Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Hangi yaşta nasıl beslenmeli ve yaşa göre beslenmenin önemi
11-13 yaşlarında nasıl beslenmeli
Kalsiyum zengini gıdalar. Süt süt ürünleri. Taze meyve ve meyve suları, ıspanak, biber, brokoli, gibi kalsiyum zengini sebzeler tüketilmesi gerekir.

13-18 yaşlarında nasıl beslenmeli
Demir zengini yağsız kırmızı et, deniz ürünleri. Sebze- meyveler. Tahıllar, demir zengini gıdalar tüketilmesi gerekir.

18-25 yaşlarında nasıl beslenmeli
C vitamini. Taze meyve ve sebzeler C vitaminin en değerli kaynaklarıdır. Bu yaş gurubunda da, yeterli miktarda kalsiyum gerekir.

25-30 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Folik asit alımını artırmak gerekir. Folik asit ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerle, pek çok meyve ve özellikle portakal suyuyla, bakliyatlarla karşılamak mümkün.

30-35 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Öncelik antioksidan gücü yüksek gıdalar. Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir. Antioksidan gücün olağanüstü faydasından yararlanmak istiyorsanız, bol bol sebze ve meyve yemeye, özellikle taze ve renkli sebze ve meyvelere yönelmeye itina göstermek gerekir.

En kırmızılardan karpuz, domates, pembe greyfurtla likopen, en sarılardan kaysı, mango, havuçla karotenoid, en mor kırmızılardan siyah dut, vişne, kiraz ve üzümle proantosiyanidin almak gerekir.

35-40 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Biyolojik değeri yüksek, temel aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler, yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum. Bütün tahıllar, B vitamini zengin gıdalar, kepekli ekmekler, kalsiyum için yarım yağlı süt ve süt ürünleri, balık, hindi ve tavuk hayvansal protein ihtiyacını karşılamak için en değerli kaynaklardır. Daha çok yoğurt, sebze-meyve ve bakliyat tüketmek gerekir.

40-50 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Toplam kalori alımlarını azaltmak, daha az yağ ve bol posa tüketmek önemlidir. 40'lı yaşlara gelindiğinde beslenmede, gençlik günlerindeki kadar çok kaloriye ihtiyaç yoktur. Uygulanacak diyetinizin doymuş yağ ve kolesterolden fakir, Omega-3 yağ asitlerinden zengin deniz ürünleri, soya ve soya ürünleri, ceviz, fındık, gibi kuru yemişleri ihtiva etmelidir. Bitkisel Omega-3 kaynakları olan keten tohumundan ve keten tohumu yağından, cevizden, ceviz yağından ve semizotundan bol bol yararlanılmalıdır.

50-60 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Zayıflayan kemiklerin kalsiyum ihtiyacı fazlaca artar. Bu dönemde daha az kalorili beslenmek, daha az yağ tüketmek, zeytinyağından yararlanmak, antioksidan zengini sebze ve meyvelere öncelik vermek şarttır. Soyalı yiyecekler, keten tohumu ve tahıllar bu dönemde düşen hormon seviyelerini desteklemek için yararlıdır.

60 yaş ve sonrası beslenme önemli 
60 yaş sonrasında beslenme çok önemlidir. B vitamini yanında kalsiyum açısından da yeterli temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı oluşturulmalıdır. Beslenme biçimi hipertansiyon, şeker hastalığı, ateroskleroz durumuna göre özel planlanmalıdır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
27.05.2015 22:18:55
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
P
P'den Z'ye Besinlerin Faydaları Nelerdir?
PAPATYA: Her derde deva bir bitki. Tahriş olmuş, temizliğe ve ferahlamaya ihtiyacı olan ciltler için ideal. Kurutulmuş papatyalardan hazırlanmış bir losyonla gözlerinize yapacağınız kompres şişkinliğini alıyor. PATATES: Çiğ olarak cilt ülserlerine ve kesiklere iyi gelir. Bas ağrısına karsı rendelenmiş ya da halka halka doğranmış patatesi şakaklarınıza koyun. Kaynatılmış...
»» devamını oku »»
Süt İçmenin Faydaları
Süt İçmenin Faydaları
Mucize içecek "Süt" Günümüzde süt, yalnızca çocuklara önerilen bir içecek değil. Son zamanlarda uygulanan herkesi süt içmeye yönlendirici kampanyalardan da bunu anlamak mümkün. "Süt için, süt içirin" sloganlarıyla süt içmeyi bir alışkanlık haline getirmeyi hedefleyen üreticiler, bir yerde sağlık konusuna da hizmet etmiş oluyorlar. Süt proteini, hücre ve dokuların...
»» devamını oku »»
Çocuklarda Şeker Yeme Alışkanlığı ve Zararları
Çocuklarda Şeker Yeme Alışkanlığı ve Zararları
Şeker sakıncalı mı? Şekerli yiyecekler hem dişleri çürütür hem de şişmanlatır. Şekerlemeler de şeker oranı yoğun olduğu için bir bakıma zararlıdır. Elinizden geldiğince çocuğunuzun şeker yememesini sağlayın ama onu engelleyeceğim diye de ortalığı savaş alanına çevirmeyin. Daha doğduğumuz günden şekere yöneliriz. Araştırmalar bebeklerin su yerine şekerli suyu tercih...
»» devamını oku »»
Yapay Tuz Zararlı mı, Fazla Tuzun Yan Etkileri
Yapay Tuz Zararlı mı, Fazla Tuzun Yan Etkileri
Yapay tuz zararlı mı? Tuz yerine geçen ürünleri kullanmak, tuzun zararlarından kurtulmanın en kolay yoludur ama tuz yerine geçen maddeler her zaman ve herkes için uygun olmayabilir. Yapay tuzların içerisindeki en önemli madde olan 'potasyum', bazı durumlarda ciddi problemler yaratabilir. Böbrek yetmezliği olanların, potasyum birikimine eğilimli sorunu bulunanların ve...
»» devamını oku »»
E, F ve G Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir.
E, F ve G Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir.
ELMA:   Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır. EBEGÜMECİ:   Göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları...
»» devamını oku »»
Lifli (Posalı) Gıdalar ve Vücuda Faydaları
Lifli (Posalı) Gıdalar ve Vücuda Faydaları
Lifli gıdaların ve posanın vücuda yaptığı etkiler ve faydaları Liflerin en önemli yararları , hem koruyucu olma hem de tedaviye katkı sağlamasıdır. Düşük lifli, yüksek yağlı ve şekerli diyetler, yüksek lif içeren diyetlere göre kanser açısından risk taşır. Aynı şekilde çağımızın en önemli amaçlarından (sorunlarından) biri olan fazla kiloları kaybetme çabalarına da yararı çok...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder