Kireç Lekelerinden Kurtulmanın Pratik Yolu

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Kireç Lekelerinden Kurtulmanın Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.

Kireç lekelerinden kurtulmak için pratik çözümler

- Eğer lavabonuzda çirkin kireç lekeleri oluşuyorsa, yarım limonla hızlı şekilde ovmayı deneyin. Sonra su ile çalkalayın ve kuru bir bezle kurulayın. 

- Su koyup kaynattığınız kapların iç kısımları zamanla kireçle kaplanır. Sivri uçlu bir bıçakla ne kadar kazırsanız kazıyın, bu kireç tabakasını tam olarak çıkartmanız mümkün değildir. En iyisi, bu kapların içine soyduğunuz patates kabuklarını koyup uzun süre kaynatmaktır. 

- Zamanla içini kirecin kapladığı çaydanlığınızı, boşken kısık ateşin üzerine koyun. Çaydanlığı yakmamaya dikkat ederek, bir süre bu şekilde ısıtın. Göreceksiniz, kuruyan kireci kolayca çıkartabileceksiniz.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
26.03.2015 12:17:24
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Evde temizlik nasıl yapılmalı ?
Evde temizlik nasıl yapılmalı ?
Ev Temizliğinde Nelere Dikkat Etmeliyiz? Ev temizliği, çamaşır ve bulaşığın kadınların çok zamanını aldığı bir gerçek. Bazı püf noktaları bilmiyorsanız, hem fazla vakit harcayıp hem de tam bir temizlik yapamıyor olabilirsiniz. Hatta yanlış bir temizleme işlemi evinizin zeminine ve eşyalara zarar da verebilir. Temizlikte doğru, çabuk ve en iyi performansı almak için ,...
»» devamını oku »»
Yün Kazakları Yumuşak Tutmanın Pratik Yolu
Yün Kazakları Yumuşak Tutmanın Pratik Yolu
Angora kazakların yumuşak kalması için ne yapmalı? Kolayı var! Angora kazak aldığınız zaman bu kazağın yumuşaklığını koruması için giymeden önce şampuanla ve fazla köpürtmeden yıkayın. Sonra da bunu 20 dakika kadar buzdolabının içinde bırakın. Buzdolabından çıkan bu kazağın sıcakta tüyleri yeniden kabarır. Ve çok güzel durur. Zamanla yün kazakların tüyleri birbirine girer ve...
»» devamını oku »»
Kemer Delmenin Pratik Yolları
Kemer Delmenin Pratik Yolları
Kemere delik kolayca nasıl açılır Aldığınız bir kemere bazen belinize göre bir delik daha açmanız gerekir. Bu deliği siz kendiniz kolaylıkla açabilirsiniz. Delik açacağınız yeri önce bir kalemle işaretleyin, sonra da buraya kızdırdığınız şişi batırın.
»» devamını oku »»
Kötü Kokuları Gidermenin Püf Noktaları
Kötü Kokuları Gidermenin Püf Noktaları
Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için : Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayın… Şişeniz pırıl pırıl olur… Balıklı tava kokusu : Püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmaz… Kesik Limonu nasıl saklarsınız : Püf noktası: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki...
»» devamını oku »»
Camlar Nasıl Pırıl Pırıl Olur
Camlar Nasıl Pırıl Pırıl Olur
Camlarınızı nasıl silmelisiniz? Pencere camlarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız , yarım şişe alkolü amonyakla doldurun. Tozunu aldığınız camlara bu karışımdan püskürtün ve pamuklu bir bezle bir güzel silin. Amonyak camdaki yağlı lekeleri alacak, alkol ise kısa sürede kurutacaktır. Camlarınızın temizliği ile övünmek istiyorsanız önerimize kulak verin. Yalnız...
»» devamını oku »»
Ketçap Dökmenin Pratik Yolu
Ketçap Dökmenin Pratik Yolu
Ketçabın şişeden daha kolay akması için ne yapmalı Ketçap , şişeden bazen zor akar, bir-iki damla ketçabın örneğin makarnanın üstüne akması için birkaç dakika beklemek gerekir. Böyle bir durumda ketçap  şişesinin içine dibine kadar kamış daldırın. Kamışla birlikte şişenin içine giren hava, ketçabın kolaylıkla akmasını sağlamış olur.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder