Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi

Kadınlar için Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bebeklerin Gelişiminde 2-6 Yaş Dönemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklikten-Yetişkinliğe Çocuk kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bebeklerde gelişim aşamaları  2-6 yaş
Eğer çocuğunuzun aşırı derecede sakar olduğunu çok sık yere düştüğünü, işitmede bir sorunu olduğunu, 27 aylık olduğunda hala iki ya da üç sözcüklü cümle kuramadığını, dört yaşına geldiği halde sözlerinin anlaşılamadığını, aile dışından kişilerle iletişim kurmadığını, ya da üç yaşında hala altını ıslattığını gözlemliyorsanız bir hekime başvurmanız gerekir.

3-4 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Üç yaşında karşılıklı kısa konuşma yapabilir, ne, nerede, neden gibi sorular sorabilir. Monolog, şarkı ve kısa tekerleme söyleyebilir. 'Yukarı banyoya çık ve sabunu getir,' gibi karmaşık cümleleri anlayabilir. Yardımla giyinip soyunabilir.

- Dokuz tuğlalı kule yapabilir, bazı renkleri ayırt eder ve 10' a kadar sayabilir. Çember ve çarpı işareti çizebilir. Çatal ve kaşıkla yemek yiyebilir. Çocuk bisikletine binebilir ve tek ayağı üstünde durabilir. Taklit oyunlarını sever.

4-5 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Dört ve beş yaş arasında hoplayıp zıplayabilir, atlayabilir, üç tekerlekli bisiklete ya da destek tekerleği olan normal bisiklete binebilir, parmak ucunda koşabilir ve tırmanabilir.

- Kalemi daha düzgünce tutabilir ve harfleri bakarak yazabilir, kare ve çöp adam çizebilir, öykü dinlemeye bayılır ve basit şakalardan hoşlanır. Konuşması dilbilgisi yönünden düzgündür ama sözcük uydurabilir.

- Başka çocuklarla oynamayı sever ve sırasını bekleyebilir. Kendi kendine giyinip soyunabilir. Geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman kavramlarını anlayabilir. Adını, yaşını ve adresini söyleyebilir.

- Gece yatak ıslatmaları beş yaşına kadar doğal addedilir.

5-6 yaşında çocukların yapabilecekleri
- Beş yaşında mantık yürütmeye başlar ve karşılaştırma yapar ve herkesin farklı düşünebileceğini anlayabilir. Altı yaşında basit sınıflandırmalar yapabilir.

- Çevresindekilerin davranış ve seslerini taklit edebilir. Yüzme ve paten kayma gibi fiziksel etkinlikleri öğrenebilir.

- Beş yaşında yaptığı resimler daha kapsamlıdır. Altı yaşına geldiğinde resimlerini kağıdın kenarına hizalayarak daha düzgün yapabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.08.2015 05:51:46
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Çocukla da Okula Uyum Sağlayamama
Çocukla da Okula Uyum Sağlayamama
Okula iyi uyum sağlayamamanın belirtileri nelerdir? Genel olarak okula iyi uyum sağlayamamış çocuk , okula gitmekten kaçınacaktır. Okula gitmekte görülen isteksizlik her ne kadar güvenilir bir belirti ise de bazı çocuklar okula uyum sağlamamış olmalarına rağmen okuldan hoşlanır görünürler. Hemen hemen hiçbir şey öğrenmemekle beraber duygusal ihtiyaçları tatmin olmaktadır:...
»» devamını oku »»
Bebek Eve Gelince Büyük Çocuğun Düşünceleri
Bebek Eve Gelince Büyük Çocuğun Düşünceleri
Bebek eve geldiğinde büyük çocuğum neler hissedecektir? Yeni bebeğinizin hastaneden eve gelişi, çocuğunuzun yaşamının en önemli olaylarından biridir. Giderek bunun bazı yönleriyle bir trajedi niteliği taşıdığını söyleyebiliriz. Büyük çocuk artık kendine tamamen yabancı olan, bakımına büyük özen gösterilen, şefkate boğulan, bütün misafirler tarafından hayran olunan yeni bir...
»» devamını oku »»
Anne  Babaların Okul Faaliyetlerine Katılması
Anne Babaların Okul Faaliyetlerine Katılması
Okul faaliyetlerine katılmam gerekir mi? Çocuklar ana babalarının okulu ilgilenmeye değecek kadar ilginç bir yer olarak görmesinden gizli bir mutluluk duyarlar. Çocuğunuzla birlikte okula gidip sınıfa girmeyin ama, okul aile birliği toplantılarına, velilerle görüşme günlerine gidin. Sizin bu toplantılara katılmanız, çocukta öğretmeniyle aranızda iyi bir anlaşma olduğu...
»» devamını oku »»
Çocuklarda Kronik Hastalık ya da Sakatlık
Çocuklarda Kronik Hastalık ya da Sakatlık
Kronik hastalığı ya da bir sakatlığı olan çocuğun duyguları nasıldır? Kuramsal olarak hu çocukların duygularının herhangi bir çocuğunkinden farklı olmaması gerekir. Bu öneri her ne kadar kuramsal yönden doğruysa da sakat ve kronik hasta çocukların yaşama karşı tavır alış ve tepkileri çoğu zaman farklıdır. Demir askılara, koltuk değneği ya da tekerlekli sandalyeye ihtiyacı...
»» devamını oku »»
Okul Çocuklarının Beslenme Çantasında Neler Olmalı
Okul Çocuklarının Beslenme Çantasında Neler Olmalı
Okul çocuğunun beslenmesi nasıl olmalı? Okul öncesi çocuklar gibi okul çocukları da büyümekte olduğundan, enerji ve besin gereksinimi için sağlıklı beslenmek zorundadır. Küçük çocuklar için önerilen diyet ve beslenme biçimi onlar için de geçerlidir. Çocuğunuz büyüdükçe yediklerini izlemek zorlaşır. Sık sık atıştırmak, şekerli yiyecek ve içecekler bir yemek öğününe tercih...
»» devamını oku »»
Baba Çocuğa Mama Yedirmeli mi
Baba Çocuğa Mama Yedirmeli mi
Bir babanın çocuğunun bezlerini değiştirip, ona mama yedirmesi gerekir mi? Kesinlikle ve hiç tartışmasız, evet. Babanın da bebeğin bakımında rolü olmalıdır ve çocuğuyla ne kadar erken ilgilenmeye başlarsa sonuç o ölçüde iyi olacaktır.  Hatta bu işe çocuk daha doğmadan başlamak en yerinde bir davranıştır. Eşleri anne olma görevine hazırlanırken kendilerini baba olma görevine...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder