Kurdeleden Tığ ile Çanta Nasıl Örülür

Kadınlar için EL ÖRGÜSÜ ÇANTA MODELLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Kurdeleden Tığ ile Çanta Nasıl Örülür hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz EL ÖRGÜSÜ ÇANTA MODELLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Kurdeleden Tığ İşi Çanta Yapımı
Elimizin altında olan bir çok malzemeden, günlük veya abiye çanta örmek ya da dikmek mümkün aslında. Yapmamız gereken sadece nasıl bir şey istediğimize karar vermek. Evdeki malzemelerden yapılan çantalar bir çok hazır çantaya nazaran, daha sağlam ve kullanışlı olabiliyor. Uğraşlar sonucu nasıl bir şeyin ortaya çıktığının aslında çok da önemi yok. Çünkü burada önemli olan kendimizin bir şeyler yapmış olması. 

Sizlere ince kurdeleden çanta nasıl örülür onu anlatacağım. Örmesi kolay ve oldukça kullanışlı olan bu kurdeleden çanta, herkesin kolaylıkla yapabileceği tarzda. 

Kurdeleden çanta örmek için gerekli malzemeler
- İstediğiniz renkte ince kurdele
- İçine kullanacağınız başka bir renkte kurdele 
- Makas
- Tığ
- Astarı için tercih ettiğiniz bir kumaş
- Dikiş makinesi. Dikiş makinesi yoksa elde de makine dikişi yapılabilir veya kullanmadığınız eski bir çantanızın astarı da olabilir.
- Çantanın ağız kısmı uzunluğunda bir adet fermuar
- Uygun renkte makaralar
- Çantanın sap kısmı için küçük tokalar 
- Çantanın sapı için gene başka renkte kurdele

Kurdeleden tığ ile çanta nasıl örülür
Ana rengi oluşturacak kurdeleye 50 zincir çekin. Elli zincir sonrası geri dönerken hemen dibine, tığın üzerine ipi dolayıp iki seferde çıkmak şartı ile üç dolgu yapın. Sonra her bir zincir noktasına, tığa ipi dolayıp iki seferde çıkmak şartı ile dolgu yaparak diğer uca gelin. Diğer uçta da aynı noktaya başlangıçtaki gibi üç defa batın ve tam karşı sırasından diğer uca kadar aynı şekilde örün. Resimlerden takip edebilirsiniz. Bu işlemi çantanın tabanı oluşuncaya kadar dönerek devam edin.

Tabanı oluşan çantanın gelelim esas kısmına. İstenilen genişliğe ulaşan taban kısmında artık her noktaya bir defa batarak çantanın çukurluğunu oluşturun. Her bir sırayı tamamladığınızda taban kısmı içeriye doğru, yanlardan çukurluk almaya başlayacak. Bu işlemi iki sıra yapmanız yeterli. Çantanın tabanına oval bir tas görüntüsü verdikten sonra modele geçiyoruz. Gene aynı şekilde tığın üzerine ipi alıp, iki seferde batıp çıkıyoruz. Tek farkı bu işlemi, iki dolgu yapıp, araya bir zincir çekiyoruz, iki zincir atlayıp, iki zincir üzerine dolgu yapıyoruz, tekrar araya bir zincir çekip iki zincir atlayıp şeklinde devam ediyoruz. Resimlerden de göreceğiniz gibi bu, çantamızın, örmesi çabuk ve kolay olan modeli. Kurdeleden çantanın modelini bu şekilde 6-7 sıra örün. İstenilen noktaya gelince diğer rengi araya alın ve iki sıra aynı şekilde örün. Tekrar ana renge geçin ve 4-5 sıra daha aynı şekilde örün. İkinci defa bu noktada diğer rengi araya alarak bu defa tek sıra örün ve ana renge geçin. 5-6 sıra daha ana renk ile ördükten sonra çantanın ağız kısmına süslü bir tığ işi yapın ve bitirin. Tığ işi kurdele çantanın gövdesinin örgüsü bitti.

Tığ işi kurdeleden çantanın askısının yapımı
Farklı bir renk kurdeleye tığ ile 10 zincir çekin. Her bir zincir noktasına çantanın modelinde olduğu gibi, iki seferde bat çık yaparak, döne döne istenilen uzunluğa gelinceye kadar örün. Uzun askı ve kısa askı olarak iki tane örebilirsiniz. Çantanın askısını isterseniz gövdeye dikebilirsiniz. Ben biraz şekilli olmasını istediğimden, evde kullanmadığım çantamın tokalarını çıkarttım ve burada kullandım. Aynısını yapmak isterseniz. Tokanın üzerinden resimde görüldüğü şekilde kurdele ile, sık iğne yaparak 10 cm kadar örün. Bittikten sonra ucunu çantanın yan kısmından ve ördüğünüz çanta sapından geçirin. Tokayı kapatın.

Tığ işi kurdele çantanın astarının yapımı
Çantanın her bir kenarından yaklaşık iki parmak taşacak şekilde, çanta astarı olarak kullanacağınız kumaşı kesin. Bunu elde veya dikiş makinesinde, kenarlarından dikin. (Çanta astarları her zaman çantanın eninden ve boyundan bir parmak eninde geniş olur.) Dikmiş olduğunuz astarı, örmüş olduğunuz kurdeleden çantanın içine yerleştirin. Ağız kısmını geriye katlayarak toplu iğneler ile tutturun. Elde teğelleyin ve sonrasında makinesinde dikin. Kullanacağınız fermuarı da astarın üzerine oturtup teğelleyin ve onu da makinesinde dikerek işlemi bitirin. Çantanın dış kısmında dikiş görüntüsü sizi rahatsız ederse ince bir dantel ya da benzeri bir şey ile üzerini benim yaptığım gibi kapatabilirsiniz. Çok fazla belli olmuyor ancak ben birazda renk vermesi için fuşya rengi ince bir dantel kullandım.

Son olarak, çanta üzerinde görünen ve sökülebilir diye düşündüğünüz kurdelenin uçlarını, iğne ve ip ile ince şekillerde kamufle edin.

Not: Turuncu olan çantamı daha önce örmüştüm. O da kurdeleden farklı model örülmüş çanta modeli.

Ören ve yazan: enpratikkadin

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.04.2015 10:19:33
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
El Örgüsü Çanta Modelleri
El Örgüsü Çanta Modelleri
Değişik örgü çanta modelleri Her biri emek isteyen güzel çanta modelleri. El örgüsü el emeği değişik çanta modelleri . Yapması çoğu zaman zahmetli, çoğu zaman kolay el emeği örgü çanta modelleri ile şıklığınıza şıklık katın. Yapacağınız bu çantalar ile sizde etrafınızdaki diğer bayanları kendinize hayran bırakabilir, Renk renk çantalar ile de kıyafetlerinizin havasına hava...
»» devamını oku »»
Kurdeleden Tığ ile Çanta Nasıl Örülür
Kurdeleden Tığ ile Çanta Nasıl Örülür
Kurdeleden Tığ İşi Çanta Yapımı Elimizin altında olan bir çok malzemeden, günlük veya abiye çanta örmek ya da dikmek mümkün aslında. Yapmamız gereken sadece nasıl bir şey istediğimize karar vermek. Evdeki malzemelerden yapılan çantalar bir çok hazır çantaya nazaran, daha sağlam ve kullanışlı olabiliyor. Uğraşlar sonucu nasıl bir şeyin ortaya çıktığının aslında çok da önemi...
»» devamını oku »»
El Örgüsü Çanta Modelleri 2
El Örgüsü Çanta Modelleri 2
El örgüsü farklı ve şık çanta öodelleri Kadınların vazgeçilmez tutkusudur çantalar. Bir kadının kaç tane çantasının olduğu değil kaç çeşit çantasının olduğu önemlidir. Her kıyafet ayrı bir çanta ister yanında. Durum böyle olunca vazgeçilmez olmasına şaşırmamak gerekir. Uyumu değil sadece çantayı önemli kılan. Ufacık bedenine rağmen içerisinde barındırdığı derinliktir. Neler...
»» devamını oku »»
Kumaş ve Örgü Çanta Modelleri
Kumaş ve Örgü Çanta Modelleri
El yapımı çanta modelleri Örgü ya da kumaşlardan kolaylıkla yapabileceğiniz çanta modelleri. İster şık ve gösterişli, isterseniz de sade ve spor tarzlarda yaparak, kıyafetleriniz ile uyum içerisinde kullanabilirsiniz. El örgüsü şık çantalar ve ya kot ya da benzeri kumaşlardan el yapımı çantalar ile evinizde ki artık ya da kullanılmayan eşyalarınız değerlenecek. Tamamen...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder