Göz Altı Morlukları ve Torbalarına Pratik Çözümler

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Göz Altı Morlukları ve Torbalarına Pratik Çözümler hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Göz bakımı
Gözlerimiz sabah uyandıktan sonra, gece yatıncaya kadar vücudumuzun en çok çalışan ve yorulan organlarından birisidir. Gün başından bitimine kadar yorulan gözler, bu yorgunluklarını farklı şekillerde ortaya çıkartırlar. 

Yorgun göz belirtileri
Göz altlarında şişlikler
Göz altlarında morluklar
Göz altı damarlarında belirginleşme
Göz kapaklarında düşme
Gözün birinin diğerine oranla daha kısık bakmaya başlaması

Göz yorgunluğunu, göz altı torbaları ve morluğuna çözüm önerileri
Gözlerinizde gün bitmeden yukarıda saydığımız durumlardan birisi meydana geliyorsa, siz farkında olmadan gözlerinize fazla yükleniyorsunuz demektir. Bu herangibi bir sağlık sorunu yokken meydana geliyorsa, çözümü var demektir. Gözlerinizde yukarıda saydığımız istenmeyen görüntüler varsa ve kurtulmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var.

Göz altlarındaki şişliklerden ve morluklardan nasıl kurtulabilirsiniz
- Göz kapaklarınızı mümkün olduğunca sık kullanın. Normalden fazla açık kalan göz kapakları, gözlerin kurumasına yol açtığından olduğundan daha fazla yorulmasına neden olur. Bu da yukarıda saydığımız göz yorgunluklarından kaynaklı belirtilerden birisinin oluşmasına sebep olur.

- Mümkün olduğunca ellerinizi gözünüze götürmeyin. Ellerinizin her ne kadar temiz olduğunu düşünseniz de mutlaka üzerinde gözünüze sıkıntı verebilecek bakteriler barındırıyor olabilir. Bunun yerine, hemen yüzünüzü veya sadece göz kısmınızı yıkamayı tercih edin.

- Hayatınızdan suyu eksik etmeyin. Vücudun yeterli oranda su alamıyor olması da yorgun göz nedenlerinden birisidir. Bol su içmeye dikkat edin.

- Göz altlarınızda ve kapaklarınızda sabah şişlikler oluyorsa, hemen bir elmayı yıkayın, birer parça gözlerinize koyun. Kalan elmayı da tüketin. Hem dışarıdan hem içeriden elmanın mucizelerini göreceksiniz.

- Kullandığınız ve atacak olduğunuz çay poşetlerini atmayın. Akşamdan kalan poşetleri, sabah kalkınca gözlerinize koyun ve 10-15 dakika bekletin. Bu da göz altı morluklarına ve göz altı şişmelerine iyi gelecektir.

- Gece yatarken bayansanız, gözlerinizde makyaj kesinlikle bırakmayın. Gözde kalan makyaj gece boyunca göz üzerinde farklı etkiler yaratarak, göz altlarında torbalanmalar olmasına neden olur. Bunun sıklıkla yapılması, ilerideki aşamada alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

- Televizyon, bilgisayar, kitap gibi gözü olduğundan daha fazla yoran durumlara karşı biraz daha dikkatli olun. Gözlerinizde en ufak bir ağrı, veya yorgunluk hissettiğinizde, yaptığınız eylemi bırakıp, gözlerinizi kapatıp, 5 dakika dinlendirin. Yapabiliyorsanız daha fazla süre dinlendirin. Bu sonrasında meydana gelecek göz yorgunluğu belirtilerinin önüne geçmenizi sağlayacaktır.

- Gözlerde kullandığınız kozmetik seçimine dikkat edin. Aslına bakarsanız en önemli durumlardan birisi de bu. Seçilen yanlış kozmetikler, zaman içerisinde göz altlarınızda yağ bezelerinin oluşmasına ve bu da ilerideki aşamalarda göz altlarının şişmesine, morarmasına neden olur. Hatta bununla da kalmayıp, göz çevrenizde erken çizgilerin çıkmasına yol açar. Sadece gözde değil, cildinizde kullanacağınız kozmetikleri alırken lütfen dikkat edin.

- En önemlisi alkol ve sigara tüketiminden uzak durun.

- Bol miktarda ve mevsiminde meyve tüketin. Vitaminler vücudumuzun sadece göz çevresinde değil, diğer bir çok noktada oluşacak sorunların bir numaralı ilacıdır. C vitamini içeriği bakımından göz altı morluklarının giderilmesinde oldukça etkilidir. 

- Göz altlarınıza, cildinize uyguladığınız yağ oranı yüksek kremler sürmeyin. Göz altları oldukça hassas bölgeler olduğundan, o noktaya kullanacağınız bakım kremlerinin de, sadece göz altı için kullanılabilen özel ürünler olmasına dikkat edin.

- Göz çevrenize sabahları hafif ve kısa dokunuşlarla uygulayacağız buzda, özellikle göz altı şişliklerinin giderilmesinde evde uygulayabileceğiniz pratik bir yöntemdir.

Yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
17.02.2015 16:06:49
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Göz Altı Morlukları için Evde Maske Tarifi
Göz Altı Morlukları için Evde Maske Tarifi
Göz Bakımı  1 ampul E vitamini 1-2 damla limon suyu 1-2 damla kayısı yağı 1 çay kaşığı arı sütü Göz bakımı maskesi yapımı Malzemeler karıştırılıp akşamları masaj yaparak göz çevresine uygulanır. 15 dakika sonra nemli bir pamuk yardımı ile kalan yağlar ciltten arındırılır. Bu bakım kış aylarında haftada 2 kere, yaz aylarında da ayda 2 kere uygulanabilir. Göz altlarında morluk...
»» devamını oku »»
Yaşlanma Önleyici İçecek ve Antioksidan Maske
Yaşlanma Önleyici İçecek ve Antioksidan Maske
Anti-aging (Yaşlanma Önleyici) İçecek 4 bardak su 2 adet rendelenmiş kereviz 1 su bardağı domates suyu 1 su bardağı havuç suyu Evde yaşlanma önleyici içecek yapımı Malzemeler karıştırılır ve 10 dakika dinlendirilir. Sabah, öğle ve akşam ikişer su bardağı tüketilir. Her kullanımdan önce şişe çalkalanmalıdır. Evde Antioksidan Maske Tarifi 1/2 adet nar 1 tatlı kaşığı badem yağı...
»» devamını oku »»
Büyük Göğüslere Uygun Sutyen Nasıl Olmalı
Büyük Göğüslere Uygun Sutyen Nasıl Olmalı
İri göğüslere uygun sutyen nasıl olmalı Büyük göğüsler, uygun bir sutyenle olduğundan daha biçimli, daha küçük görünebilir. İri göğüslere uygun sutyenin özellikleri şunlardır. Sutyen Göğüsleri Tamamen İçine Almalıdır İri göğüsler , göğüslerin yarısında kalan sutyen modelleriyle ortadan kesilmiş olur. Göğüs üstten adeta dışarı doğru taşar. Bu da elbisenin üzerinden bile iki...
»» devamını oku »»
Tırnak Bakımı
Tırnak Bakımı
Tırnaklarınızın daha sağlıklı olması için evde bakım önerileri - Manikür yağı hem tırnakların daha sağlıklı uzamasını sağlar hem de tırnak etlerinin kurumasını engeller. 2 günde bir tırnak diplerinize manikür yağı uygulayıp biraz beklettikten sonra tırnak etlerinizi hafifçe itin. Düzenli yapılan bu işlem manikürünüzün ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır. - Tırnakların...
»» devamını oku »»
Ev Yapımı Kozmetikler Nerede Saklanmalı
Ev Yapımı Kozmetikler Nerede Saklanmalı
Kozmetikleri saklamak  Şişeler (150 ml'den 500 ml'ye kadar): Cam veya plastik kullanın. Şişeler büzücüler ve toniklerden şampuan ve ağız yıkama sularına kadar sıvı olan her şeyi saklamak için iyidirler. Eğer kozmetik uzun süre parlak ışığa maruz kalacaksa, kahverengi, yeşil veya mavi cam kullanılmasını tavsiye edilir.  Koyu canı bitkilerdeki uçucu yağların korunmasına yardım...
»» devamını oku »»
Evde Cilt ve Vücut Maskesi Tarifleri
Evde Cilt ve Vücut Maskesi Tarifleri
Kilo verdiren içecek yapımı 2 adet nar 1 adet yeşil elma 2 adet kivi 1 adet limon 3 şişe maden suyu Kilo vermek için içecek tarifi Nar ayıklanır ve tanelerin içindeki çekirdekler kırılana kadar blendırdan geçirilir. Elma, kabukları ile birlikte rendelenir. Kivilerin kabuklan soyulur ve ezilir. Tüm meyveler, içine limon sıkılmış maden suyuna eklenir ve cam bir şişede 1 saat...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder