Bunları Biliyor muydunuz?

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bunları Biliyor muydunuz? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
İş yeri ve çevrenizde geri dönüşüm
- Ofislerden çıkan çöpün % 50'sinden fazlası geri dönüşebilir nitelikte kağıttır.

- Bir ton kağıt elde etmek için iki ağaç kesiliyor. 240 litre su ve 4700 kilovat saat enerji harcanıyor. Oysa kağıdın yeniden değerlendirilmesi 180 litre su ve 2750 kilovat saat enerji gerektiriyor.

- Geri dönüştürme enerji tasarrufu sağlar. Hava kirliliğini % 20, su kirliliğini % 50 azaltır.

- Bir tek meşrubat kutusunu geri dönüştürmek, bir televizyonu 3 saat çalıştırmak için yeterli enerji tasarrufu sağlamak anlamına gelir.

Doğa ve Çevrenizde neler oluyor
- Doğaya bıraktığımız plastik atıklar 450 yıl bozulmadan kalır.

- Kullandığınız pilleri doğaya bırakmayın, pillerin içinde doğaya zararlı kurşun bulunmaktadır.

- Dünyada her gün ortalama 25.000 kişi sağlıksız su kullanımı yüzünden ölmektedir.

- Bir kayın ağacı 64 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılar.

- Ozon tabakasının incelmesinin baş sebebi kloroflorokarbon (cfc) adlı kimyasal maddedir. Bu madde klimalarda ve buzdolaplarında kullanılır. Atmosfere bırakılan bir tek cfc molekülü yüz yıl boyunca orada kalır ve yüz bin ozon molekülünü yok eder. Ozon tabakasındaki her % l'lik azalma cilt kanserini % 2-5 oranında artırmaktadır ve önümüzdeki yıllarda ozon tabakasının % 2-12'si yok olacaktır.

Aracınızın Çevreye Etkisi
- Benzin yandığı zaman, duman ve asit yağmuruna neden olan zararlı gazlar üretir. Bir insan günde 15 m3 hava solurken bir motorlu taşıt bu havayı 10 dakikada solunmaz kılmaktadır.

- Saatte 100 km hızdan her 10 km'lik fazla hız için arabalar yakıtın %10 daha fazlasını harcarlar. İyi ayarlanmış bir motor % 9 daha az yakıt harcar.

- Katalitik konvektörler egzoz gazındaki kirletici miktarını % 90 oranında azaltmaktadır.

- Havası normalin altında olan lastikler % 5 daha fazla yakıt harcamanıza neden olur.

- Otomobilinizi hortumla yıkarken 550 litre su harcarsınız.

Evde çevre ve doğaya destek için dikkat edilmesi gerekenler
- Stand-by'da duran bir televizyon, çalıştığı zaman harcadığı enerjinin % 10-15'ini harcar.

- Dip çapı ocakla uyumlu olmayan, dibi yuvarlak ve ateşe göre çok büyük ve küçük olan tencereler %40 enerji kaybına neden olur. Çelik tencereler emaye tencerelere göre % 35 tasarruf sağlar.

- Damlayan musluklar, ayda yaklaşık 900 litre suyun boşa gitmesine neden olur. Bu da yaklaşık 2-5 küvet su dolusu demektir.

- Akıtılan suyun her 3 dakikası 1 kilovat saat enerji demektir. 1 kilovat saat enerji ile hiç durmadan 150 saat kaset dinleyebilir veya 17 saat süreyle 60 vatlık bir ampulü yanık bırakabilirsiniz.

- Çamaşırlarınızı ılık suda yıkayın ve soğuk suda durulayın. Bu uygulama %50 enerji tasarrufu sağlar. Kaynatılan çamaşırları 90 derece yerine 60 derecede, diğerlerini ise 60 derece yerine 30 derecede yıkamanız halinde bile sağlayacağınız enerji tasarrufu %8'dir.

- Buzdolabı 25 derecelik bir mutfakta, 20 derecelik bir mutfağa göre % 20 oranında daha fazla enerji tüketir.

Bunları Biliyor muydunuz?

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
17.03.2015 14:51:59
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Ayağınız Vuran Ayakkabılara Son
Ayağınız Vuran Ayakkabılara Son
Ayakkabınız ayağınızı vuruyorsa ne yapmalı? Çoğunlukla, yeni alınan bir ayakkabı, daha ilk giyişte ayağı vurur. Birkaç kez giydikten sonra da gevşer ve vurmaz. Ama, her yeni aldığınız ayakkabının ayağınızı vurduğunu düşünürseniz , vay zavallı ayaklarımızın haline. İlerde bu izler kalır, hatta ayaklarda derinin sertleşmesine neden olur. Bu yüzden de yeni aldığınız ayakkabının...
»» devamını oku »»
Kötü Kokulardan  ve Kemirgenlerden Kurtulmanın Yolları
Kötü Kokulardan ve Kemirgenlerden Kurtulmanın Yolları
Fareleri kaçırmak için : Püf noktası: Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun. Mangal ızgaranızı temizlemek zordur : Püf noktası: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz. Boya kokusunu gidermek için : Püf noktası: İki büyük baş soğanı soyup...
»» devamını oku »»
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar Kağıdını Temizlemenin Pratik Yolu
Duvar kağıdının üzerinde kalan izler nasıl çıkar? Duvar kağıdı üzerindeki kurşun kalem, parmak izi ve kir lekelerini, silmeye kalkışmayın. Normal, temiz bir silgiyle silerek kurtulabilirsiniz bunlardan. Yağlı izleri ise, daha başka bir yöntemle çıkarabilirsiniz. Üzerine kurutma kağıdı tuttuktan sonra, bunun da üzerinden sıcak ütüyle geçersiniz, lekeler kaybolur.
»» devamını oku »»
Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulmanın yolu Buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız. Bunu önlemek için, küçük bir tabağa üç dört limon dilimi koyun ve buzdolabının en alt gözüne yerleştirin. Ancak her sabah dilimleri yenilemeyi unutmayın.
»» devamını oku »»
Camlar Nasıl Pırıl Pırıl Olur
Camlar Nasıl Pırıl Pırıl Olur
Camlarınızı nasıl silmelisiniz? Pencere camlarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız , yarım şişe alkolü amonyakla doldurun. Tozunu aldığınız camlara bu karışımdan püskürtün ve pamuklu bir bezle bir güzel silin. Amonyak camdaki yağlı lekeleri alacak, alkol ise kısa sürede kurutacaktır. Camlarınızın temizliği ile övünmek istiyorsanız önerimize kulak verin. Yalnız...
»» devamını oku »»
Limonu Nasıl Kesmeli
Limonu Nasıl Kesmeli
Limon az kullanılacak ise nasıl kullanılmalı Limonun tümünü kullanmayacaksanız, bunu ortadan kesmeniz doğru olmaz, limona yazık etmiş olursunuz. Birkaç damla suyu için kürdanla limonu delip kabuğunu kaldırın ve limonu buradan sıktıktan sonra kabuğunu kürdanla tekrar kapatın. Böylelikle bu limonu birçok defalar kullanmış olursunuz.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder