Makyaj Teorileri

Kadınlar için MAKYAJ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Makyaj Teorileri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz MAKYAJ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Kalıcı ve doğru makyaj teorileri üzerine bilgiler
- Güneşte yanmış ciltler için hafif renkli nemlendirici, yüzünüzü korumaya ve doğal görünüş vermeye, mal bir zemine oranla daha fazla yardımcı olacaktır. Su geçirmez far ve rimel kullanmaya ve suya dalmadan Önce pudra kullanmamaya dikkat edin.

- Gündüz renklerinden geceye geçerken, makyajınızı çıkarmanız her zaman gerekli değildir. Bütün renkleri güçlendirin, bir miktar gümüş, altın veya parlak takı ilave ederek bu sorunu çözebilirsiniz.

- Elinizdeki far renklerine yeni bir renk katmak ve görünüşünüzü değiştirmek için allık göz farı olarak da kullanılabilir. Aynı şekilde, pembe ve portakal
rengi farlar da allık yerine kullanılabilir.

- Gri ve krem, gündüz makyajında ince, doğal bir görünüş verir, parlak ve açık renklerde çok iyi uyum sağlar. Yapılan bu makyajla geceye hazırlanmak için "2" numaralı makyaja bakın.

- Elmacık kemikleri üzerine kullanılan allık, yüzün daha dikkat çekici hale gelmesine yardımcı olur. Şayet kirpikleriniz oldukça seyrekse, daha sık fakat gene de doğal bir görünüm elde etmek için, takma alt kirpikleri üst göz kapağına kullanmayı deneyin.

- Beraber kullanılan portakal rengi ve kırmızı allık, enerjik bir görünüş veren alışılmadık bir bileşimdir. Parlak tonlar, koyu renk ciltlerde çok güzel görünür, fakat sarışınlarda da taze ve çarpıcı olabilir.

- Dudağınızı boyamadan önce üst dudağın üst çizgisini belirginleştiren bir far kullanılması, dikkati güzel bir ağza çekecektir.

- Gözlüklerle, göz makyajı sade fakat belirgin olmalıdır çok fazla renk kullanmayı denemeyin. Bu makyaj için gece görünümü elde etmek isterseniz 9 numaralı makyaja bakın.

- Kırmızı elbiseler, belirgin bir makyaj ve uygun bir kırmızıya boyanmış dudaklar ve tırnaklar gerektirir. Şayet kontakt lens takıyorsanız, krem veya kalem şeklindeki farları, pudra şeklinde olanlardan daha kullanışlı bulacaksınız. Gözlüklerle gündüz görünüm için 8 numaralı makyaja bakın.

- Altın rengi ilave ederek gündüz makyajını heyecan verici bir gece makyajına  dönüştürebilirsiniz; mesela, alt dudağın ortasına dokundurulan bir altın rengi, cazip bir somurtkanlık havası verir.

- Pudralamadan sonra pudralı görünüşü yok etmek için yüzü kuru bir süngerle hafifçe siliniz. Pudra şeklindeki farlar, özellikle spor yapıyorsanız, kalem veya krem şeklindeki farlardan daha kalıcıdır.

- Göz alıcı bir görünüm için, uygun rimel ve parlak renklerde göz farı deneyin. Makyajınızın geri kalan kısmını çok hafif tutarsanız, göz makyajınız daha da etkili olacaktır.

- Bir gece dışarı çıkarken, gözlerimizin uçlarım kaldırmak ve her zamankinden öte bir zarafet sağlamak için, üst kapakların dışına ortadan kesilmiş takma kirpik takmayı deneyin.

- Makyajınız kıyafetinizin temel rengine uydurmak bazen çok zordur. Örnekte mavi far gereğinden kuvvetli olabilir, bu nedenle, uyumlu bir görünüm vermek için kıyafetiniz yeşil ve bej renklerden seçilirse daha başarılı olur.

- Şapka giyerken, şapkanın yüz hatlarınızı gölgede bırakarak ön plana çıkmamasına dikkat edin. Şapkanın etkisini yumuşatmak için kuvvetli bir makyaja ihtiyacınız olacak. Sonuç oldukça çarpıcı şaşırtıcı olabilir.

- Bir gelinin ustaca ve güçlü makyaja ihtiyacı vardır, fotoğraf çektireceğinizi unutmayın. Makyajınızın bütün gün taze kalmasını sağlamak için, pudralamadan sonra, soğuk ve nemli bir süngeri (sırılsıklam değil) yüzünüzün üzerinde kısa bir süre tutarak sabitleyin ve sonra tekrar pudralayın.

Kaynak: A'dan Z'ye Makyaj Teknikleri  Yazan: Corci
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.01.2015 14:07:11
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Doğru Ruj Teknikleri
Doğru Ruj Teknikleri
Rujun doğru sürülmesi Rujunuzun makyajınızla, ama en önemlisi doğal cilt tonunuzla uyumlu olması gerekir.  Ruj düzgün ve pürüzsüz nasıl sürülür Hafifçe gülümseyerek dudaklarınızı gerin ve asla büzmeyin. Soluk renkli dudaklarım için ruj seçimi Solgun ciltliler şeftali, pembe ve hatta soluk bejleri tercih ederken, koyu tenliler kahverengi içeren daha sıcak tonları tercih...
»» devamını oku »»
Küçük Gözlere Makyaj Nasıl Yapılır
Küçük Gözlere Makyaj Nasıl Yapılır
Gözleri büyük gösteren makyaj hileleri Gözleri boyamak , makyaj yönteminin en sevilen kısmıdır. Gözler Ruhun Aynasıdır... Sözünden giderek, ruhunuzun mümkün olduğunca güzel görünmesini istersiniz herhalde. Küçük gözleri büyük gösteren makyaj uygulaması Bu tip gözlere sahip olan kadınlar, her zaman gözlerinin daha büyük   görünmesini isterler. Çoğu makyaj sanatçısı da, küçük...
»» devamını oku »»
Makyajımızı Nasıl Temizlemeliyiz
Makyajımızı Nasıl Temizlemeliyiz
Makyajımızı Temizlerken Dikkat Etmemiz Gerekenler Tonik yerine özel bitki suları kullanabilir miyim?  Eğer çok uzun zamandır siyah nokta tedavisi görüyor ve cildiniz alkolden olumsuz yönde etkileniyorsa, toniğinizi bitki sularıyla değiştirmemeniz de fayda var. Ancak bazı bitkilerin olumlu etki yaptığı cilt sorunları da bulunuyor. Örneğin hassas ciltlerde portakal ağacı suyu,...
»» devamını oku »»
Makyajlı Yatmanın Cilde Zararları
Makyajlı Yatmanın Cilde Zararları
Makyaj ile yatmanın cilde zararları nelerdir? Gündüz yaptığınız makyajla gece yatmayın . Bu şekilde cildinize çok zarar verirsiniz. Mutlaka geceleri makyaj çıkarılmalıdır. Eğer elinizde hazır makyaj çıkarıcı malzemeler yoksa bunların yerine badem sütü ve gül suyundan yararlanabilirsiniz. Önce yüzünüzün her yerine badem sütünü yedirin. Sonra da hafif nemli bir kağıt mendil ya...
»» devamını oku »»
Fondoten Sürerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Fondoten Sürerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Fondöten sürerken nelere dikkat etmeliyiz - Fondöten sürerken yüzünüze bütünlük sağlamak istiyorsanız, göz çevrenize fondöten sürmemeye, bunun yerine fondöten renginden bir ton açık kapatıcı ya da aydınlatıcı bir ürün uygulamaya özen gösterin. Çünkü tam yüze uygulanan fondöten yapay bir görüntüye neden olur. - Fondöten alırken cilt renginize en yakın olanı seçmeye çalışın....
»» devamını oku »»
Rimel Nasıl Sürülmeli
Rimel Nasıl Sürülmeli
Gözlerin canlı ve parlak olması için ne yapmalı? Film yıldızlarının, mankenlerin gözlerine dikkat ederseniz sanki içinde yıldızlar kondurulmuş gibi pırıl pırıl olduğunu görürsünüz. Siz de hem göz sağlığınızı koruyup hem de cıvıl cıvıl pırıl pırıl gözlere sahip olabilirsiniz. Gözlere parlaklık kazandıran bakım tarifi 80 gram kuru papatya  80 gram ıhlamur  80 gram gül suyu...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder