Saç Dökülmesini Engelleyen Püf Noktalar

Kadınlar için SAÇ BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Saç Dökülmesini Engelleyen Püf Noktalar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAÇ BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Saçların dökülmesini engellemek için neler yapılmalı?
Saç bakımından önce saçın sağlıklı olması çok önemlidir. Sağlık saç denilince aklımıza ilk gelen her zaman gür, uzun ve ya kısa ve parlak saç olur. Ancak şu asla unutulmamalıdır ki, saçların yapısında genetik faktörlerin ve bir takım rahatsızlıklar sonucu kullanılan ilaçların etkisi vardır. Sağlıklı beslenme ve bol su tüketimi saçların canlı ve parlak görüntüsünü en fazla değiştiren faktörlerdir. Bunların haricinde dikkat edilmesi gereken başka hususlarda vardır. 

Sağlıklı ve dökülmeyen saçlar için öneriler:
- Saçlarınızı çok sık yıkamayın. Bu saç derinizin kurumasına ve bir süre sonra saçlarınızın cansız ve bakımsız görünmesine sebep olur. Kuruyan saç derisinde saçların tutunması da oldukça zayıflar.

- Özellikle ince telli saça sahip bayanlar, şampuanlama ardından saç kremi uygulamasınlar.Saç kremi dökülme oranını arttıran en önemli faktörlerden birisidir. Kalın telli saç yapısına sahip bayanlar ise mümkün olduğunca az ve uçlara uygulamaya özen göstersinler.

- Saçları her zaman nemli tutmak, saçın sağlıklı uzaması için önemlidir. Bundan dolayı banyo sonrası saçlarınıza tercihinize göre isterseniz yaşken isterseniz de kuruttuktan sonra mutlaka saç yapınıza uygun bir besleyici yağ ile ekstra nem sağlayın. 

- Saç diplerine uygulanacak düzenli masaj da, kıl köklerindeki kan dolaşımını hızlandıracağı için, saçlarınızın hem daha sağlıklı olmasını sağlayacak hem de dökülme olayını minimize edecektir. 

- Haftada bir ya da ayda bir, evde kendi uygulayacağınız ve ya kuaförünüzün size uygulayacağı saç bakım kürleri ile de saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

- Mümkün olduğunca saç boyalarını diplere uygulamayın. İlla uygulamanız gerekiyorsa da mutlaka ama mutlaka organik olan, saça en az zarar verecek olan boyaları tercih edin.

- Saçlarınız ile çok fazla oynamayın. Her gün tarayacaksanız bir defa nemlendirip tarayın ve şeklini verip bırakın. Çok fazla saç ile oynamak ya da kuru taramak, saçları yıprattığı gibi gün içerisinde normalden çok daha fazla saç teli kaybetmenize sebep olur.

- Fön, maşa, perma, röfle..vb işlemleri olabildiğince az yaptırmaya dikkat edin. Özellikle fönde saç diplerinin gereğinden fazla sıcak ısıya maruz kalıyor olması, saç uçlarını yaktığı gibi, saç köklerini de yakacaktır. Bu da zaman içerisinde belli bölgelerde saç çıkmamasına sebep olur.

- Ve en önemlisi başta da belirttiğimiz gibi, alkol, sigara, ve kafein tarzı zararlı içeceklerden uzak durup, yediğimiz gıdalara özen göstermeliyiz. En sağlıklı bakım hem içeriden hem dışarıdan yapılan bakımdır. 

Uygulayan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
11.01.2015 08:30:23
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Daha Parlak Saçlar
Daha Parlak Saçlar
Saçınızı daha parlak olması için ne yapmalı? Saçlarınızın daha parlak bir görünüme kavuşması ve kepek sorunu yaşamamak için; - Haftada 1 kez elma sirkesi kürü uygulayabilirsiniz. Saçlarınızı hafifçe ıslatıp elma sirkesini saç diplerine ve uçlarına bolca sürüp yedirin. Saçınıza sıcak havlu sarıp 1 saat bekletin. Sürenin sonunda saçınızı yıkayıp durulayın. - Hafta da bir veya...
»» devamını oku »»
Sığır İliğinin Saçımda Yaptığı Değişimler
Sığır İliğinin Saçımda Yaptığı Değişimler
Altı aylık düzenli uygulama sonrası, sığır iliğinin (kemik iliği) saçıma faydaları Temmuz 2014 de başladığım sığır iliği saç bakım maskesini, altı aylık düzenli uygulama sonrası 30.12.2014 de sonlandırdım. Her hafta belirlediğim bir gün, düzenli olarak, sığır iliği yağı ve yaptığım hindistan cevizi yağı karışımını benmari usulü, bir çay bardağı ya da benzeri bir şeyde...
»» devamını oku »»
Evde Yıpranmış Saç Maskesi Tarifi
Evde Yıpranmış Saç Maskesi Tarifi
Yıpranmış Saçlar İçin Maske 2 yemek kaşığı fındık yağı 1 ampul B vitamini 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı 1 tatlı kaşığı elma sirkesi Yıpranmış saçlar için maske yapımı Malzemeler karıştırılır. Saç köklerinden başlanarak uçlarına doğru yedirilir. Üzeri bone ya da streç filmle kapatılır ve 20 dakika bekletildikten sonra saçtan arındırılır. Yağ maskelerini saçtan kolay çıkarmak...
»» devamını oku »»
Sığır İliği ile Saç Uzatma Maceram
Sığır İliği ile Saç Uzatma Maceram
Saçı sağlıklı ve hızlı uzatmanın yolları (sığır iliği hindistan cevizi yağı, zeytin yağı ) Selam kızlar.. Bir çok yerde okuduğum ve gördüğüm saç uzatma yöntemini bu gün bende uyguladım. ( 27.7.2014 ) Bahsettiğim yöntem hepinizin bildiği sığır iliği (kemik iliği) ile yapılan saç bakım kürü . Aranızda da mutlaka deneyenler olmuştur. Detaylı anlatıma başlamadan şunu belirtmek...
»» devamını oku »»
Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin
Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin
Sağlıklı ve güçlü saçlar için evde saç bakımı - Elma sirkesi saçlarınızın daha parlak ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır. Bu tarifi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz. - Saçlarınızı hafif bir şekilde ıslatıyorsunuz, elma sirkesini saç köklerine ve uçlarına fazlasıyla sürüp yedirin. Saçınızı sıcak bir havlu ile sarıp 1 saat bekleyiniz. Sonunda şampuanla yıkayınız....
»» devamını oku »»
Vücut Tipinize Göre Saç Modelleri
Vücut Tipinize Göre Saç Modelleri
Vücut Tipinize Göre Saç Modelleri Nasıl Olmalıdır En uygun saç modelini seçerken vücut tiplerine de bakıldığını biliyor muydunuz? Nasıl olduğunu biz size anlatalım! Kıvrımlı, dolgun ve kum saati şeklinde vücut yapısına sahipseniz saçlarınızın şekli nasıl olmalı Eğer kıvrımlı bir vücudunuz varsa, dümdüz saçlar size çok yakışmayacaktır. Özellikle kiloluysanız saçlarınızı...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder