Sığır İliği Kürünün Hazırlanması

Kadınlar için SAÇ BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Sığır İliği Kürünün Hazırlanması hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAÇ BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Saç uzatmak için sığır iliği maskesi nasıl hazırlanır

Saç uzatmakta ve beslemekte faydası olan sığır iliği maskesinin hazırlanmasını aşama aşama sizler için fotoğrafladım. 

İliği kemiğin içerisinden çıkartmak için resimde de gösterdiğim ve belirttiğim gibi kabak oyacağını kullanabilirsiniz. Bıçak ya da benzeri bir alet ile biraz zorladığı gibi tam olarak ilik kemikten sıyrılamıyor. Sığır iliklerini içerisinde eriteceğimiz kaba aldıktan sonra, benmari usulü eritmek amacı ile içerisine su koyacağımız başka bir kabımızı daha alıp, suyu koyup ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Su olan kabın içine ilik olan kabımızı koymayı unutmuyoruz tabi:)

Bir süre kaynamaya başladıktan sonra iliklerin eridiğini ve yağın olduğunu göreceksiniz ki resimde de göstermeye çalıştım. Tam olarak eridiğinden emin olduktan sonra ocaktan alıyoruz ve içinde kalan büyük parçalardan arındırmak için süzüyoruz. Süzdükten sonra bir süre hafif ılımasını bekliyoruz. Ilıma derken ne tam ılık diye tabir ettiğimiz parmak yanmayacak kıvamda olacak, ne de parmağımızı yakacak kıvamda. Bunun sebebi, daha doğrusu benim bu şekilde yapmamın sebebi, içerisine koyduğum hindistan cevizi yağının fazla sıcak ile temas etmesini istemem. Yani vitaminini kaybetmesin diye.

Yukarıda yazdığımdan da anladığınız gibi, sığır iliği istediğimiz kıvama gelince içerisine sığır iliğinin yarısı kadar veya aynı oranda hindistan cevizi yağını da katıp güzelce karıştırıyoruz. Sonrasında hepimizin dolabında olan buz kalıplarına bir tatlı kaşığı yardımı ile koyuyoruz. Resimde de net olarak sizlere göstermeye çalıştım. Kalıptaki rengin yeşilimsi olması kafanızı karıştırmasın. Kullandığım buz kalıbının dibi silikon ve mavi olduğundan yağın rengi o şekilde gözüküyor. enpratikkadin.com Bu arada silikon deyince hemen belirteyim. Sizlerde kullanacağınız buz kalıbının altı silikon olanından ya da tamamen silikon olanlarından alırsanız, yağı kullanacağınız zaman kalıptan çıkartmanız çok daha kolay olur. Takıldığınız ya da sormak söylemek istediğiniz bir şey olursa yorumlar kısmından yazabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.

Altı aylık uygulama sonrası ve resimli ve yazılı anlatım için tıklayınız: Sığır İliği ile Saç Uzatma Maceram  

Altı aylık uygulama sonrası saçımdaki değişimler için tıklayınız: Sığır iliğinin Saçımda Yaptığı Değişimler

Deneyen, uygulayan ve aktaran: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
2.12.2015 23:10:11
Yorum sayısı
23
İlgili Makaleler
Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin
Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin
Sağlıklı ve güçlü saçlar için evde saç bakımı - Elma sirkesi saçlarınızın daha parlak ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır. Bu tarifi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz. - Saçlarınızı hafif bir şekilde ıslatıyorsunuz, elma sirkesini saç köklerine ve uçlarına fazlasıyla sürüp yedirin. Saçınızı sıcak bir havlu ile sarıp 1 saat bekleyiniz. Sonunda şampuanla yıkayınız....
»» devamını oku »»
Kuru Saçlara Maske Önerileri
Kuru Saçlara Maske Önerileri
Kuru saçlar için bitkisel maskeler ve tarifleri - Asit miktarı mümkün oldukça yüksek olan zeytinyağını minik bir cezvenin içerisine alın ve en düşük ısıda ısıtın. Hafif derece de ılık olan yağı çay tabağının içine alın ve parmak uçlarınızla masaj yaparcasına saç diplerinize yedirin. Saçlarınızın diplerini yağladıktan sonra yukarıya doğru toplayın ve toka ile bağlayın....
»» devamını oku »»
Sığır İliği Kürünün Hazırlanması
Sığır İliği Kürünün Hazırlanması
Saç uzatmak için sığır iliği maskesi nasıl hazırlanır Saç uzatmakta ve beslemekte faydası olan sığır iliği maskesinin hazırlanmasını aşama aşama sizler için fotoğrafladım.  İliği kemiğin içerisinden çıkartmak için resimde de gösterdiğim ve belirttiğim gibi kabak oyacağını kullanabilirsiniz. Bıçak ya da benzeri bir alet ile biraz zorladığı gibi tam olarak ilik kemikten...
»» devamını oku »»
Deniz Mevsiminde Saçlarınıza Özen Gösterin
Deniz Mevsiminde Saçlarınıza Özen Gösterin
Deniz mevsiminde saç bakımı nasıl yapılmalı Yaz aylarında ve tatillerde sıcak hava, deniz suyu ve rüzgar gibi aşındırıcı dış etkilere daha fazla maruz kalan saç telleri gücünü ve canlılığını yitirir, saç diplerindeki kıl kasları görevini tam yapamaz. Bunların sonucunda saçlar yazın iyi bakılmadığı takdirde çabuk dökülür, donuk, güçsüz, kırılgan bir hal alır. Bu nedenle güneş...
»» devamını oku »»
Sağlıklı ve Hızlı Saç Uzatmanın Yolları Nelerdir?
Sağlıklı ve Hızlı Saç Uzatmanın Yolları Nelerdir?
Saçı Hızlı Uzatma Yöntemleri Saçlarınızın uzama hızı size yavaş geliyor veya belirli bir uzunluğa geldikten sonra o uzunlukta takılıp kalıyorsa, tutamlarınıza bebek muamelesi yapmalısınız. İşte bunun sebepleri: Şımartın:  İçeriğinde nemlendirici özellikli shea veya avokado yağı bulunan şampuan ve saç kremlerini seçmeye özen gösterin. Bu içerikler tutamlarınızı dolgun...
»» devamını oku »»
Yüz Şekline Uygun Saç Modeli ve Rengi
Yüz Şekline Uygun Saç Modeli ve Rengi
Yüz şekline göre saç modelleri Yüz şeklinize göre saç modelini belirlemek ister misiniz? Saç kadın olsun erkek olsun, görüntüsünü etkileyen ve bakışlarına kadar etki eden bir parçadır. Kadınların saçlarına olan düşkünlüğü ve değişik saçlara olan merakları bazen onların yanlış saç kullanmalarına sebep olur. Yanlış saç dediğimiz, yüz şekillerine uygun olmayan ve bunun sonucu...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :inovasyon
( Cevap Yaz )
4.02.2015 17:13:03
harikasınız! Ne kadar emek vermişsiniz uygulamaları paylaşırken.. bu özveri için terbrikler.. çok teşekkür ederim :)
Yazan :En Pratik Kadın
( Cevap Yaz )
4.02.2015 19:02:15
Rica ederim sayın inovasyon, bu güzel yorumunuz için de ben teşekkür ederim.
Yazan :Melike
( Cevap Yaz )
21.06.2015 03:00:18
Paylaşım ını harika umut oldunuz bana çok teşekkür ederim:) Yalnız benim aklıma şey takıldı . Buz halinde olan iliği nasıl kullanıyorsunuz?
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    21.06.2015 16:07:37
    Merhabalar Melike hanım. Buz halindeki iliği, bir çay bardağının içine koyuyorum. Çaydanlıkta kaynattığım sıcak suyu, çay bardağının içine gireceği çukur bir kaba döküyorum. Çay bardağını o sıcak suyun içine koyup, benmari usulü eritiyorum. Buz halindeki iliğe kesinlikle su temas etmiyor ve ocakta doğrudan ateş üzerinde eritme yapılmıyor. Ayrıca güzel yorumunuz için ben de teşekkür ediyorum.
    Yazan :Melike
    ( Cevap Yaz )
    22.06.2015 01:50:42
    Buz halindeki kalıpları istedigimiz zaman kullanabiliyoruz değil mi ?. Sicak suda dediginiz gibi eritip saca uygulayip ne kadar beklemeiz gerekiyor birde ? :))
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    22.06.2015 08:17:47
    Sığır iliği buz kalıplarını istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Benmari usulü erittiğiniz iliği ve hindistan cevizi yağı karışımını, saç diplerinize uygulayıp, masaj ile saç köklerinize yedirdikten sonra, şeffaf folyo ile saçlarınızı çok sıkı olmadan sarıyorsunuz ve en fazla 2 saat bekliyorsunuz. Tavsiyem düzenli kullanmanız ve haftada bir gün uygulamanız.
    Yazan :melike
    ( Cevap Yaz )
    22.06.2015 23:04:52
    Çok teşekkür ederim ilginiz için bugun başlıyorum :)
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    23.06.2015 00:08:01
    Sığır iliği kürü beklediğinizden çok daha iyi bir sonuç verir umarım Melike hanım. Sormak istediğiniz bir şey olduğunda her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
    Yazan :edi
    ( Cevap Yaz )
    21.11.2015 21:14:13
    merhaba, bu ilik erkek tipi dökülmeye iyi gelir mi? tepe bölgemde açıklık var kapanır mı?
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    21.11.2015 23:14:54
    Merhabalar sayın edi. Bu kürü bayan, erkek herkes kullanabilir. Tanıdığım bir erkek arkadaşın tepe bölgesi ve önler dökülmüş vaziyette. Saç ekimi yaptırdı ama istediği şekilde sonuç alamadı. Ona sığır iliği kürü hazırlayıp verdim ve şu an üçüncü uygulamayı yaptı. Umuyorum istediği kadar olmasa da, şu ankinden daha iyi bir sonuç elde edebilecek. Tepe bölgenizde saç kökleriniz zayıfta olsa varsa iyi gelir diye tahmin ediyorum. Ancak hatırlatmak isterim ki, bu kür herkeste aynı etkiyi yapmayabiliyor. Umudunuzu kaybetmeyin derim.
    Yazan :hsyn
    ( Cevap Yaz )
    29.11.2015 12:51:57
    biz bunu ne sıklıkla yapcaz ve nasıl uygulayacağız
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    29.11.2015 13:19:27
    Merhabalar sayın hsyn. Sığır iliği kürünü, haftada bir, saç diplerine masaj yaparak uygulayacaksınız. Kullanacağınız sığır iliği ve hindistan cevizi küpünü, bir çay bardağı içerisine koyun. Çaydanlıkta veya ketılda kaynattığınız suyu da çay bardağının içine gireceği başka bir kaba, çay bardağının içine su gelmeyecek şekilde doldurun ve kullanacağınız sığır iliği küpünün olduğu çay bardağını bu kabın içine koyun. Sıcak su, donuk halde olan sığır iliği küpünü yavaş yavaş eritecek bu şekilde. Sonrasında temiz saçınıza, bir fırça yardımı ile veya eliniz ile sürün. Saç köklerine sürülecek, saçınız çok kısa ise bu durum fark etmeyecektir. Daha sonra sürme işlemi bitince, parmak uçlarınız ile bastırarak, dairesel hareketler ile 2 dakika masaj yapın ve sığır iliğini saç köklerine iyice yedirin. Uygulama sonrası streç folyo ile kafanızı çok sıkı olmayacak şekilde sarın ve 2 saat bekletin. Sonrasında önce dayanabileceğiniz sıcaklıkta su ile yağı saçınızdan arındırın, arkasından tek sefer şampuan yapıp yıkayın. Düzenli olarak uygulamanız önemli. Daha fazla detay için, "Sığır İliği İle Saç Uzatma Maceram" adlı makalemize bakabilirsiniz. Linki yukarıdaki yazıda var. Takıldığınız bir yer olursa tekrar yardımcı olurum.
    Yazan :Hsyn
    ( Cevap Yaz )
    2.12.2015 19:51:25
    Gerçekten bu bilgiler için size çok teşekkür ederim benim sorunum şu ki ben 16 yaşındayım ve saçlarımda dökülmeden meydana geliyo günde 20-30 tel dökülüyor ve sonunda anlam genişledi ben dökülen kısımlara bunu sürsem işe yarar mı
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    2.12.2015 21:39:45
    Sayın Hsyn, denemek ile bir şey kaybetmezsiniz bunu söyleyebilirim. Dökülen yerlerde saç kökleriniz var ise faydası olacaktır. Ancak hindistan cevizi yağı yerine menekşe yağı kullanmanız nasıl bir etki yapar onu denemediğim için bir bilgim yok. Size şöyle bir bilgi verebilirim, sığır iliği yağı saç çıkartmaya yarıyor, hindistan cevizi yağı ise saçın uzamasını hızlandırıyor. Bulabilirseniz hindistan cevizi yağı koyun diyebilirim, bulamıyorsanız menekşe yağı ile kullanmayı sizin tercihinize bırakıyorum ama menekşe yağı da saç dökülmelerinde kullanılan bir yağ. Yaşınız henüz saç dökülmesi için çok erken. Öncelikle bir uzman dermatoloğa gitmeniz ve sonrasında uygulama yapmanız daha sağlıklı olabilir. Umutsuz gibi görünen durumların çözümleri bazen çok basit olabiliyor.
  • Cevaplayan :hsyn
    ( Cevap Yaz )
    7.12.2015 20:14:03
    ben bu kürü daha bir kere uyguladım ama merak ettiğim benim anlım açık onu kapatır mı bana sizden ricam bu konu hakkında net bir bilgi verir misiniz zaten benim sorunum bu yani bu küre bunun için başladım ben saçlarımsız yapamam lütfen bana bu konuda yardımcı olur musunuz
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    8.12.2015 12:59:05
    Sayın Hsyn, alın bölgenizde öncesinde saç vardı ve döküldü ise, dökülen kısımlarda saç kökleri var ise faydası olacaktır. Sığır iliği ile saç uzatma maceram adlı makalemin yorumlar kısmına göz atarsanız, orada bu konu ile ilgili farklı yorumlar ve cevaplar bulabilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi, sığır iliği uygulaması herkeste farklı etki yapabilir. Kimisinde olumlu hatta beklenenin fazlası sonuçlar yaratırken, kimisinde bir etki yapmayabilir. Öncelikli olarak moralinizi yüksek tutun ve düzenli uygulamayı aksatmayın. Sığır iliğinin etkili olup, olmadığını 2 ay (bu artı eksi kişiden kişiye değişebiliyor) gibi bir sürede fark edersiniz. Yağı sürdükten sonra, parmak uçlarınız ile baskı yaparak, yavaş ve dairesel hareketler ile en az 2 dakika masaj yaparak yağın saç köklerine iyice geçmesini sağlayın. Umarım beklediğinizden çok daha fazla faydasını görürsünüz. Sabırlı olmanız, düzenli uygulamanız çok önemli.
    Yazan :Hsyn
    ( Cevap Yaz )
    2.12.2015 20:10:04
    Ben Hindistan cevizi yağı yerine aktaran aldığım menekşe yağını koydum bi sıkıntı olur mu
    Yazan :masal
    ( Cevap Yaz )
    29.12.2015 22:27:27
    merhabalar bu kürü hazırladıktan sonra ne kadar buzlukta bekleyebiliyor. belli bir süre sonra bozulurmu veya bozulmaması için bir şey yapmak gerekirmi.ben biraz fazla yapıp o şekilde koymak istiyorum ama bozul diye endişe ettim. birde içine başka yağlar karıştırsam aynı etkiyi alırmıyım?
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    29.12.2015 22:36:00
    Merhabalar sayın masal. Ben sığır iliği kürünü altı aylık hazırlayıp koydum ve bir sıkıntı yaşamadım. Siz daha fazla yapıp koyacaksanız, bir poşete koyup muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabı poşetleri bunun için uygun. Tavsiyem altı aylık kürler halinde hazırlayıp kullanmanız. Başka yağlar karıştırma konusunda ise, ben sadece hindistan cevizi yağı katarak uyguladığımdan diğer yağlar ile karışımı nasıl etki yapar açıkçası bilgim yok. Ama farklı yağlar ile de kullananlar var. Sığır iliği saç çıkartmaya, hindistan cevizi saç uzatmaya etki ediyor. Bu durumda aslında başka bir yağa pek fazla ihtiyaç yok bence ama gene de siz bilirsiniz.
    Yazan :Bahriye
    ( Cevap Yaz )
    8.11.2016 14:04:01
    Benim oğlumun saç derisinde kaşıntıyla oluşan küçük yaralar var bunu kullanarak iyileştirebilirmiyim.
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    8.11.2016 14:18:14
    Merhabalar sayın Bahriye. Size öncelikle bir dermatolaoji (cildiye) doktoruna gitmenizi öneririm. Ben kafa derisinde yara varken kullanılmasını tavsiye etmem. Egzamaya, saç kırana iyi geldiğini söyleyenler var ancak bu konuda benim kesin bir bilgim yok. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Siz mutlaka önce bir doktora gidin, alacağınız sonuç ve cevaba göre uygulayın derim.
    Yazan :dilan
    ( Cevap Yaz )
    13.03.2017 19:28:30
    simdi bunu o kalıplara dökücez hem dolapta mı kalıcak buzlukta yani tam orayı anlayamadım.Kullanacağim zaman bir tane buzu cıkarıcam onu saçimi sürücem demi yoksa bir buz kalıbındakinin hepsini mi bir seanslık icin sürücem saçıma bir yardımcı olun lütfen.Bir de bunun icine argan yagı bepanthen vitamini nasıl katabilirim hangi aşamada yapmam gerek bir bilgilendirirmisiniz cok acil cünkü saçlarım lastik gibi kendine gelmesi gerek
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    16.03.2017 19:24:17
    Merhabalar sayın dilan. Resimde gördüğünüz şekilde buz kalıbına dökün ve buzlukta saklayın. Haftada bir kullanacağınız zaman bir tanesini çay bardağının içine koyun ve benmari usulü eritip saçınıza uygulayın. Ben sadece sığır iliği ve hindistan cevizi karışımını kullandım. Argan yağı ve bepanthen vitamini ile uygulama yapmadığım için bu konuda size bir fikir sunmam doğru olmaz. Umarım beklediğiniz sonucu fazlası ile elde edersiniz. Yardımcı olacağım bir şey olur ise tekrar sorabilirsiniz.
    Yorum Yaz
    Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
    Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder