Cilt Bakımında Beş Kural

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Cilt Bakımında Beş Kural hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Cilt bakımında uygulanması gereken yöntemler
Yağlı, karışık, normal veya kuru nasıl olursa olsun, cildinizi derinlemesine temiz tutabilmek için, tüm gereken şey şu beş temel uygulamayı izlemenizdir; temizleme, gerdirme bazen tasfiye veya tazeleme olarak da bilinir, nemlendirme, çok su içme ve kuru fırçalama.

İlk üçü bir serinin safhaları olarak yerine getirilmelidir.

Cildi Nasıl Temizlemeli
Bu safhanın en önemli olduğunu hissediyorum. Günde iki defa, bir banyo bezi veya yüz süngeri kullanarak, cilt tipinize uygun yüz temizleyicisini yüz ve boynunuza, yukarı ve dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Bu safha yaklaşık bir dakika almalı. Şimdi, temizleyicinin bütün izlerini uzaklaştırmak için yüzünüzü sıcak su ile durulayın ve okşayarak kurulayın.

Asla, asla, asla yüz derinizi ovuşturmayın! Her zaman nazik olun. 

Cilt Gerdirme Nasıl Yapılmalı
Bir cildi gerdirici veya büzücü temizleme işlemi sırasında arta kalan temizleyici kalıntılarını uzaklaştırmak ve cildin normal pH'ını geri kazandırmak için tasarlanmıştır. Gerdiricinizi uygulamak için, basitçe % 100 pamuk bir topu seçtiğiniz bir bitkisel sıvı ile ıslatın, yüz ve boynunuza nazik, yukarı doğru darbelerle uygulayın. Kurulamak için okşamayın. Bir sonraki safhayı uygularken bu değerli nemden ayrılmayı istemeyeceksiniz.

Cildi Nasıl Nemlendirmeli
Bir nemlendirici kullanmak cildinizin çok yağlı olup olmamasına bağlı olmaksızın günlük uygulamalarınızın arasında yerini almalıdır. Bir nemlendirici cildinizde meydana  gelen  dehidratasyonu  (ciltteki su kaybı) önlemek için tasarlanmıştır. Cildiniz son derece yağlı olabilir, ama su eksikliği de çekiyor olabilir. İyi bir nemlendirici cildiniz ile çevre arasında bir engel görevi görür. Cildinizin daha uzun süre ile genç görünmesine yardım edecektir.

Bir nemlendiricinin sunabileceği bütün yararları sağlamak İçin, uygun nemlendiriciyi zaten nemli olan yüz ve boynunuza yukarı doğru, dairesel darbelerle nemlendirici kaybolana kadar basitçe uygulayın.

Günde iki defa, bu üç safha beş dakikadan daha fazla zamanınızı almaz daha güzel bir cilt için hayatınızdan ayrılacak çok az bir süre!

Son olarak, güzel bir cilt için son iki sır: saf, temiz su içmek ve kuru fırçalama.

Çok Su İçmenin Cilde Faydası
İster çiğ meyve ve sebze biçiminde veya ister çok miktarda sade su biçiminde olsun, yumuşak, nemli, parlak bir cildi sağlamak için yeterince su tüketilmesi gereklidir.  Erkek veya kadın mankenlere sorduğunuzda size günde en az altı bardak su içtiklerini söyleyeceklerdir.

Saf suyu sevmeyenleriniz için, limon, misket limonu veya portakal suyu ilave etmeyi deneyebilirsiniz. Bu sizin saf, yavan suyunuzu canlandırıcı bir içeceğe dönüştürecektir. Bir miktar çay üzümü öz suyu da çok hoş bir çeşni verir!

Cildi Kuru Fırçalama Nasıl Yapılır
Kuru fırçalama yumuşak, temiz bir cilt için şarttır. Cildiniz gün boyunca binlerce ter bezi aracılığı ile 450 gr'dan fazla artık maddeyi atar. Aslında, vücut pisliklerinin üçte biri bu yolla atılır. Ama, eğer sizin gözenekleriniz sıkı çamaşırlar, alüminyum içeren terlemeyi önleyici kozmetikler ve mineral yağı bazlı nemlendiriciler ile tıkanmışsa, bu zehirli artık maddelerin kaçacağı bir yer yoktur. Zamanla bu hücreler devre dışı kalır ve zamanla rahatsızlık duymaya başlarsınız çünkü zehirler vücut dışına çıkmak için başka yollar aramak zorundadırlar. Cildinizin soluk, hamur gibi ve sivilceli görüneceğini söylemeye gerek yok. Bir çözüm var, kuru fırçalama.

Kuru fırçalama kuru cilt üzerinde uygulanır yağlanmamış, ıslatılmamış, ama duştan önce kuru olan cilt. Tercihen tutacak bir yeri olan, avucunuzun boyutlarında doğal lifli bir fırça kullanarak, basitçe bütün vücudunuzu, yüzünüz hariç ve göğüsleriniz, eğer kadınsanız 5 ila 10 dakika fırçalayın. Günlük olarak. Çok sert fırçalamayın. Çok nazikçe başlamanız gerekecektir ve giderek daha canlı fırçalamalısınız, ama asla ovalamayın. Cildinizin bu yeni uygulamaya alışması biraz zaman alacaktır, önce ellerinizi fırçalayarak başlayın, parmak araları, sonra kollar, kol altları, boyun, göğüs, mide, sırt, sonra ayaklardan başlayarak her iki bacak. Bittiğinde harika bir canlılık hissedeceksiniz, ve cildiniz parlayacak! Sonra, sadece duşun altına girin, her zaman ki gibi yıkanın, ve soymuş olduğunuz ölü deri yıkanıp gider. Cildinizi kurutmak için ovmayın, okşayın, ve duş aldıktan sonra hafif bir nemlendirici kullanın.

Ölü deri kalıntılarının birikmesini önlemek için fırçanızı haftada bir su ve sabunla yıkamak iyi bir fikirdir.

'Güzellik sadece solmaz, ama ne hale geldiğine dair yüzde bir kalıntı da bırakır.'
Elbert Hubbard

Kuru fırçalamanın vücuda faydası
İşte size kuru fırçalamanın bir olumlu yanı daha, kuru fırçalama tıkalı gözeneklerinizi açıp, atılıma yardımcı olduğundan, selülitleriniz azalmaya başlayacaktır. Bize inanın işe yarar. İyi, az yağlı bir diyet ve egzersiz programı uygulayın, ve bu çok daha çabuk sonuç verecektir.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
15.02.2015 11:18:16
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Deri Tipinize Göre Cilt Temizleyicisi Seçimi
Deri Tipinize Göre Cilt Temizleyicisi Seçimi
Cilt tipinize uygun temizleyiciler - Cildiniz kuruysa temizleyici seçimini , yumuşak yağ bazlı temizleyici kremlerden yana yapın. Bu ürünleri, cildinize parmak uçlarınızla yayın, masaj uygulayın, makyaj pamuğu ile deri yüzeyinden silin; ya da tercihen ılık suyla durulayın. Pütürlü temizleme ürünleri ya da sert temizleyiciler kullanmayın. - Cildiniz hassas ise temizleyici...
»» devamını oku »»
Evdeki Malzemelerden Yüz ve El Maskesi
Evdeki Malzemelerden Yüz ve El Maskesi
Yüz ve Eller için Kırışıklık Maskesi 2 tatlı kaşığı acı badem yağı 2 tatlı kaşığı pirinç unu 1 adet yumurta sarısı 112 şişe maden suyu Süt Yüz ve eller için kırışıklık maskesi yapımı Malzemeler karıştırılır ve lapa kıvamına gelene kadar süt konulur. Gözler ve ağız çevresi haricinde yüze uygulanır ve 20 dakika bekletilir. Ilık su ile durulanır ve maden suyu kompresi yapılır....
»» devamını oku »»
Termal Suların Cilde Faydası
Termal Suların Cilde Faydası
Termal suların cilt üzerindeki etkisi Termal suların sağlığını ve ferahlığını cildinizde uygulayın ve kullanın. Son yıllarda termal kaynaklardan elde edilen mineral destekli sular, cilt temizliğinden sonra durulamak amacıyla kullanılabilir. Termal suların cilde faydası nedir - Akne sonrası bakımlarda, güneşlenme sonrasında, tıraş sonrasında ve hassas ciltlerde yatıştırıcı,...
»» devamını oku »»
Yağlı Ciltler İçin Maske Önerileri
Yağlı Ciltler İçin Maske Önerileri
Yağlı ciltler için evdeki malzemelerden maske tarifleri Yağlı ciltler hem soluk, hem de parlak görünür. Geniş gözenekleri ve siyah noktaları vardır. Sivilce oluşmaya son derece müsait bir cilt tipidir. Yağlı ciltle baş etmek zordur ve konuda çok hata yapılır.  En büyük yanlış, yağlı ciltleri nemsiz bırakmaktır. Oysa bu tip ciltlerin yağını dengelerken, nemini korumak...
»» devamını oku »»
Kuru Ciltler İçin Maske Önerileri
Kuru Ciltler İçin Maske Önerileri
Kuru ciltler için evde doğal maske yapımı Sabahları yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile yüzünüzü bastırıp sağa sola sürterek kurulamayın. Bu yanlıştır ve gün içinde yüzünüzün daha fazla kurumasına yol açar. Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyu yüzünüzü değdirip çekmek yöntemi ile kurulayın. Mümkünse her gün güneş gözlüğü kullanılması, düzenli olarak nemlendirici kullanılmasını...
»» devamını oku »»
Cilt Lekelerine Bitkisel Çözümler
Cilt Lekelerine Bitkisel Çözümler
Cilt lekelerinden kurtulmak için evde yapılacak bitkisel bakımlar Porselen gibi bir cilt için maske tarifi Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir çay kaşığı kadar el kremi biraz ılık su boza kıvamına getirilir. Temiz cilde sürülür, kuruyana kadar beklenir. Kuruduktan sonra artan maskeden elinize alıp yüzünüzdeki maskeyi onunla ovarak çıkarıyorsunuz. Yalnız...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder