Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi

Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bebeklerde gelişim aşamaları  2-6 yaş
Eğer çocuğunuzun aşırı derecede sakar olduğunu çok sık yere düştüğünü, işitmede bir sorunu olduğunu, 27 aylık olduğunda hala iki ya da üç sözcüklü cümle kuramadığını, dört yaşına geldiği halde sözlerinin anlaşılamadığını, aile dışından kişilerle iletişim kurmadığını, ya da üç yaşında hala altını ıslattığını gözlemliyorsanız bir hekime başvurmanız gerekir.

3-4 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Üç yaşında karşılıklı kısa konuşma yapabilir, ne, nerede, neden gibi sorular sorabilir. Monolog, şarkı ve kısa tekerleme söyleyebilir. 'Yukarı banyoya çık ve sabunu getir,' gibi karmaşık cümleleri anlayabilir. Yardımla giyinip soyunabilir.

- Dokuz tuğlalı kule yapabilir, bazı renkleri ayırt eder ve 10' a kadar sayabilir. Çember ve çarpı işareti çizebilir. Çatal ve kaşıkla yemek yiyebilir. Çocuk bisikletine binebilir ve tek ayağı üstünde durabilir. Taklit oyunlarını sever.

4-5 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Dört ve beş yaş arasında hoplayıp zıplayabilir, atlayabilir, üç tekerlekli bisiklete ya da destek tekerleği olan normal bisiklete binebilir, parmak ucunda koşabilir ve tırmanabilir.

- Kalemi daha düzgünce tutabilir ve harfleri bakarak yazabilir, kare ve çöp adam çizebilir, öykü dinlemeye bayılır ve basit şakalardan hoşlanır. Konuşması dilbilgisi yönünden düzgündür ama sözcük uydurabilir.

- Başka çocuklarla oynamayı sever ve sırasını bekleyebilir. Kendi kendine giyinip soyunabilir. Geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman kavramlarını anlayabilir. Adını, yaşını ve adresini söyleyebilir.

- Gece yatak ıslatmaları beş yaşına kadar doğal addedilir.

5-6 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Beş yaşında mantık yürütmeye başlar ve karşılaştırma yapar ve herkesin farklı düşünebileceğini anlayabilir. Altı yaşında basit sınıflandırmalar yapabilir.

- Çevresindekilerin davranış ve seslerini taklit edebilir. Yüzme ve paten kayma gibi fiziksel etkinlikleri öğrenebilir.

- Beş yaşında yaptığı resimler daha kapsamlıdır. Altı yaşına geldiğinde resimlerini kağıdın kenarına hizalayarak daha düzgün yapabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.08.2015 05:51:46
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
İtaatsizliğe Karşı Koyma ve Meydan Okuma
İtaatsizliğe Karşı Koyma ve Meydan Okuma
Yetişen bir çocuk için itaatsizlik normal sayılabilir mi? Evet. İtaatsizlik , çocuğun gelişiminin hemen hemen her evresinde belli bir ölçüde kendini gösterir. Bununla birlikte sizin isteklerinize uymadığında canı sıkılmış bir tavır takındığınızı, ya da sinirli bir tepkide bulunduğunuzu idrak edinceye kadar itaatsizliğin onun için bir anlamı yoktur. Zamanla çocuk, neleri...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Ani Ölümlerin Nedenleri
Bebeklerde Ani Ölümlerin Nedenleri
Ani bebek ölümü sendromu Otopsiden sonra bile tanımlanabilir hiçbir sebebi bulunamayan beklenmedik bebek ölümleri, "Ani Bebek Ölümü Sendromu ya da Yatakta Ölüm" olarak adlandırılır. Ani ölümün nedeni hala anlaşılamamakla birlikte, son yıllarda ana-babaların bebeklerini sırtüstü yatırmaları gerektiği önerildikten sonra bu tür ölüm oranı düşmüştür. Yaygın adı yatakta ölüm...
»» devamını oku »»
Son Doğana Özgü Özellikler Var mıdır?
Son Doğana Özgü Özellikler Var mıdır?
Son doğana çocuğa özgü özellikler var mıdır? En son doğan ya da halk arasında yaygın bir deyimle, "tekne kazıntısı", kardeşleriyle arasında çok yaş farkı olan bir çocuktur. Çoğu zaman beklenmeden ve plansız bir şekilde dünyaya gelen bu bebek genellikle sevinçle karşılanır, aile için bir yeniden doğuştur adeta: Kardeşleriyle de aralarında rekabet ya da kıskançlık hemen hemen...
»» devamını oku »»
Çocuğumun Geç Yürüyüp Konuşması Bir Şey İfade Eder mi?
Çocuğumun Geç Yürüyüp Konuşması Bir Şey İfade Eder mi?
Çocuğumun geç yürümesi ve konuşması Birçok çocuğun yürüme ve konuşma yetenekleri geç gelişir. Bu, bir problemi ortaya koyabilir, fakat genellikle gelişmedeki geri kalmaya işaret eder. Çok sağlıklı olmalarına rağmen bazı bebekler bu yetenekleri altı ay ya da bir yıl geç geliştirirler. Gelişim sürecinin bir döneminde geç kalmış gibi görünürler. Yine de altı aydan fazla süren...
»» devamını oku »»
Evlat Edindikten Sonra Kendi Çocuğunuz Olursa
Evlat Edindikten Sonra Kendi Çocuğunuz Olursa
Bir evlât edindikten sonra öz çocuğum doğarsa ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir? Böyle olduğunda, durum hayli farklıdır. Manevi evlât edinilmiş çocuğa büyük bir ihtimalle öz ana babasının ona bakamayacak durumda, manevi ana babasının ise çocuk sahibi olamayacak durumda olduğu ve bir çocukları olmasını çok istediklerinden, onu evlât edinmiş oldukları anlatılmıştır. Bu...
»» devamını oku »»
Çocuklar Neden Hep Bir Şeyleri Emmek İster
Çocuklar Neden Hep Bir Şeyleri Emmek İster
Çocuğum neden parmağını, giysilerini, ya da oyuncağını emer? Bunun nedeni çok basittir. Emme ihtiyacı, beslenmeyle, yani açlık ihtiyacının giderilmesiyle birlikte, tatmin olmamıştır. Dolayısıyla da çocuk rahatlayabilmek için  emme refleksinin gereğini yerine getirmeye çalışmaktadır. Eğer çocuğunuz sürekli olarak başparmağını emiyorsa her gördüğünüzde elini ağzından...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder