Bunları Biliyor muydunuz?

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bunları Biliyor muydunuz? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
İş yeri ve çevrenizde geri dönüşüm
- Ofislerden çıkan çöpün % 50'sinden fazlası geri dönüşebilir nitelikte kağıttır.

- Bir ton kağıt elde etmek için iki ağaç kesiliyor. 240 litre su ve 4700 kilovat saat enerji harcanıyor. Oysa kağıdın yeniden değerlendirilmesi 180 litre su ve 2750 kilovat saat enerji gerektiriyor.

- Geri dönüştürme enerji tasarrufu sağlar. Hava kirliliğini % 20, su kirliliğini % 50 azaltır.

- Bir tek meşrubat kutusunu geri dönüştürmek, bir televizyonu 3 saat çalıştırmak için yeterli enerji tasarrufu sağlamak anlamına gelir.

Doğa ve Çevrenizde neler oluyor
- Doğaya bıraktığımız plastik atıklar 450 yıl bozulmadan kalır.

- Kullandığınız pilleri doğaya bırakmayın, pillerin içinde doğaya zararlı kurşun bulunmaktadır.

- Dünyada her gün ortalama 25.000 kişi sağlıksız su kullanımı yüzünden ölmektedir.

- Bir kayın ağacı 64 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılar.

- Ozon tabakasının incelmesinin baş sebebi kloroflorokarbon (cfc) adlı kimyasal maddedir. Bu madde klimalarda ve buzdolaplarında kullanılır. Atmosfere bırakılan bir tek cfc molekülü yüz yıl boyunca orada kalır ve yüz bin ozon molekülünü yok eder. Ozon tabakasındaki her % l'lik azalma cilt kanserini % 2-5 oranında artırmaktadır ve önümüzdeki yıllarda ozon tabakasının % 2-12'si yok olacaktır.

Aracınızın Çevreye Etkisi
- Benzin yandığı zaman, duman ve asit yağmuruna neden olan zararlı gazlar üretir. Bir insan günde 15 m3 hava solurken bir motorlu taşıt bu havayı 10 dakikada solunmaz kılmaktadır.

- Saatte 100 km hızdan her 10 km'lik fazla hız için arabalar yakıtın %10 daha fazlasını harcarlar. İyi ayarlanmış bir motor % 9 daha az yakıt harcar.

- Katalitik konvektörler egzoz gazındaki kirletici miktarını % 90 oranında azaltmaktadır.

- Havası normalin altında olan lastikler % 5 daha fazla yakıt harcamanıza neden olur.

- Otomobilinizi hortumla yıkarken 550 litre su harcarsınız.

Evde çevre ve doğaya destek için dikkat edilmesi gerekenler
- Stand-by'da duran bir televizyon, çalıştığı zaman harcadığı enerjinin % 10-15'ini harcar.

- Dip çapı ocakla uyumlu olmayan, dibi yuvarlak ve ateşe göre çok büyük ve küçük olan tencereler %40 enerji kaybına neden olur. Çelik tencereler emaye tencerelere göre % 35 tasarruf sağlar.

- Damlayan musluklar, ayda yaklaşık 900 litre suyun boşa gitmesine neden olur. Bu da yaklaşık 2-5 küvet su dolusu demektir.

- Akıtılan suyun her 3 dakikası 1 kilovat saat enerji demektir. 1 kilovat saat enerji ile hiç durmadan 150 saat kaset dinleyebilir veya 17 saat süreyle 60 vatlık bir ampulü yanık bırakabilirsiniz.

- Çamaşırlarınızı ılık suda yıkayın ve soğuk suda durulayın. Bu uygulama %50 enerji tasarrufu sağlar. Kaynatılan çamaşırları 90 derece yerine 60 derecede, diğerlerini ise 60 derece yerine 30 derecede yıkamanız halinde bile sağlayacağınız enerji tasarrufu %8'dir.

- Buzdolabı 25 derecelik bir mutfakta, 20 derecelik bir mutfağa göre % 20 oranında daha fazla enerji tüketir.

Bunları Biliyor muydunuz?

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
17.03.2015 14:51:59
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Sütün Gün Işığında Kalmasının Zararları
Sütün Gün Işığında Kalmasının Zararları
Sütün gün ışığında bırakılmasının zararı var mı? Gün ışığı süt için çok zararlıdır . Çünkü sütün içindeki vitamini öldürür. Bu yüzden sütünüzü aldığınız gün hemen kullanın. Yok eğer fazla sütünüz varsa bunu karanlık yerlerde tutma yoluna gidin. Sütü saklarken mutlaka ağzını da kapatın çünkü yakındaki diğer yiyeceklerin kokusunu çok çabuk alır. Ayrıca sütü fazlaca kaynatmak...
»» devamını oku »»
Çivi Çakarken Elinizi Nasıl Korursunuz
Çivi Çakarken Elinizi Nasıl Korursunuz
Çivi çakarken elinizi nasıl korursunuz Çok küçük çivileri duvara çakmak oldukça zordur. Ancak çivi çakarken elinizi çekiçten korumanız için size bir önerimiz var. Çiviyi önce beyaz bir kartona batırın ve çiviyi kartonun altından tutarak çakın. Böylece beyaz kartonun üzerinde çok daha belirgin olan çivinin başını kolaylıkla görebilecek ve çekici elinize vurma tehlikesini de...
»» devamını oku »»
Altın Nasıl Temizlenir?
Altın Nasıl Temizlenir?
Altınları Temizlemek İçin Ne Yapmalıyız? Bir litre suya 15 gram sabun rendesi ve 100 gram amonyak ilave edin. Temizlemek istediğiniz altın eşyalarınızı bu karışımın içinde yarım saat kadar bırakın. Sonra, soğuk suyla çalkalayın ve bir deri parçasıyla temizleyin. Altınların temizlendiğini göreceksiniz. Benzer Makaleler Kötü Kokuları Gidermenin püf Noktaları En Pratik Mutfak...
»» devamını oku »»
Yumurta Sarısı Uzun Süre Nasıl Saklanır
Yumurta Sarısı Uzun Süre Nasıl Saklanır
Yumurtanın sarısı nasıl saklanır? Bazı tatlılarda sadece yumurta akı kullanılır. Tabii sarısının kalması bozulması üzücüdür. İşte böyle bir durumda yumurtanın sarısını uzunca bir süre saklamak isterseniz, bunu bir fincana koyun ve üzerine, fincanın ağzına kadar soğuk su doldurun. Bu durumda bekleyen yumurta sarısı günlerce bozulmadan saklanabilir. Benzer Makaleler Çatlayan...
»» devamını oku »»
Evde Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Çıkar
Evde Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Çıkar
Çaydanlığın kirecini evde nasıl çözersiniz? Kireçlenen çaydanlıkları eski haline getirmek için, üç ayrı öneri: - Çaydanlığın yarısına su, yarısına sirke koyarak kaynatın. Bir süre kaynadıktan sonra ateşten indirip, sabaha kadar bekletin. - İçine su koyarak, yaklaşık bir gün, buzdolabında bekletin. Kireç soğuktan etkilenip kabaracaktır. - En iyisi, daha çaydanlığınız kireç...
»» devamını oku »»
Küf Lekesini Çıkarmanın Pratik Yolu
Küf Lekesini Çıkarmanın Pratik Yolu
Küf lekesi nasıl çıkar? Küf lekesini , hafif ıslattıktan sonra, üzerine tuzlu limon karışımı sürüp, güneşte bekleterek çıkarabilirsiniz. Derilerde ise küf lekesi su, ispirto, ve bir süngerin yardımı ile çıkarılabilir.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder