Tansiyon Aleti Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tansiyon Aleti Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Tansiyon aleti seçerken nelere dikkat etmeli?

Düzenli olarak tansiyonunuzun ölçülmesi gerekiyorsa, evinizde bir tansiyon aleti almadan önce seçeceğiniz aletin hem kesin ölçüm yapmasına hem de kolay kullanılabilmesine dikkat etmelisiniz. 

Civa sütunlu tansiyon aletleri (doktor muayenehanelerinde bulunan tipte aletler) en kesin ölçüm yapan araçlardır. Ancak bu tip cihazlarda ve mekanik göstergeli aletlerde bir stetoskop kullanmak gerekir. 

Elektronik tansiyon aleti modellerinde stetoskop gerekmez. Bileğinize taktığınız manşonda bulunan bir mikrofon kan basıncınızı ölçer ve sonucu (genellikle kalp atım hızıyla birlikte) ekranda görebilirsiniz. Parmaktan ölçüm yapan cihazların kullanımı daha kolay olmakla birlikte bunların güvenilirlikleri daha azdır. 

Uygun manşon seçin. Birçok aletin standart boyda, şişirilebilir manşonları vardır. Kolunuz çok kalın veya çok inceyse manşonun kolunuza tam oturmasına dikkat edin. Manşonun kola uygun olmaması, ölçümün kesinliğini azaltacaktır. 

Yeteneklerinizi dikkate alın: Aletin dijital göstergesi kolayca okuyabileceğiniz büyüklükte olsun. Stetoskoplu modellerde stetoskoptan gelen sesleri işitebiliyor musunuz? Manşonu pompayla kolayca şişirebiliyor musunuz? 

Tansiyon aleti satın almadan önce test edin: Aletle ölçüm yaparak doktorunuzun yaptığı ölçümle karşılaştırın. 

tansiyon aletinin kesinliğini kontrol edin: Altı veya 12 ayda bir, aleti doktorunuzun muayenehanesine götürerek onun aleti ile sizinkinin ölçümünü karşılaştırın.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
9.12.2014 07:47:15
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Diyabet Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Diyabet Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Diyabet riski neden artar, nasıl azaltılır? "Sizde şeker hastalığı var." Doktorlar bu kısa ve net cümleyi her yıl daha fazla kullanmak zorunda kalıyorlar. İlginçtir ki bu hastaların yarısı, şeker hastası olduklarının bile farkında değil. Çünkü şeker hastalığı semptomları yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve bu nedenle başlangıçta hastalığı saptamak kolay olmuyor. Oysa şeker...
»» devamını oku »»
Grip Aşısı Öncelikle Kimlere Yapılmalıdır
Grip Aşısı Öncelikle Kimlere Yapılmalıdır
Grip aşısı neden  ve kimlere yapılır? Her yıl yaz mevsimi sona erdiğinde hekim ve hastaların kafasını grip aşısının gerekli olup olmadığı sorusu kurcalamaya başlar. Kimin aşılanması gerektiği yönünde artık kesin kriterler bulunmaktadır. Grip aşısı, influenza enfeksiyonundan %80 oranında korunma sağlamakta veya en azından semptomları hafifletmektedir.  Grip aşısı kimlerde...
»» devamını oku »»
Soğuk Algınlığına En Etkili İlaç
Soğuk Algınlığına En Etkili İlaç
Soğuk algınlığına en etkili ilaç nedir? Soğuk algınlığına karşı en iyi ve etkili ilaç , ev ilacıdır. Bu da süt ve baldır. Ancak bu konuda size bilmediğiniz bir şeyi söyleyelim. Bal 40 derecenin üstünde kaynadığı zaman yararlı etkisini kaybeder bu durumda da sütü tatlandırmaktan başka işe yaramamış olur. Bu nedenle sütü ısıttıktan sonra balı ilave etmelisiniz.
»» devamını oku »»
Hamilelikte Spor
Hamilelikte Spor
Hamilelikte Spor yapmak Elinize örgü alıp oturmanın sırası değil! Spor yapın. Yürümek ve yüzmek hamilelik sırasında yapabileceğiniz en güzel sporlardır. Ağır şeyleri kaldırmak düşüklere sebep olurmuş! Bunlar aslı olmayan laflardır. Ağır kaldırırken ters bir hareket yaparsanız sırtınız ağrır o kadar. Ağır kaldırırken çömelipde kaldırın. Sırtınızı dik tutmaya çalışın....
»» devamını oku »»
Diş Eti Hastalıkları ve Sebepleri
Diş Eti Hastalıkları ve Sebepleri
Diş eti hastalıklarının oluşmasındaki faktörler nelerdir? Diş eti iltihabı (piyore) nedir? Periodontitis ya da halk arasında bilinen adı ile 'piyore' dişleri saran kemik ve diş eti dokularının iltihabıdır. Dişler ağız içinde görebildiğimiz kron kısmı ve çene içine gömülmüş 'kök'ten oluşmuştur. Kökler kemik için de ince lifler yardımı ile tutunmaktadır. Bunun yanında çene...
»» devamını oku »»
Ayak Bakımı ve Sağlığımız
Ayak Bakımı ve Sağlığımız
Ayak Bakımının Sağlığımız İçin Önemi  Yaz aylarında sıcak ve nemli ortamda bakımsız kalan ayakların parmak aralarında kolayca ortaya çıkan mantar hastalığı kaşıntı, kızartı, kabarcıklar ve deri soyulmasıyla kendini belli eder. Yazın sürekli kapalı ayakkabı giymek, ayak temizliğine özen göstermemek ve ayakları uzun süre ıslak ve nemli bırakmak ayakta mantar hastalığının daha...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder