Evde Tasarım, Suni Deri Mont Süsleme

Kadınlar için Örgü bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Tasarım, Suni Deri Mont Süsleme hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Örgü kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde suni deri mont süleme
Daha önce "Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim" adlı makalemde gerçek deri ve L beden olan montumu, küçültüp sil baştan süsleyerek dikmiştim. Bu makalemde benzer şekilde ama bu sefer suni deri montumu sadece süsledim.

Yaklaşık 2 sene önce çok beğenerek aldığım ancak üzerimde düşündüğüm şekilde durmayan "suni deri montumu" biraz hareketlendirmek istedim. Renginin kırık beyaz olması ve yakanın çap kapanması montu biraz kullanışsız yapıyor. Önü açık giymek istesem, yakanın ağırlığından ve yaka kesiminden öne düşüyor ve arka bel kısmı havada kalıyor. Bu da hoş olmayan bir görüntü yaratıyor. Hem o gürüntüyü daha şık hale getirmek, hem de hareketli ve daha renkli bir montum olmasını istediğimden malzemelerimi, montumu alıp, kollarımı sıvadım ve işe başladım.

Suni deri mont süsleme için gerekli malzemeler
- Süslemek için "suni veya gerçek deri mont". Ben "suni deri mont" kullandığımdan deri olarak belirtiyorum ama siz aynı uygulamayı kumaş, kaşe, kot, saten veya benzeri tarzda, kumaştan mont, kaban, ceket ve benzeri eşyalarınıza da uygulayabilirsiniz. 

- Kullandığınız eşyanız için uygun olduğunu düşündüğünüz içinizden gelen her türlü süsleme malzemeleri. Kot kumaşlar, kurdeleler, iplikler, boncuklar, danteller benzeri bir çok malzeme olabilir. Tamamen sizin zevkinize ve tercihinize bağlı.

- Dikiş makinası, makas, toplu iğne, dikiş iğnesi

Suni deri montumu nasıl süsledim?
- İşe yakalardan başladım. Sarı renkli enli Buldan dantelini, her iki yakanın da dış kısımlarına diktim. Aynı dantelden kol ağızlarına da diktim. Dikiş makinasını sadece sarı dantelleri dikmek için kullandım, sonrasındaki bütün süslemeleri elimde diktim. Montun içinde astar olduğundan ve makina kullanırsam formunu bozacağımdan mecbur elde dikmek zorunda kaldım. Ama sizin süslemde kullanacağınız montunuz makinada dikime uygun ise elde uğraşmayın derim, oldukça zor oluyor çünkü. "Yapay deri" olması işimi bir parça kolaylaştırdı aslında, gerçek deriye göre yapay deriye dikiş iğnesi çok daha kolay batıyor. Sadece içindeki astarı da dikmemeye dikkat etmek gerekiyor.

- Cep kenarlarına, şal desini kumaştan kestiğim parçaları elimde diktim. Aynı kumaştan iki tane uzun ve bir parmak kalınlığında parça daha kesip, onları yakadaki sarı dantellerin ortasından geçirdim. Gene aynı kumaştan bu defada kol kenarındaki sarı danteller için parça kesip geçirdim. Bu şekilde cep kenarları ile bir uyum sağlamış oldum.

- Şal deseni kumaşı çok sevdim ve tekrar uzun bir parça kestim. Bu defa iki parmak eninde kestim. Bu parçayı da montumun etek ucundaki kemer kısmının tam ortasından diktim. Bu şekilde takım tamamlandı. 

- Kol kenarlarında bir boşluk olduğunu düşündüm ve parça malzemelerin arasından elime geçen, ince kahverengi danteli, boşluk olduğunu düşündüğüm kısımlara elimde diktim. Dikmek için yumak ipi ve hardal rengini kullandım.

- Montumun ön tarafındaki işimi son olarak, yaka kenarlarına diktiğim sarı dantellerin yanlarına bir parmak kalınlığında kestiğim kot parçaları dikerek sonlandırdım.

- "Montun sırt kısmını süslemeye" gelince; İlk önce tam bel ortasına geniş cam göbeği yeşili danteli elimde dikkatlice diktim.

- Omuzları kaplayan kısıma montun, omuz ortasında olan parçanın şekline uygun kestiğim kot parçasını renkli yumak ipleri kullanarak elimde döne döne diktim ve diktiğim kotun uçlarını hafif saçaklandırdım.

- Son olarak sırt kısmına diktiğim dantelin üzerine de, parmak kalınlığında kestiğim kot şeritleri diktim ve montumun süslemesini bitirdim.

Sabah saat 09:00 gibi başladığım işi 16:50 gibi nerede ise hiç kalkmadan bitirebildim. Dikiş makinasını kullanabilseydim çok daha çabuk biterdi ancak elde olunca ve kafadan yaptıkça bir şeyler tasarlayınca biraz fazla zaman aldı. Olan bir şeyin aynısını yapmak, tasarım yapmaktan çok daha kolay. İşi keyifli kılan da zaten bu şekilde kendi tasarımlarımızı yapıyor olmamız. Sormak istediğiniz bir nokta olursa yardımcı olurum. Hepinize şimdiden kolay gelsin.

Gerçek deri montumu nasıl ufaltıp süslediğimi görmek için tıklayınız: Evede Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim

Yapan ve yazan: enpratikkadin
9.2.2016 Salı Saat: 18:26

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
9.02.2016 00:00:00
Yorum sayısı
1
İlgili Makaleler
Çarık Modelli Patikler
Çarık Modelli Patikler
Çarık modeli değişik örgü patikler El örgüsü birbirinden "farklı ve değişik patik modelleri" ile artık soğuk kış aylarında ayaklarınız sıcacık olacak. İsterseniz patik olarak ya da isterseniz de biraz daha boyunu uzun örerek çizme veya bot modelinde, ya da çarık modelinde örebileceğiniz şık ve güzel "patik, çarık ve bot modelli örgü patikleriniz" ayaklarınızı sıcak tuttuğu...
»» devamını oku »»
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz renk penye süsleme Pazardan beş liraya aldığım XL beden gri ve tek renk penyeyi , bir süre bekledikten sonra süslemeye karar verdim. Kafamda nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sadece belirgin olan, baykuş yapmak istediğimdi. Penyeyi ve elimin altında ve kolayda olan malzemeleri salonun ortasına döktüm. Ufak bir göz gezdirmeden sonra kafamda yavaş yavaş...
»» devamını oku »»
Erkek Hırka ve Kazak Modelleri
Erkek Hırka ve Kazak Modelleri
El örgüsü erkek kazak ve hırka modelleri Örgü örmek her daim keyifli bir iştir. Ve keyifli olduğu kadar da uğraştırıcı. Her şekilde ve her modelde örgüler her zaman yapılmıştır. Farklı yerlerde ve farklı alanlarda örgüden yapılmış bir çok eşya ya da benzeri şeyler karşımıza çıkar. Örgü yapmak bazen zor, bazen kolaydır. Ve bu zorluk kategorisinde en zorlarından biri de erkek...
»» devamını oku »»
Evde Tığ ile Ayakkabı Yapımı
Evde Tığ ile Ayakkabı Yapımı
Evde çarık modeli tığ işi ayakkabı yapımı Herkesin ayakkabılığında eskittiği ya da aldıktan sonra giyemediği, ayakkabı ya da terlik benzeri şeyler vardır. Onlar ya atılmayı bekler, ya da yeni sahibini. Aynı durum benim içinde geçerli elbet. Kimisine eskimesine rağmen doyamadığım halde, kimisine ise bakınca neden almışım diyebiliyorum. Eski ayakkabı tabanından çarık modeli...
»» devamını oku »»
Plaj Şapkası Nasıl Örülür
Plaj Şapkası Nasıl Örülür
Evde kurdele ve ipten plaj şapkası örme Yazın sıcak aylarında, güneş tepeden yüzümüze vurunca, başımızı sokacak veya yüzümüzü ve kafamızı koruyacak gölgelik ararız. Özellikle sahil kenarlarında bu durumda en büyük yardımcımız şapkalardır. Yazın her yerde renk renk plaj şapkaları görmek mümkündür.  Bende yeğenime plaj şapkası örmek istedim ve hemen işe koyuldum. Tığ ile çocuk...
»» devamını oku »»
Artık İplerden Hırka ve Yelek Süsleme
Artık İplerden Hırka ve Yelek Süsleme
Mor yelek süslemesi ve evdeki artık iplerden salaş hırka modeli Annemin kendisine ördüğü ve benim görür görmez bayılıp, bu benim olmalı dediğim mor yelek . Benim olmalı fikri kafamdan geçtikten sonra hemen eyleme geçip, düşüncemi gerçekleştirdim. Mor yelek artık benim. Bir süre sade şekilde kullandığım yeleği, her giydiğimde ve aynaya her baktığımda, bir şeylerin eksik...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :Suna
( Cevap Yaz )
25.02.2016 06:54:15
Elinize sağlık çok güzel olmuş. benimde giymediğim benzer tarzda montlarım var. bu süslemeyi bütün gerçek deri veya suni deriler üzerinde yapabilirmiyiz? Açıkcası ben biraz tedirgin oldum yapmak istediğimde. sizinde belirttiğiniz gibi suni derilerin çok kolay deforme olma ve yırtılma riski var. makine iğnesinin bile battığı noktaların kesilme riski var. bana bu konuda fikir verirseniz sevinirim.
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder