Ergonomi, İş Yerimiz ve Biz

Kadınlar için SAĞLIKLI YAŞAM bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Ergonomi, İş Yerimiz ve Biz hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAĞLIKLI YAŞAM kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Ergonomi, iş yerinde vücut sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler
Kısaca iş yerinde çalışanlar ile iş yerinin fiziki yapısı arasında uyum sağlamak anlamına gelen ergonomi, oldukça yeni bir bilim dalı. Ergonomi uzmanları günlük yaşantımızın büyük bölümünü geçirdiğimiz iş yerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlıyorlar. İş yerinde vücudu aşırı yüklenmeden korumak için bazı genel ergonomik kuralları vardır. İşte bunlardan bazıları: 

Boyu ayarlanabilen ofis eşyaları kullanın. Bedeniniz için rahat pozisyonlar arayın. Diz ve dirsekleri "nötral" ya da gevşek pozisyonlarda tutun. 

Aynı hareketleri çok fazla tekrarlamayın. Her 10-15 dakikada bir 30 saniye gibi sık ve kısa aralar verin. Telefonunuza cevap vermek için ayağa kalkın. 

Aynı pozisyonda çok uzun süre kalmayın. İşiniz gereği sürekli fare veya telefon kullanıyorsanız fareyi kullanan bileğinizi destekleyin veya telefon kulaklığı kullanın. 

Omuzlarınız gergin olmasın. 

Dizleriniz kalçanızla 90 derecelik açı yapacak şekilde oturmanızın bir zararı yoktur ancak hafifçe geriye dayanabilirsiniz. Gövdenizi öne doğru eğmeniz ise sırtınıza fazla yük bindirecektir. 

Koltuğunuz, ayaklarınızın yere basmasına izin vermelidir. Bacak pozisyonlarınızı sık sık değiştirin. 

Monitörünüz sizden mümkün olduça uzakta ama yazılanları görebileceğiniz bir mesafede dursun. Sırt ve bel ağrılarınız varsa monitörün yüksekliğini değiştirmeyi deneyin. 

Gözleriniz yoruluyorsa daha büyük bir ekrana ihtiyacınız olabilir. 

Klavyeniz bileğinizin yüksekliğinde veya daha aşağıda olsun. Koltuğunuzu yükseltmeniz veya masanızı alçaltmanız gerekebilir. 

Bilekleriniz keskin veya sert bir yere dayanmamalıdır. 

Klavyede çalışırken ön kollarınızın yere paralel olması (dirseklerin 90 derece açı yapması) önerilir. 

Farenizin klavye ile aynı düzeyde olmasına dikkat edin. 

Klavyede yazarken parmaklarınızı hafifçe kıvrık tutun. 

Unutmayın: İş yeri, ergonomi denkleminin sadece bir yanıdır. Araç kullanma, uyku pozisyonu ve hobileriniz gibi iş dışındaki aktivitelerinizi de gözden geçirin.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.12.2014 19:58:15
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Sistit ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar
Sistit ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar
Sistit ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir? Kadınlarda idrar yolunun daha kısa ve mikroorganizma girişinin daha elverişli olması nedeniyle daha sık görülen idrar kesesi iltihabıdır. Gebelik, böbrek taşları, şeker hastalığı gibi nedenler sistiti kolaylaştırır.  Sık idrar yapma ihtiyacı, idrar yaparken yanma, mesane üzerinde dolgunluk hissi, bulanık ve kötü kokulu...
»» devamını oku »»
Güneşte Fazla Kalırsak Ne Yapmalıyız
Güneşte Fazla Kalırsak Ne Yapmalıyız
Güneşte fazla kalanlar ne yapmalı? Güneşin dozunu kaçırıp ıstakoz gibi kızaranlarda cilt gerilir ve acır. Güneş yanığının şiddeti ve cildin duyarlığına göre birkaç saat ile birkaç gün içinde cilt üzerinde içi sıvı dolu kabarcıklar oluşur.  Ardından cildin üstteki ölü tabakası soyularak yerini yeni tabakaya bırakır. Bütün bunlar güneş tatilinizin zehir olması ve cildinizin...
»» devamını oku »»
Kişilere Göre Stres Türleri
Kişilere Göre Stres Türleri
Stres kişilere göre farklılık gösterir mi? Stres kişisel bir şeydir, kişiye göre değişir. Stres kaynakları herkesi farklı etkiler. A Tipi Davranış özelliği: Aynı anda pek çok şeyi bir arada yapmaya çalışır. Telefonla konuşurken imza atar. Titiz ve iş koliktir. Yarışmayı sever, kimseyi bulamazsa kendisiyle yarışır. Randevularına zamanında gider. Ağır konuşan insanların sözünü...
»» devamını oku »»
Anne Sütü Arttıran ve Uyku Düzenleyen Çay
Anne Sütü Arttıran ve Uyku Düzenleyen Çay
Anne sütünü arttırmak için 1/2 adet ayva 4-5 adet hurma 2-3 adet kayısı 1/2 litre su Anne sütünü arttıran içecek yapımı Meyveler küçük parçalara ayrılır ve yarım litre suda 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra gün içerisinde içilir. Tokluk Hissi Veren ve Yağ Yakan Çay 1 dal tarçın 1 kase civanperçemi 1/2 kase atkuyruğu bitkisi 1 kase ada çayı 1/2 litre kaynar su Tokluk...
»» devamını oku »»
Bahar Yorgunluğunun Sebepleri
Bahar Yorgunluğunun Sebepleri
Bahar yorgunluğunun belirtileri ve tedavisi: - Devamlı yorgunluk hissi. - Uyku düzeninde bozukluk , zor uykuya dalma, sık sık uyanma, sabahları zor uyanma ve uyku sonrası kendini dinlenmemiş hissetme. - Sinirlilik hali. - Baş ve boyun ağrıları . - Kas gerginliği ve ağrıları. - Hafif ateş ve üşüme hissi. - Çeşitli eklem ağrıları . - Konsantrasyon bozukluğu. - Enfeksiyonlara...
»» devamını oku »»
Bebek ve Küçük Çocuklarda Cilt, Saç ve Tırnak Bakımı
Bebek ve Küçük Çocuklarda Cilt, Saç ve Tırnak Bakımı
Bebek ve çocukların bakımı - Gereken tek şey cildi ılık suyla yıkamaktır  - Antibakteriyel ve parfümlü sabun gereksizdir  - Soğuk havada cilt kuruyabilir ve günde iki ya da üç defa nemlendirici kullanılabilir  - Güneşli havada bebeği güneşten korumak için kapalı giysiler giydiriniz, şapka takınız, çocuk arabasının üzerine gölgelik koyunuz ve dışarıda gölgede durunuz  - Küçük...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder