Sinameki (Leguminosae)

Kadınlar için BİTKİLER ve FAYDALARI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Sinameki (Leguminosae) hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BİTKİLER ve FAYDALARI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
SİNAMEKİ
Cassia senna L. (Leguminosae)
Baklagiller ailesinden olan sinameki 1,5 m'ye kadar yükselebilen kısa boylu çalılardır. Anavatanı Afrika olan sinameki günümüzde Afrika başta olmak üzere Hindistan, Pakistan, Arap yarımadası ve Sudan'da yetiştirilmektedir. Sinameki bitkisinin yaprakları birleşik yapraktır ve bu yapraklar 3-7 yaprakçıktan oluşur. Bu türün çiçekleri kelebek şeklinde olup sarı renklidir. Taç yaprakların üzerinde kahverengi damarlar bulunur. 

Sinameki, kabızlığın tedavisinde kullanılır 
Ülkemizde en çok kullanılan yumuşatıcılardan biri olan sinamekinin genellikle yaprakları kullanılır. Son yıllarda erkek sinameki adı altında bu bitkinin meyveleri de satılmaya başlamıştır. Sinameki meyveleri yapraklarına göre daha az etken madde içerir. Bu nedenle etkisi daha hafiftir. Açık yeşil renkli olan sinamekinin kimyasal içeriğinde sennosid adı verilen glikozitler ile müsilaj ve flavonoidler bulunur. Sinamekinin en etkili olduğu alan kabızlıktır. Bunun için 2-3 gr kurutulmuş sinameki yaprağı sıcak suyun içinde bekletilerek infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde 2-3 kez içilebilir. Sinamekinin uzun süre kullanılması bağırsaklarda tahribata neden olabilir. Bu nedenle aşırı dozda ve uzun süre kullanılması sakıncalıdır. Sinameki kabızlığın dışında öksürük kesici, yara iyileştirici, ateş düşürücü, çeşitli cilt hastalıklarında ve hemoroitin tedavisinde de kullanılır. Kanamalı hastalıklarda ve bağırsak hastalıkları olan kişilerin sinameki kullanılması sakıncalıdır. Ayrıca süt emzirme döneminde kullanıldığı taktirde süt salgılanmasını azalttığı bilinmektedir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
31.01.2015 13:29:29
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bitki Yağları Alırken Neye Dikkat Etmeli
Bitki Yağları Alırken Neye Dikkat Etmeli
Bakım amaçlı kullanılan yağlar hakkında önemli bilgiler Verilen tariflerin pek çoğunda üzüm çekirdeği yağı veya tatlı badem yağı gibi yağlar kullanılır. Bu yağları satın alırken "soğuk olarak sıkılmıştır" ibaresini arayın. Çözme işlemlerinde kullanılan çözücüler yüzünden petrol artıkları içeren arıtılmış yağlardan çok daha pahalı olmasına rağmen, soğuk preslenmiş yağlar %...
»» devamını oku »»
Altıncık, Acı Ağaç, Adaçayı, Alman Papatyası
Altıncık, Acı Ağaç, Adaçayı, Alman Papatyası
ACI AĞAÇ (Picraena exceisa) Kullanılan Kısımlar: Odun yongaları Kozmetik   Özelikler:   Yongalar   koyu   saçlara parlaklık kazandırmak için suda hafif ateşte kaynatılırlar. Büzücü özelliğinden dolayı normal veya yağlı saçlarda kullanılması daha iyidir. Saç kepeği için de iyidir. ADAÇAYI (Salvia officinalis) Genel İsimler: Şalba, dadırak, bahçe adaçayı Kullanılan Kısımlar:...
»» devamını oku »»
Erik
Erik
ERİK Prunus domestica L. (Rosaceae) Gülgiller (Rosaceael) ailesinin önemli bir üyesi olan eriğin, çok sayıda türü bulunur. Meyve yapısı nedeniyle erikler gülgiller ailesi içinde bir alt grup olarak değerlendirilir. Kayısı, şeftali, badem gibi diğer ağaçların hepsi erik grubunda yer alır. Erik meyvesi sert odunsu yapıda olan tek çekirdeği ile botanik biliminde bir meyve tipi...
»» devamını oku »»
Zerdeçal (Zingiberaceae)
Zerdeçal (Zingiberaceae)
ZERDEÇAL Curcuma longa L. (Zingiberaceae) Zencefilgiller ailesinden olan zerdeçal ülkemizde daha çok baharat olarak tanınan bir bitkidir. Anavatanı Uzakdoğu'nun tropik kesimleri olan bu tür çok yıllık otsu  bir türdür. Boyu 1 m'ye ulaşan bu bitkinin toprak altında bulunan rizomları tıbbi olarak kullanılır. Çapı yaklaşık 1 cm; boyu ise 2-6 cm arasında değişir. Bu rizomların...
»» devamını oku »»
Kabak Çekirdeği
Kabak Çekirdeği
KABAK ÇEKİRDEĞİ Cucurbita pepo L (Cucurbitaceae) Kabak bitkisi, kabakgiller ailesine adını veren, anavatanı Kuzey Amerika olan tek yıllık bir bitkidir. 10 m'ye kadar büyüyebilen koyu yeşil renkli, sürünücü bir tür olan kabağın günümüzde çok fazla sayıda çeşidi bulunmaktadır. Sürünücü ya da sarmaşık tip gövdeye sahip olan kabakların genel olarak yaprakları geniş yapılı, 3-5...
»» devamını oku »»
Aspir
Aspir
ASPİR Carthamus tinctorius L. (Asteraceae) Papatyagiller ailesinden olan aspir Akdeniz havzasında, Afrika ve Çin'de doğal olarak bulunan, ancak tüm dünya genelinde kültürü yapılan ekonomik bir bitkidir. Gövdesi beyazımsı renkli, silindirik yapılı ve oldukça serttir. Yaprakları basit, sapsız, yumurtamsı veya mızrak şeklinde ve kenarları dikenlidir. Çiçekleri 2,5-4 cm çapında...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder