Evde Tırnak Bakımı

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Tırnak Bakımı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde tırnakları nasıl daha güçlü yapıp uzatabiliriz
Tırnaklar bir bayanın elinin güzelliğini yansıtan en önemli unsurdur. Tırnak bakımı bu açıdan bayanlar için çok önemlidir. Bir çok bayan belirli gün ve haftalarda kuaförlerine giderek manikür ve pedikür yaptırır. Bu iş bazen zahmetli, bazen masraflı bazen de zamansızdır. Özellikle çalışan bayanların tırnak bakımı daha da zordur. Yoğun iş temposundan fırsat bulup gerekli bakımı yaptırmak için zaman ayırmaları çoğu zaman yok gibi bir şeydir.

Evde yapacağınız tırnak bakımı ile kuaföre gitme zahmetinizi belki bir parça olsun azaltabilirsiniz. Hatta gitmeyenler bir takım tırnak bakımı için püf noktalar ile kuaföre gitmiş gibi olabilir. 

Öncelikle tırnakların sağlamlığı çok önemlidir. Bunda genetik faktörler rol oynar. Ancak sağlıklı beslenme ve doğru bakımda tırnakların daha güçlü olmasını sağlar. 

-Suya çok maruz kalan tırnaklar yumuşadıkları için kolay kırılırlar. Bundan dolayı sudan çıkan ve yumuşamış olan tırnakları kuruyana kadar, yani eski sertliğine gelene kadar zorlayıcı işler yapmamak gerekir. Aksi halde kırılmaları kaçınılmaz olur. 

- Hepimiz evimizde limon tüketiriz. Salataya sıkıp atacak olduğumuz ya da başka yerde kullandığımız ve atılacak olan limonlarla tırnaklarınızı ovarsanız, tırnaklarınız beyazlayacak ve limondan aldığı vitaminle zaman içerisinde sağlamlaşıp, tırnak eti kalkması da sona erecektir.

- Sürmüş olduğunuz ojeyi tırnakta ne kadar uzun süre tutarsanız, tırnakların havasız kalmasından dolayı yapısı bozulacaktır. Sadece renginde sararma olmakla kalmaz aynı zamanda tırnaklar kat kat kırılmaya ve zayıflamaya başlar. Bundan dolayı sürdüğünüz ojeyi uzun süre tırnakta tutmayınız ve sildikten sonra en az 2-3 gün kendine gelmesi için müsaade ediniz. 

- Her tırnağın maksimum uzama miktarı nerede ise bellidir. Bunu bilirseniz her daim tırnaklarınızı aynı boyda ve düzgün uzatabilirsiniz. 

- Satılan bazı tırnak besleyicileri kullanarak da tırnaklarınızın ihtiyacı olan vitaminleri sağlamış olursunuz. 

- Genel olarak elleriniz için kullandığınız kremler de tırnaklarınızın yapısını güçlendirmeye yardımcı olur. Evde hazırlayacağınız kremler ile mesela gliserin ve limon karışımı bu konuda büyük yardımcı  bu bakımı kendinizde yapabilirsiniz.

- Tırnaklarınızın kenarlarını çok dibe girerek törpülememeye dikkat edin. Bu en ufak bir darbede kolay kırılmalarına sebep olur.

- Özellikle çamaşır suyu ve benzeri temizlik maddeleri tırnakların incelmesine sebep olur. Bu ürünleri kullanırken eldiven kullanmanız daha sağlıklı tırnaklarınız olmasında büyük etken olacaktır. 

- Tırnaklarınızı, tırnağınızın yapısı şeklinde törpülemelisiniz. Yuvarlak yapıdaki tırnağı düz şekilde törpülemek hem kötü bir görüntü yaratacaktır, hem de daha çabuk kırılmasına sebep olacaktır.

- Evde yapacağınız manikür ve pedikür için kullandığınız malzemelerin kalitesine dikkat ediniz. Kolay paslanan bir malzeme kullanmanız tırnak hastalığı oluşumunda etkendir.

- Kuaförlerde tırnak bakımı yaptırırken mutlaka ama mutlaka kendi malzemelerinizi götürünüz. Orada kullanılan malzemeleri mümkün olduğunca kullanmayınız. Sonuçta güzel olayım derken hüsranla biten bir bakım olmasını kimse istemez.

- Tırnak bakımı için her zaman bildiğiniz ve güvendiğiniz kuaförlere gidin. Bilinçli ellerin yapması gereken manikür ve pedikür ciddi anlamda bir sanat işidir. Tırnakların diplerin ince ve kanatmadan güzelleştirmek, sabır ve beceri ister. Yanlış yapılan tırnak bakımı, tırnak etlerinizin kalkmasına ve kanamasına sebep olur. Buda ellerde hoş olmayan görüntü yaratabilir. 

Yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
17.02.2015 16:07:19
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Yüzünüzü Daha Güzel Gösteren Makyaj Hileleri
Yüzünüzü Daha Güzel Gösteren Makyaj Hileleri
Dudağa ruj nasıl ve ne şekilde sürülmeli? Makyaj altını (fondöten) uyguladıktan, farınızı sürüp, gözlerinizi de boyadıktan sonra sıra dudaklarınıza gelmiştir. Dudakları , doğru ya da yanlış herkesin kendine özgü bir boyama şekli vardır. Oysa, onları daha güzel göstermek için bazı yollar vardır. Bir kere, hiç boyanmamış, çıplak bir dudak korkunç görünür... Genelde, 16...
»» devamını oku »»
Hamilelik Çatlakları ve Selülit Maskesi
Hamilelik Çatlakları ve Selülit Maskesi
Hamilelik Çatlaklarını Önlemek İçin Krem 1 yemek kaşığı badem yağı 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı 1 tüp Bephanthene krem 1 tüp Madecassol krem Evde hamilelik çatlakları için krem yapımı Kremler bir kabın içerisinde karıştırılır ve yağlar ilave edilir. Elde edilen akışkan krem kapaklı bir kapta saklanır. Bu kremin özelliği hamilelik döneminde karın, bacak ve göğüs...
»» devamını oku »»
Ev Yapımı Güzellik ve Sağlık Çayları
Ev Yapımı Güzellik ve Sağlık Çayları
Zayıflama çayı 4 yemek kaşığı mate yaprağı 2 yemek kaşığı biberiye 2 adet portakalın kabuğu 2 adet enginarın yaprağı 1 yemek kaşığı rezene 2 yemek kaşığı kekik 1 litre kaynar su Ev yapımı zayıflatıcı çay tarifi Malzemeler kaynar suyun içine bırakılıp 15 dakika demlenir ve süzülür. Aç karnına (her yemekten önce) 1-2 bardak içilir. Kansızlık-Anemi 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi...
»» devamını oku »»
Evde Kozmetik Hazırlarken Hangi Kaplar Kullanılmalı
Evde Kozmetik Hazırlarken Hangi Kaplar Kullanılmalı
Blender: Bu bir bardak veya daha fazla miktardaki krem ve losyonları çırpmak için çok iyidir. Daha az miktardakileri karıştırırken, krem veya losyonu blendrın dibinden çıkarmak zor olur. Blender yüz ve vücut ovması için yulaf ezmesi, badem ve ayçiçeği tohumlarını öğütmek için de kullanılabilir, ama  bir besin işlemcisi veya kabuklu tohum öğütücüsü genellikle daha iyi iş...
»» devamını oku »»
Topuk ve Tırnak Çatlaklarına Yağlı Bakım
Topuk ve Tırnak Çatlaklarına Yağlı Bakım
Sararan Tırnaklar 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı sirke Sararan tırnaklara evde bakım kürü Malzemeler karıştırılır. Bu karışım tırnakların üzerine sürülür ve ovarak masaj yapılır. 5 dakika kadar bu işlem devam ettirilir ve ardından ılık suyla durulanır. Tırnak Bakım Yağı 1/4 çay bardağı lanolin 1 çay kaşığı badem yağı 1 kahve kaşığı Hint yağı Kat kat...
»» devamını oku »»
Botox Jel ve Boyun Kırışıklıkları için Maske
Botox Jel ve Boyun Kırışıklıkları için Maske
Botox Jel yapımı 2 çay kaşığı papatya yağı 1 çay kaşığı defne yağı 2 çay kaşığı lavanta yağı 2 çay kaşığı lahana yağı 1 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı 1 çay kaşığı kekik yağı 1 -2 damla ısırgan yağı Evde botox jel tarifi Tüm yağlar karıştırılır. Karışım temiz yüz ve dekolte bölgesine gece yatmadan önce uygulanır. Uygulama sırasında cilde aşağıdan yukarıya doğru 5 dakika...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder