Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tonik Kullanımı ve Bilinmesi Gerekenler hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Tonikler ve kullanım şekilleri
Tonikler, temizliği tamamlar; gözenekleri sıkılaştırır. Temizleyicileri durulamak için; ılık musluk suyu, termal sular, tonikler kullanılabilir. En yaygın kullanılan ve kolay bulunabilen musluk suyudur. Bazen sular sert olup, yüksek miktarda kalsiyum tuzları içerir. Bunlar, suda çözünmezler ve deri üzerinde birikerek deride kuruma ve kaba bir hisse yol açarlar. Durulama işleminden sonra nemlendirici bir kremin sürülmesi bu istenmeyen etkiyi giderebilir.

Tonikler, sıklıkla tercih edilen durulama ürünleridir. Temizleme işleminin etkili bir tamamlayıcısı olup cildi diğer bakım ürünlerinin kullanılmasına hazır hale getirirler. Temizleme ürünleri ciltteki sebumu ve suda eriyebilen maddeleri çözdükten sonra, kir ve ölü cilt hücreleri gibi erimeyen partiküller ise tonikle silinerek mekanik olarak temizlenir. Ayrıca, tonikler, kalan temizlik ürünleri artıklarını temizler ve gözenekleri sıkıştırır.

Tonikler, özel solüsyonlar olup alkol ve suyla hazırlanırlar. içerdikleri etken maddelere göre rahatlatıcı, canlandırıcı, arındırıcı, antiseptik özelliklere sahip olabilirler. Genç, yağlı ve akneli ciltlerde fazla sebumu temizlemek, ayrıca gözeneklerin tıkanmasını önlemek için hafif alkollü tonikler; yağlı olmayan tüm cilt tiplerinde ise alkolsüz tonikler kullanılır. Bu tip ciltlerde sebum sorunu olmadığından, tonik sadece ölü hücreleri temizlemeye yarar.

- Evinizde, gül suyu, maden suyu veya termal su ya da bitkisel çaylardan (papatya çayı, yeşil çay gibi) elde edilen karışımları tonik olarak kullanabilirsiniz.

Cilt temizliğinde tonik nasıl kullanılır
- Cildinizi temizledikten sonra kullanın.

- Yağlı olmayan tüm cilt tiplerinde alkolsüz tonikleri seçin. Genç, akneli ve yağlı cilt yapısına sahipseniz, fazla yağlan temizlemek ve gözeneklerin tıkanmasını önlemek için hafif alkollü tonikleri seçin.

- Nemli makyaj pamuğunu tonikle ıslatın. Yavaşça, hafif ovalayarak cildinizi silin. Eğer pamuk hala makyaj artıkları ile kirleniyorsa, temizleme işlemi yeterli olmamıştır, işlemi tekrarlayın.

- Silme işleminden sonra, cilt suyla durulanır ya da tonik cilt üzerinde kalabilir.

- Tonik kullanımından sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duyulur; kısa süre sonra bu his kaybolur. Eğer devam ederse, ciltte aşırı derce de kuruma ve gerginlik oluşturursa, toniğinizi değiştirin.

- Bakımınızı tamamlamak için nemlendirici sürün.

Son zamanlarda sprey formunda geliştirilen tonikler de vardır. Mekanik temizlik sağlamak, ölü hücreleri ve diğer erimeyen partikülleri temizlemek için pamuğa sıkılarak uygulanması tavsiye edilir. Hassas ciltlerde ise, sprey şeklinde uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
7.02.2015 21:27:34
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cilt Güzelliği İçin Pratik Bilgiler.
Cilt Güzelliği İçin Pratik Bilgiler.
Güneşe karşı cildi korumanın pratik yolları Güneş, rüzgar, soğuk, sıcak demeden cildinizin her türlü mevsim ve hava koşuluna dayanıklı olmasını istiyorsanız ona biraz şefkat göstermelisiniz. Üstelik bu özeni göstermeniz için her zaman yüklü harcamalar yapmanıza gerek yok. Cildin yumuşak, esnek, kırışıksız ve nemli kalması, hasarların kolay onarılması için düzenli olarak...
»» devamını oku »»
Yüz Temizliğinde Sabun Kullanılmalı mı
Yüz Temizliğinde Sabun Kullanılmalı mı
Yüzünüzü sabunla temizleyebilir misiniz? Sabun temizliğin vazgeçilmez bir parçasıdır. Önemli olan cilde en uygun, kaliteli sabunu seçmektir. Cildinizin gerildiğini hissediyorsanız, sabun cildinizi kurutuyor demektir. Kaliteli sabun çabuk köpürür. Ama kullandığınız su kireçliyse sabun fazla köpürmez. Ayrıca kaliteli sabun kuruduğu zaman çatlamaz ve çok da yumuşak kalmaz....
»» devamını oku »»
Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi
Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi
Cildinizi güneş ışınlarından ve çevresel faktörlerden koruyan üzüm çekirdeği Güneş, doğanın tek ısı ve ışık kaynağı.Cildimize dost mu, düşman mı? Güneş hiç şüphesiz ki cildimizin en büyük düşmanıdır. Güneş ışınlarından korunmanın yolları Güneş vazgeçilmez ısı ve ışık kaynağımızdır. Mikroplarla savaşır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, D vitamini sentezini sağlar, katkıda...
»» devamını oku »»
Cilt Lekelerine Bitkisel Çözümler
Cilt Lekelerine Bitkisel Çözümler
Cilt lekelerinden kurtulmak için evde yapılacak bitkisel bakımlar Porselen gibi bir cilt için maske tarifi Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir çay kaşığı kadar el kremi biraz ılık su boza kıvamına getirilir. Temiz cilde sürülür, kuruyana kadar beklenir. Kuruduktan sonra artan maskeden elinize alıp yüzünüzdeki maskeyi onunla ovarak çıkarıyorsunuz. Yalnız...
»» devamını oku »»
Cilt Kırışıklıklarına Ev Yapımı Maske
Cilt Kırışıklıklarına Ev Yapımı Maske
Karma Cilt Maskesi 2 kahve kaşığı yasemin yağı 2 yemek kaşığı vazelin 2 yemek kaşığı lanolin 1 çay kaşığı gül yağı Karma ciltler için evde maske tarifi Lanolin ve vazelin benmari yöntemi ile eritilir. Eriyiğin içine yasemin ve gül yağı ilave edilir ve karıştırılır. Elde edilen maske göz bölgesi hariç yüze uygulanır ve 10 dakika kaldıktan sonra masaj yapılarak yedirilir....
»» devamını oku »»
Türk Kahvesinden Sıkıştırıcı Peeling
Türk Kahvesinden Sıkıştırıcı Peeling
Kahvenin Güzellikte Kullanım Alanları - Kafeinin vazodilatasyon (damar genişletici) etkisi , cildin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle, piyasada satılan çeşitli güzellik ürünleri ve kremlerinde kafein sıklıkla kullanılmaktadır. - Yüz peeling'i yapmak için Türk kahvesi ideal bir materyaldir. Cilt tipinize göre haftada bir gün ya da 15 günde bir kahve peelingi...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder