Evde Bitkileri Nasıl Kurutabilirsiniz

Kadınlar için BİTKİLER ve FAYDALARI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Bitkileri Nasıl Kurutabilirsiniz hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BİTKİLER ve FAYDALARI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Kendi bitkinizi nasıl kurutabilirsiniz?
Bahçenizdeki bitkilerin pek çoğunu kurutmanın ne kadar kolay olduğunu öğrenmek sizin için çok şaşırtıcı olacaktır. Hangi tekniği seçerseniz seçin, bitkileri toplandıktan sonra hemen kurutmak en iyisidir, böylece onların yararlı özellikleri kaybedilmemiş olur.

Bitkilerinizi Kurutmanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Bitkilerinizi çiçek açar açmaz toplamaya gayret edin.

- Bitkilerinizi keskin bir bıçak kullanarak, akşam çiyi kuruduktan sonra erken sabah ile öğle ortası bir zamanda güneş yakmaya başlamadan önce toplayın.

- Böcek, hastalık içermeyen ve böcek ilacı ile bulaşmamış bitkileri hasat etmeye dikkat edin. Bitkileriniz göreceli olarak kir taşımayacaktır ama eğer tozlu veya onları egzoz dumanına maruz kaldıkları yol boylarından topladıysanız, onları çabucak soğuk su ile durulayıp kağıt havlular ile okşayarak kurutabilirsiniz. Yapraklar kolayca zarar görebileceğinden nazikçe okşayın.

- Bitkinin değerli özellikleri azalabileceğinden aşırı kurutmaktan kaçının.

- Kurutulmuş bitkiler doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve nemsiz bir yerde saklanmalıdır.

Bitkileri Asarak Nasıl Kurutabiliriz
Bitkilerinizi asarak kurutmak için, aynı bitkiden beş sap ile bir demet yapın. Demetler, lastik halkalar veya elbise iğneleri ile tutturun. Demetler iyi havalanan, loş aydınlatılmış bir yerde baş aşağı asılmalıdır. Kuruma için istenen ideal ısı 20 ile 25 derecedir. Hava dolaşımı ve kokuların karışmamasını sağlamak için demetler arasında yeterli aralıklar bırakılmalıdır. Kuruduklarında pek çok bitkinin biri birine benzemesi nedeni ile, demetlerinizi etiketlemeniz yerinde olacaktır.

Bitkilerin kuruması her yerde dört günden üç haftaya kadar bir zaman alır. Yapraklar gevrek ama hemen ufalanır olmamalıdırlar. Çiçek taç yaprakları kuru ve sert olmalıdır.

Bitkileri Tablalar Üzerinde Nasıl Kuruturuz
Pek çok bitki tel tablalar veya iyice gerdirilmiş tüller üzerinde de başarı ile kurutulur. Tel örgü veya tülün açıklıkları havanın bitkinin etrafında serbestçe dolanmasına ve bitkinin neminin çabucak uçmasına izin verir. Bitkileri tabla üzerinde kurumaya hazırlarken, yaprakları ve taç yapraklarını gövdeden ayırın ve tek kat halinde tablanın üzerine yayın. İyi bir hava dolaşımına olanak vermek için yaprak ve taç yaprakları arasında yeterince mesafe bırakın. Kuruma zamanı dört günden üç haftaya kadar sürebilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.03.2015 12:07:14
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bitki Bilimi veTarihçesi
Bitki Bilimi veTarihçesi
Bitkiler ilk olarak ne zaman tıp alanında kullanılmaya başladı? Bitkiler yaşamımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Çünkü yerkürede yaşamın temel kaynağını oluştururlar. Eğer bitkiler olmasaydı ne insanoğlu ne de hayvanlar olabilirdi. Bu nedenle bitkiler tüm canlılar için vazgeçilmezdir. İnsanoğlunun bitkiler ile tanışması, binlerce hatta milyonlarca yıla dayanıyor. Çünkü...
»» devamını oku »»
Okaliptüs
Okaliptüs
OKALİPTÜS Eucalyptus globulus Labill. (Myrtaceae) Mersingiller ailesinden olan okaliptüsün ülkemizde Eucalyptus Camaludensis türü yetiştirilmektedir. Bu tür E. globulus yerine kullanılabilir. Okaliptüs ağacı 30 m'ye kadar boylanabilen büyük bir ağaçtır. Topraktan aşırı miktarda su çektiği için günümüzde dikilmesi yasaklanmıştır. Ülkemize bataklıkları kurutmak amacıyla...
»» devamını oku »»
Altıncık, Acı Ağaç, Adaçayı, Alman Papatyası
Altıncık, Acı Ağaç, Adaçayı, Alman Papatyası
ACI AĞAÇ (Picraena exceisa) Kullanılan Kısımlar: Odun yongaları Kozmetik   Özelikler:   Yongalar   koyu   saçlara parlaklık kazandırmak için suda hafif ateşte kaynatılırlar. Büzücü özelliğinden dolayı normal veya yağlı saçlarda kullanılması daha iyidir. Saç kepeği için de iyidir. ADAÇAYI (Salvia officinalis) Genel İsimler: Şalba, dadırak, bahçe adaçayı Kullanılan Kısımlar:...
»» devamını oku »»
Öküz Gözü
Öküz Gözü
Öküz gözü nedir?  Aynül bakar , Dağ kestanesi , Arnica , Arnique . Bileşikgiller familyasındandır. Çayır ve ormanlarda yetişen, papatyayı çok andıran bir bitkidir. Çiçekleri kullanılır. Öküz gözü otunun faydası: Sinir sistemini çok şiddetli uyarır, Haricen kullanılırsa romatizmaya iyi gelir. Yaraları iyileştirir. Kan dolaşımını harekete geçirir.
»» devamını oku »»
Ginseng
Ginseng
GİNSENG Panax ginseng C.A. Meyer (Araliaceae) Dünya genelinde en fazla tanınan şifalı bitkilerden biridir. Panax ginseng türü dışında P. Quinquefolius (Amerikan ginsengi), P. Notoginseng (San chi ginsengi), P. Pseudoginseng [Japon ginsengi), P. Notoginseng ssp. himalaicus (Himalaya ginsengi) ginseng olarak kullanılmaktadır. Ginseng çok yıllık bir bitkidir ve toprak altında...
»» devamını oku »»
Kabak Çekirdeği
Kabak Çekirdeği
KABAK ÇEKİRDEĞİ Cucurbita pepo L (Cucurbitaceae) Kabak bitkisi, kabakgiller ailesine adını veren, anavatanı Kuzey Amerika olan tek yıllık bir bitkidir. 10 m'ye kadar büyüyebilen koyu yeşil renkli, sürünücü bir tür olan kabağın günümüzde çok fazla sayıda çeşidi bulunmaktadır. Sürünücü ya da sarmaşık tip gövdeye sahip olan kabakların genel olarak yaprakları geniş yapılı, 3-5...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder