Emzik Seçimi

Kadınlar için Emzirme ve Diş Çıkartma bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Emzik Seçimi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Emzirme ve Diş Çıkartma kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Doğru emzik nasıl seçilir?

Bebeğinizin emziğin vereceği huzura gerçekten gereksinme duyduğunu anladığınızda, emzik seçimine önem verin ve birçok farklı tipte emziği denemeye hazır olun.

Yeni doğmuş bir bebeğin ağzı, bir çoğunkinden daha küçüktür; ama böyle de olsa, bebeklerin çoğu, aşağı yukarı emziklerle aynı büyüklükte olan standart bir biberon memesine ağızlarını uydurabilirler; dolayısıyla, emziğin boyutlarından çok, üstünde durulması gereken, arkasındaki plastik ağızlık bölümüdür.

Yeni doğan bebeğinizin burnunu tıkamaması için, emziğin arkasındaki plastik ağızlık bölümünün küçük olması gerekir. Ama bebeklik dönemini aşmış çocuğunuz için emzik alacaksanız, arkasındaki ağızlık bölümünün, olduğu gibi ağzına sokamayacağı, dolayısıyla da boğulmasına yol açamayacağı kadar büyük olmasına dikkat edin.

"Ortodontik" diye nitelendirilen emziklerin meme başları yassıdır; buna karşılık daha alışılmış çeşitlerin, başları yuvarlaktır. Ortodontik çeşitlerin diş etleri ve dişler için daha iyi olduğu ileri sürülmekle birlikte, bebeğinizin hangisini seçeceğini görmek için her ikisini de denemeniz daha doğru olur. Plastik ağızlığın biçimi, bebeğinizin değil, sizin seçiminize bağlıdır; bununla birlikte, hangisini seçerseniz seçin, havasızlıktan boğulmaya yol açmaması için, üstünde havalandırma delikleri bulunmasına dikkat edin.

Günümüzde emziklerin ağızlıkları çok çeşitli renklerde yapıldığından, geleneksel "erkeklere mavi, kızlara pembe" formülü gibi sınırlandırmalar karşısında kalmazsınız. Fiyatlar ucuzdan çok pahalıya kadar değişir; ama unutmayın, daha pahalısı mutlaka daha iyi olanı demek değildir. Söz gelimi takırtılı sesler çıkaran fantezi süslemeler olan bir emzik almak, hiç de iyi bir fikir değildir. 

Emzik alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Bütün emzikler onaylanmış güvenlik standartlarına uygun olmalıdır. Etiketinde standartları açıkça belirtilmeyen emzikleri sakın almayın. 

Emziğin ağızlığında havalandırma delikleri bulunması, bebeğin burnunun tıkalı olması ya da daha büyük bir çocuğun bütünüyle ağzına alması durumunda son derece önemlidir. Emzikleri biraz olsun yıpranmaları durumunda bile, atın. 

Emzikler, çok küçük bebeklerin boyunlarına asılmamalıdır: Boğazlarına dolanarak boğulmalarına yol açabilirler.

Emzik nasıl kullanılmalı:
Emziğin nerede, nasıl ve ne zaman kullanılacağı konusunda çok kesin kurallar yoktur. Bebeğinizin zevkine bağlı olduğundan, ne zaman isterse o zaman kullanın. Ama bazı temel noktalara uymayı da ihmal etmeyin. Yeni doğmuş bebeğinizin emziğinin, tıpkı biberon memeleri gibi, mikroptan arındırılması gerekir. Biberonların mikroptan arındırılmasında yararlanmış olduğunuz yöntemleri, emziklerde de izleyin. Bebeğiniz parmaklarını ve başka nesneleri sık sık ağzına soktuğu yaşa geldiğinde, artık emzikleri mikroptan arındırmaya gerek kalmaz. Ama kuşkusuz, emziği yere düşünce, mutlaka iyice yıkadıktan sonra yeniden verin.

Kullanılmayan emzikleri hep aynı kabın içinde tutmak, hem temiz kalmalarını sağlar, hem de bebeğiniz yaygarayı bastığında, "emziğini nereye koşmuştum?" diye dört bir yana koşuşturmaktan sizi kurtarır. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
1.05.2014 22:34:06
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Emzik Seçimi
Emzik Seçimi
Doğru emzik nasıl seçilir? Bebeğinizin emziğin vereceği huzura gerçekten gereksinme duyduğunu anladığınızda, emzik seçimine önem verin ve birçok farklı tipte emziği denemeye hazır olun. Yeni doğmuş bir bebeğin ağzı, bir çoğunkinden daha küçüktür; ama böyle de olsa, bebeklerin çoğu, aşağı yukarı emziklerle aynı büyüklükte olan standart bir biberon memesine ağızlarını...
»» devamını oku »»
Diş Çıkarken Merak Edilenler
Diş Çıkarken Merak Edilenler
Diş çıkartmada merak edilen sorular ve yanıtlar: Diş çıkarmanın bebeğin hastalıklara karşı direncini azaltır mı? Bu görüşü destekleyen bilimsel bir kanıt yoktur. Yaygın olan bu söylenti, herhalde birçok hastalığa diş çıkarmanın yol açtığının sanıldığı günlerden kalmış yanlış bir inançtır. Bebeğin diş çıkarması sırasında görülen hastalıkların, diş çıkarmayla aynı döneme denk...
»» devamını oku »»
Genç Anneler Çocuklarını Neden Emzirmek İstemiyorlar?
Genç Anneler Çocuklarını Neden Emzirmek İstemiyorlar?
Genç anneler neden çocuklarını emzirmek istemiyorlar? Anne sütünün faydaları yeni bilinmiyor ama gün geçtikçe daha az anne çocuğunu emziriyor. Bilhassa genç anneler göğüslerinin bozulmasından endişe ettikleri için çocuklarını biberonla beslemeyi tercih ediyorlar. Hamilelik ile emzirme süresi içinde göğüslerinin bozulacağına inanıyorlar ve kendilerini buna hazırlıyorlar....
»» devamını oku »»
Kalıcı Dişler ve Emzik
Kalıcı Dişler ve Emzik
Kalıcı  dişler ve sorunlar Erken diş bakımının bazı basit kuralları:   *Emziğini şurup ya da bala batırmayın  *Onu memeden ya da biberondan kesmeye, tatlı değil, lezzetli besinlerle başlayın  *İlk birkaç dişi çıkar çıkmaz, diş temizliğine başlayın  *İki yaşından başlayarak ona diş fırçası kullanmayı öğretin  *Üç yaşından başlayarak, düzenli aralıklarla diş doktoruna kontrole...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Yalancı Belirtiler
Bebeklerde Yalancı Belirtiler
Diş Çıkartan bebeklerde yalancı belirtiler: Doktorların hastalıklarla ilgili bilgilerinin günümüzdekinden çok daha az olduğu dönemde, bebeklerde ve çocuklarda görülen pek çok belirti, diş çıkarmaya bağlanıyordu. Günümüzdeyse bu belirtilerin birçoğunun diş çıkarmayla ilgili olmadığı, yani "yalancı belirtiler" oldukları anlaşılmıştır.  Siyah akması: Bebeğin, iki-üç aylıkken...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Süt Dişleri
Bebeklerde Süt Dişleri
Diş çıkarma konusundaki gerçek nedir?  Bebeklerin diş çıkarma sıkıntılarını dindirmek için anneler neler yapabilir?  Süt dişleri Süt dişleri, yani çocuğun ilk dişleri , yaşamının ilk birkaç ayından başlar ve üçüncü yaşın ortalarına kadar çıkmayı sürdürürler. Üç yaşının ortalarında, çocuğun süt dişleri, takım halinde tamamlanmış olur. bebeklerin diş çıkarması kabaca aynı...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder