Evde Klozet Tıkandı Ne Yapmalıyım

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Klozet Tıkandı Ne Yapmalıyım hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde klozet tıkanıklığına hızlı ve kesin çözüm

"Tuvaletlerin tıkanması" ve taşması herkesin korkulu rüyasıdır. Özellikle bayanların hiç beklenmedik zamanlarda taşan tuvaletler, kabusları gibi olmuştur diyebilirim. 

"Klozetlerin tıkanması" bir çok nedenden olabilir. İçerisine farklı cisimlerin atılması, kolonyalı mendil, plastik cisimler, kağıt gibi veya çocukların bilmeden attıkları türlü oyuncaklar ve kalın ve büyük cisimler. Bazende sadece kullanmış olduğumuz "tuvalet kağıtlarından kaynaklı tıkanmalar".

"Klozet tıkandığı zaman", tıkanıklığın yüzeysel mi yoksa büyük çaplı mı olduğunu öncelikle bilmekte fayda var. Klozet tıkanıklığının ne türde bir sorun yarattığını anlamanın iki yolu var. Sifonu çektiğiniz zaman, su önce dolup sonra gidiyorsa, tıkanıklık yüzeyseldir fakat, su önce doluyor ve sonra gitmiyorsa işte sorun o zaman biraz harbi sorundur. 

"Klozetlerin büyük çaplı tıkanıklığını çözmek" için mutlaka bu iş ile uğraşan kişilerden yardım almak gerekir. Kendi başımıza bunu halletmemiz veya halletmeye kalkışmamız daha büyük sorunlara neden olabilir. 

Şimdi size yaşadığım deneyim ve tecrübeme dayanarak evde "klozet tıkanıklığını nasıl giderdim" onu anlatacağım. 

Bir sabah uyandığımda karşımda tıkanmış ve sifonu çektiğimde önce dolan ve sonra çeken bir klozet ile karşılaştım. İlk etapta ne olduğunu anlayamadım ama sorunun suyun gidişine göre halledebileceğim bir boyutta olduğunu gördüm. Biraz can sıkılması ve etrafın batabileceği düşüncesi ile yaşadığım stresi bir kenara bırakıp hemen kolları sıvadım. Evde ne bir tuvalet pompası ne de tuvalet açısı olmaması işimi baya bir zora sokmuştu. Bir gün boyunca o klozeti kullanmayıp nasıl halledebilirim diye düşündüm. Ertesi gün aklıma daha öncesinden bir arkadaşımın bana bahsetmiş olduğu ve çok mantıklı gelen bir yöntem geldi. İşte "evde tıkanan klozetleri açmanın yöntemi". 

-Klozetinizin 2 kapağını da kaldırın.

- Kapakları kaldırdıktan sonra klozetin kenarlarının kuru olduğundan emin olun değilse kurulayın.

- Koli bandı alın.

- Elinizdeki koli bandı ile klozetinizin üstünü en dipten başlayarak en uca kadar hiç hava almayacak şekilde bantlayın.

- Bantlama işlemi bittikten sonra, sifonu bir kere çekin.

- Sifonu çektiğinizde koli bandının havaya doğru şiştiğini göreceksiniz. O noktada elinizi üstünden bir kaç defa bastırıp çekin.

- Bu doğal ve büyük bir pompa görevi göreceğinden "klozetinizdeki tıkanıklık" açılacaktır.

- Sonuç artık sorun kalmadı ve klozetinizin tıkanıklığı giderildi. Bu yöntem işe yaramaz ise lütfen sorunu çözebilecek olan uzaman kişilerden yardım isteyin.

Deneyen ve yazan: enpratikkadin

1.11.2016  15:35/ Salı
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
1.11.2016 00:00:00
Yorum sayısı
1
İlgili Makaleler
Evde Süslü Sabun Nasıl Yapılır
Evde Süslü Sabun Nasıl Yapılır
Süslü sabun nasıl yapılır? Beyaz sabun artıklarını toplayıp 4 adet adaçayı ve defne yaprağı ile birlikte kaynatın. Oldukça koyu bir sıvı elde ettiğinizde malzemeyi küçük ve şekilli kurabiye kalıplarına dökün. Duşun ya da musluğun yanına asılabilmeleri için sabunların ortasına bir ip de koyabilirsiniz. Bu süslü ve kokulu sabunların dostlarınız için güzel bir armağan...
»» devamını oku »»
Kötü Kokuları Gidermenin Püf Noktaları
Kötü Kokuları Gidermenin Püf Noktaları
Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için : Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayın… Şişeniz pırıl pırıl olur… Balıklı tava kokusu : Püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmaz… Kesik Limonu nasıl saklarsınız : Püf noktası: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki...
»» devamını oku »»
Evdeki boş şişeleri nasıl değerlendirebiliriz
Evdeki boş şişeleri nasıl değerlendirebiliriz
Boş Şişeleri Değerlendirmenin Yolları Evimizde kullandıktan sonra boşalan likör ya da görseli güzel su, yağ, meyve suyu...vs gibi şişeleri benim yaptığım gibi ojeler ile renklendirip boyamak mümkün. Hoşunuza giden her türlü resmi istediğiniz renklerde şişenin üzerine oje ile uygulayarak yapabilirsiniz. Sonrasında bu şişeleri ister yağdanlık ister dekoratif amaçlı isterseniz...
»» devamını oku »»
Yün Kazakları Yumuşak Tutmanın Pratik Yolu
Yün Kazakları Yumuşak Tutmanın Pratik Yolu
Angora kazakların yumuşak kalması için ne yapmalı? Kolayı var! Angora kazak aldığınız zaman bu kazağın yumuşaklığını koruması için giymeden önce şampuanla ve fazla köpürtmeden yıkayın. Sonra da bunu 20 dakika kadar buzdolabının içinde bırakın. Buzdolabından çıkan bu kazağın sıcakta tüyleri yeniden kabarır. Ve çok güzel durur. Zamanla yün kazakların tüyleri birbirine girer ve...
»» devamını oku »»
Camlar Nasıl Pırıl Pırıl Olur
Camlar Nasıl Pırıl Pırıl Olur
Camlarınızı nasıl silmelisiniz? Pencere camlarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız , yarım şişe alkolü amonyakla doldurun. Tozunu aldığınız camlara bu karışımdan püskürtün ve pamuklu bir bezle bir güzel silin. Amonyak camdaki yağlı lekeleri alacak, alkol ise kısa sürede kurutacaktır. Camlarınızın temizliği ile övünmek istiyorsanız önerimize kulak verin. Yalnız...
»» devamını oku »»
Evde temizlik nasıl yapılmalı ?
Evde temizlik nasıl yapılmalı ?
Ev Temizliğinde Nelere Dikkat Etmeliyiz? Ev temizliği, çamaşır ve bulaşığın kadınların çok zamanını aldığı bir gerçek. Bazı püf noktaları bilmiyorsanız, hem fazla vakit harcayıp hem de tam bir temizlik yapamıyor olabilirsiniz. Hatta yanlış bir temizleme işlemi evinizin zeminine ve eşyalara zarar da verebilir. Temizlikte doğru, çabuk ve en iyi performansı almak için ,...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :BayTamaY
( Cevap Yaz )
26.11.2017 00:23:23
Kesinlikle harika bir yöntem. Hatta üstten pompalamanıza bile gerek kalmadan kendisi vakumluyor. Her ihtimale karşılık evinizde mutlaka koli bandı bulundurun.
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder