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder