Tarçın (Lauraceae)

Kadınlar için BİTKİLER ve FAYDALARI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tarçın (Lauraceae) hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BİTKİLER ve FAYDALARI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
TARÇIN
Cinnamomum zeylanicum (Lauraceae)
Defnegiller ailesinden olan tarçın, defnenin yakın akrabasıdır. Ülkemizde doğal olarak yetişmeyen bu bitki genellikle tropik bölgelerde yetişir. Her dem yeşil olan bu ağaçların Hindistan'dan Malezya'ya kadar yayılış gösteren yaklaşık 275 türü bulunur. Ülkemizde kullanılan tarçın, seylan tarçını olarak bilinen cinamomum zeylanicum bitkisinin gövdesine ait kurutulmuş kabuklarıdır. Tarçın 7-10 m boylarında sert derimsi yapraklı bir ağaçtır. Yapraklarında görülen boyuna uzanmış 3 damar nedeniyle kolayca ayırt edilebilir. Tatlı baharatlar sınıfında yer alan tarçın keskin aromalı, ısıtıcı özellikli bir baharattır. Bu özelliklerinden dolayı zindeleştirici bir gücü vardır. Tarçında temel olarak cinamaldehit ve eugenol adı verilen maddeler bulunur, yüzde 4 oranında yağ içerir. Tarçın yapraklarından elde
edilen yağ karanfil aromasına çok benzer. Bu nedenle karanfil yerine kullanılır.

Tarçın, mikropları öldürür, sindirimi kolaylaştırır
Tarçın bitkisinin kabukları tıbbi amaçlı kullanılır. Bu kabukların içinde, uçucu yağ, tanin, müsilaj, kalsiyum oksalat ve şeker bulunur. Tarçın kabukları, sindirimi kolaylaştırıcı, spazm çözücü, kurt düşürücü, ishal kesici ve mikrop öldürücüdür. Bunun için tarçın kabuklarından 1-2 gramı infüzyon şeklinde günde birkaç kez kullanılır. Tarçının bilinen bir yan etkisi yoktur.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
2.02.2015 18:27:41
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bitki Yağları Alırken Neye Dikkat Etmeli
Bitki Yağları Alırken Neye Dikkat Etmeli
Bakım amaçlı kullanılan yağlar hakkında önemli bilgiler Verilen tariflerin pek çoğunda üzüm çekirdeği yağı veya tatlı badem yağı gibi yağlar kullanılır. Bu yağları satın alırken "soğuk olarak sıkılmıştır" ibaresini arayın. Çözme işlemlerinde kullanılan çözücüler yüzünden petrol artıkları içeren arıtılmış yağlardan çok daha pahalı olmasına rağmen, soğuk preslenmiş yağlar %...
»» devamını oku »»
Ginkgo
Ginkgo
GİNKGO Ginkgo btloba L (Ginkgoaceae) Türkçe adı Çin mabet ağacı olan bu tür ülkemizde ginko adıyla da bilinmektedir. Bu tür 35 m'ye kadar ulaşabilen, yaprak dökücü, heybetli bir ağaçtır. Yaprakları yelpaze sekli nedeniyle diğer türlerden kolayca ayırt edilebilir. 6-9 cm genişliğinde olan bu yapraklar sonbaharda sarı bir renk alır. Ülkemizde süs bitkisi olarak sıcak...
»» devamını oku »»
Ananas, Ararot, Ardıç ve Arslanpençesi
Ananas, Ararot, Ardıç ve Arslanpençesi
ANANAS (Ananas comosus) Kullanılan Kısımlar: Elekten geçirilmiş etli kısmı özsu Kozmetik Özellikler: Hafif beyazlaştırıcı etki, büzücü Nerede Bulunur: Manavlarda toplandıktan sonra çok az olgunlaştıklarından olgun bir ananas aldığınızdan emin olmalısınız ARAROT (Maranta arundinacea) Kullanılan Kısımlar: Toz haline getirilmiş kök gövdeler Kozmetik Özellikler; Yumuşak, latif...
»» devamını oku »»
Mersin Bitkisi ve Faydaları
Mersin Bitkisi ve Faydaları
MERSİN Myrtus communis L. (Myrtaceae) Mersingiller ailesinden olan mersinler 5 m'ye kadar boylanabilen, her dem yeşil, aromatik çalılardır. Odunsu olan mersin gövdeleri koyu renkli ve kabukları çatlaklıdır. Her dem yeşil olan mersin yaprakları 1-3 cm boyunda 1-1,5 cm genişliğinde, derimsi, yumurtamsı ya da kama görünümündedir. Mersin yapraklarının sapı kısa, dip kısmı...
»» devamını oku »»
Ginseng
Ginseng
GİNSENG Panax ginseng C.A. Meyer (Araliaceae) Dünya genelinde en fazla tanınan şifalı bitkilerden biridir. Panax ginseng türü dışında P. Quinquefolius (Amerikan ginsengi), P. Notoginseng (San chi ginsengi), P. Pseudoginseng [Japon ginsengi), P. Notoginseng ssp. himalaicus (Himalaya ginsengi) ginseng olarak kullanılmaktadır. Ginseng çok yıllık bir bitkidir ve toprak altında...
»» devamını oku »»
Karahindiba
Karahindiba
KARAHİNDİBA Taraxacum officinalis (Compositae) Papatyagiller ailesinin bu üyesi iki ya da çok yıllık, kazık köklü bir bitkidir. Dünya genelinde ılıman kuşakta yer alan bölgelerde doğal yayılış gösteren önemli bir bitkidir. Karahindibanın taze yaprakları ve çiçek sapları sebze olarak kullanılır. Bunun dışında kökünden hazırlanan pekmezi özellikle şeker hastaları...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder