İki, Üç Yaş Arası Çocukların Yapabilecekleri

Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda İki, Üç Yaş Arası Çocukların Yapabilecekleri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bebeklerin adım adım gelişim aşamaları 
2-6 yaş arası çocuklar neler yapabilir
Bu dönemde çocuğunuzun fiziksel gelişimi yavaşlar ancak sürekli büyüme devam etmektedir. Aynı zamanda eşgüdümsel, zihinsel, duygusal ve toplumsal becerileri büyük bir hızla gelişmeye başlar.

İki yaşında çocuğunuzun bıngıldakları (kafasındaki yumuşak noktalar) kapanmış olur. Bir ve iki yaşında 2-3 kilo alabilir ve boyu yetişkin boyunun yarısı kadar olur. Her yıl ortalama olarak 2 kilo alır ve yılda en az 6 cm uzar. Eğer çocuğunuz 2-5 yaş arasında yılda 5 cm'den daha az uzamışsa bir hekime danışılması yararlı olur. Ancak hatırlanmalıdır ki, erkeklerin boy ve ağırlıkları kızlarınkinden fazladır.

Çocuğunuzun zihinsel, toplumsal ve duygusal gelişimi de bu dönemde oluşur. Altı yaşına gelince, iki yaşındaki bir çocuğun yapamayacağı biçimde mantık yürütür.

Başlangıçta, çocuğunuz yürümeye ve konuşmaya başladığında, sakar hareketleri olur ya da aile dışından bir kimse onun söylediklerini anlayamaz bu olağan bir durumdur. Bununla birlikte, çocuğunuzun bazen hekime gösterilmesi gerekebilir.

2-3 yaş arası çocuğunuzun yapabilecekleri
- 2 yaş çocuğu ben-merkezcidir; yani, kendi dünyasının merkezidir. Paylaşma kavramını anlayamaz. Oyuncaklarını başka bir çocuğa vermez, iki yaş çocuğu başka çocukları oyun oynarken izler ve onların yanında oynar ama onlarla birlikte oynamaz. Üç yaşına geldiğinde diğerleriyle oynar ve paylaşmayı anlar.

- İki yaşından itibaren tuvalet gereksinimini söylemeye başlar ve üç yaşına dek genellikle gün içinde tuvalet gereksinimini söyler. Erkekler iki yaşında tuvalet eğitimine hazırdırlar, kızlar ise buna daha erken başlayabilirler.

- İki yaş çocuğu merdivenleri çıkıp inebilir. Beş tane vücut organını sayabilir, 50 civarında sözcük kullanabilir ve 2-3 sözcüklü cümle kurabilir. Bardağı masaya koy, gibi uzun emir cümlelerini anlayabilir, yeme içme isteğini söyleyebilir. Basit bulmaca oyunları yapabilir, bir resmin içindeki nesneleri işaret edebilir, kapı tokmağını çevirebilir, bir kutunun kapağını açabilir ve 5 tuğlalı kule yapabilir.

- iki buçuk yaşında iki ayağıyla sıçrayabilir, yardımsız olarak merdivenleri çıkıp inebilir, ve düşmeden topa ayağıyla vurabilir. Kısa cümlelerle konuşur ve bir tek rengi bilir. Ben, sen gibi sözcükten kullanır ve soru sorabilir, kısa öykü ve konuşmaları anlar.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
20.08.2015 09:47:50
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bebekler Neden Ağlar ve Ağlayan Bebeğe Ne Yapılmalı
Bebekler Neden Ağlar ve Ağlayan Bebeğe Ne Yapılmalı
Bebekler neden ağlar ve ağlayan bebeğe ne yapmalı ilk haftalarda bebeğiniz çok sık ağlayabilir çünkü ağlamak onun için sizinle iletişim sağlamanın tek yoludur. Ağlamakla bebeğiniz size pek çok şey anlatır. Siz onun ağlayış biçiminden ne istediğini anlayarak isteklerini karşılarsınız. Bebeğin olası ağlama nedenleri aşağıda sıralanmıştır:  - Açlık;  eğer bebeğinizin aç...
»» devamını oku »»
Çocuklarda Kültürel Farklılıkların Etkisi
Çocuklarda Kültürel Farklılıkların Etkisi
Çocuklarda normal sorunlar Çocuğunuz geliştikçe davranışlarının nasıl değişeceği hakkında bir fikriniz olması, size neyin normal olduğunu ve ne zaman endişelenmeniz gerektiğini anlamanızda yardımcı olacaktır. Birçok normal davranış sorun yaratabilir ve bu sorunlara olan toleransınız davranışın kendisinden çok sizin ruh halinize göre değişkenlik gösterebilir. Normal sorunlu...
»» devamını oku »»
Evde ve Mutfakta Çocuk Kazaları
Evde ve Mutfakta Çocuk Kazaları
Evde çocuk güvenliği Küçük çocukların başına gelen kazaların çoğu evde meydana gelir. Evde çocuklarda en çok rastlanan kazalar düşme, kesik ve yaralanmadır. Çocuğunuz olduktan sonra eviniz ve evde nasıl davranacağınız konusunda önceden tedbir almanız gerekmektedir. Kişilik olarak tedbirli olan ana-babaların bile evlerini küçük bir çocuk için güvenli duruma getirmek amacıyla...
»» devamını oku »»
Çocuk ile Yakın İlişki Kurmanın Önemi
Çocuk ile Yakın İlişki Kurmanın Önemi
Çocuğumla yakın ilişkilerimin olması mı beni yetkili bir disiplinci yapıyor? Evet. Çünkü, çocuğunuzun gereksediği sevgi ve şefkati, kabul edilemeyecek herhangi bir davranış karşısında frenleyebilirsiniz. Aşılmayacak sınırları belirlemek, kural ve uygulamaları öğretmek, kısacası disipline sokmak için öyle bir mükafatlandırma ve yoksun bırakma yönteminiz olmalıdır ki çocuk...
»» devamını oku »»
Yeni Doğmuş Çocuk Neden Ağlar
Yeni Doğmuş Çocuk Neden Ağlar
Yeni doğmuş çocuğun ağlama sebebi nelerdir? Bebeğin ağlaması, fiziksel ya da psikolojik etkenlerin meydana getirdiği bir rahatsızlığı haber veren bir imdat işaretidir. "Fiziksel nedenler arasında en yaygın olanlar: Açlık, kirli ya da ıslak bir bez, aşırı sıcak ya da soğuğun verdiği rahatsızlık, gaz sancısı, hazımsızlığın doğurduğu acı, açık kalmış bir çengelli iğne gibi, pek...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Gündüz Uykusu ve Önemi
Bebeklerde Gündüz Uykusu ve Önemi
Bebeklerde Gündüz Uykusu Gündüz vakitlerinde bebeğin fazla uyuması akşamları sakinleşmesinde sorun yaratabileceği gibi gece uyanmasına da neden olabilir. Ancak az uyumasına izin vermek daha kötü sonuçlar doğurabilir. Birçok ebeveyn gece daha iyi uyur diyerek bebeğini gündüz ya çok az uyutuyor ya da hiç uyutmuyor. Bu hiç de doğru değildir. Bebek gün içinde o kadar yorulur ki,...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder